Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Už je to rok, co Avengers zachránili svět a všichni lidé se vrátili, ale bolest z minulosti jen tak nezmizí. S tou se nyní potlouká Clint Barton (Jeremy Renner). Po ztrátě Nataši se snaží na vše zapomenout, ale ona minulost ho dostihne, když se bude muset postavit svým bývalým nepřátelům jako Ronin. To musí vyřešit včas, protože slíbil rodině, že se vrátí na Vánoce domů. Do toho všeho se ale zaplete mladá dívka Kate Bishop (Hailee Steinfeld), která chce pomáhat lidem a chránit město také, protože je jeho velká obdivovatelka. Clint a Kate proto spojí síly, protože nepřítel je větší, než se zdá. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nový Hawkeye je daleko, daleko lepší, než jsem původně čekal a bezprostředně po posledním dílu jásám radostí. Děj je přímočarý, ale přesto zábavný, stopáž je přiměřená, ale přesto dost obsáhlá a jako celek funguje zkrátka perfektně. Jeremy Renner je skvělý jako vždy, výborně mu asistuje krásná Hailee Steinfeld a dočkáme se dokonce i Florence Pugh aka Yeleny, jejíž příchod na scénu je nečekaný a zábavný zároveň. V průběhu celé série je dávkován dostatek akce, hlášek i dějového vývoje, dočkáme se i perfektního zvratu, ale ta největší pecka nastupuje ve finálním díle, který se s ničím nesere, je doslova napěchovaný akcí od začátku do konce a dává prostor všem postavám zazářit v tom nejlepším světle – ať už LARPistům (ze kterých si v průběhu série dělá podprahově srandu a já u ní umíral smíchy) tak Jackovi a jeho šermířskému talentu, Yeleně i záporákům. Nejvíc euforický moment za mě nastal v momentě nástupu Kingpina, kterého jako fanda Daredevila a Punishera jednoduše žeru, a při jeho odhalení jsem měl čistou chuť skákat a řvát radostí, že se tady objevil. Zpočátku jsem měl trochu obavy, aby to nebylo jen další nucená solovka Avengera a aby série nebyla nacpaná trendy cringem, ale obavy se nenaplnily a čím dál Hawkeye postupoval, tím více si mě získával. Hodně silná čtyřhvězda. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. První díl mi moc nesedl, ale konec druhého naznačil zajímavé věci a směr, kterým by se série mohla vydat. A pak se to parádně rozjelo. Akce, hlášky, příběh a skvělá chemie mezi Rennerem a Steinfeld. Ústřední dvojka to táhne nahoru a je radost sledovat jejich "buddy movie" s vánoční atmosférou (o tohle se pokoušel i Falcon a Winter Soldier, ale tam to dojelo na nudnější příběh). Ne všechno šlape, tak jak bych si představoval, přesto si to tvůrci hezky pohlídali a přinesli nám několik parádní scén a výrazné cameo roličky, jenž stály za to. Hodně mi sedla jistá usedlost příběhu a jistá komediálnost, jenž se k tomu dokonale hodila. Žádné zachraňování světa, jen hezký osobní příběh z newyourských ulic, kde hlavní hrdinové dostávají zabrat od jednoho mafiána a dvou holek, které žene pomsta. Trochu mi vadilo, že některé zápletky a momenty vyzní do prázdna, ale ve výsledku to funguje velmi dobře. Jsem spokojený. 8/10 ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Propojování marvelovských vesmíru pokračuje! Už jsem si myslel, že WandaVision zůstane letos nepřekonána, ale před Vánoci vtrhnul na Disney+ Hawkeye a stal se nejlepším MCU seriálem pro rok 2021. Do karet mu hraje velká spousta věcí - předně nádherná, roztomilá a cool Hailee Steinfeld, výtečný Jeremy Renner, který má po více než deseti letech konečně ve své roli dostatek prostoru a s Hailee úžasnou chemii, vracející se Florence Pugh, která má s Hailee úžasnou chemii, zatraceně příjemná (před)vánoční atmosféra (a navrch boží tematický soundtrack), nové zajímavé postavy, překvapivé staré (a stále dobré) postavy a nabušený děj, pro který je šest epizod překvapivě málo. Ještě dvě by mi bodly. Tohle jsem si fakt užil a kdyby v tomto případě zůstalo pouze u jedné série, byla by to vlastně docela velká škoda. Tahle parta by si zasloužila pokračování. Stylový vrchol roku. Muzikál od Marvela bych si nechal líbit! 9,5/10. ()

Script 

všechny recenze uživatele

S tím závěrem jste se krapet posrali.. Ne? Záporák Kingpin z Daredevila dostane zde štěk a rázem ho odpraví. Následně Charlie Cox aka Daredevil dostane štěk ve Spider-Man: No Way Home a to je všechno. Tak hloupý uzavření této linky jsem opravdu nečekal. Marvel to fakt zabil. Dospělácký záporák je najednou záporák pro dítě a zabije ho němá ženská... Opravdu, ale opravdu fakt excelentní dílo... Yelena na to že je agentka, tak se neumí ani prát. Kate Bishop je zajímavá a Hawkeye taky, ale kurva tohle napsal nějaký pičus, který se zhulil marihuanou (hlavně co se týče zakončení). ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Po finále mohu konstatovat, že Hawkeye je pro mě nejpovedenějším seriálem z MCU a může za to povedená vánoční atmosféra, jiskření mezi Kate a Clintem, zábavná akce nebo povedený příběh. Jediné čeho bylo trochu navíc, byl takový ten klasický marvelácký humor. Návrat Kingpina potěšil a pěvně věřím, že se s ním ještě setkáme. Je asi jasné, že Hailee Seinfeld jako Kate Bishop ještě neřekla poslední slovo a objeví se v řadě dalších projektů v MCU a já se na ni budu rozhodně těšit. Například díky současnému vývoji v MCU se jistě brzy dočkáme adaptace komiksu Young Avengers, ve kterém postava Kate Bishop hraje jednu z hlavních rolí. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (79)

  • Clown, Kamzimierz Kazimierczak (Fra Fee), je v komiksech polským žoldákem, který se přestěhoval do USA poté, co byla celá jeho cirkusová rodina zabita během ozbrojeného konfliktu. Tragická nehoda, při níž zemřel jeho kamarád Janek, ho přiměla k zabíjení lidí bez zjevného důvodu a začal se živit jako žoldák. Pracoval pro několik mafiánských bosů, včetně Kingpina či The Owla. (Kubaaa97)
  • Postavu Mayi Lopez vymysleli David Mack a Joe Quesada a poprvé se objevila v sešitu „Daredevil #9“ z roku 1999. (Kubaaa97)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Reklama

Reklama