Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Poslední recenze (2 365)

plakát

Jednou to bude všechno tvoje (2023) 

Režiséra Andreasa Öhmana neznám a ani jsem od něho nic neviděl. Tento film je mé první setkání s režisérem a jeho tvorbou. A naše setkání dopadlo celkem dobře. Od prvních záběrů je vidět, že Öhmana má řemeslo v ruce, umí pracovat s herci, s kamerou, se střihem a nemá problém s komediálním načasováním. Hodně příjemně mě překvapilo, jakým způsobem Öhman zapojuje animované postavičky do děje. Tyto postavičky většinou vtipně komentují děj a pomáhají ke katarzi - rak, který zpívá o rakovině je velmi povedená a doslovná slovní hříčka. Naštěstí se Öhman nesoustředí jen na komediální momenty, ale umí dobře prodat i ty méně příjemné. Většina dramatických momentů funguje, tak jak má a jsou dobře vystupňované a i přesvědčivě zahrané. Film z mého pohledu stojí na herečce Karin Franz Körlof. Körlof zahrála svou postavu s přehledem a odvedla moc dobrou práci. Její postava je komplikovaná a nese si šrámy na duši. Při sledovaní hlavní hrdinky jsem si několikrát vzpomněl na film Nejhorší člověk na světě, kde taky hlavní hrdinka měla osobní krizi, nezvládala vztahy s muži a s rodinou, a občas se chovala jako blbka. Peter Harber je ve své roli hodně fajn, a i když toho moc neřekne, tak jeho výraz mluví za vše. Hodně mě bavil v menší roli Filip Berg, který má velmi vděčnou a zábavnou roli. Herci ve vedlejších rolí jsou přesný a přesvědčivě odehrají, co mají. Osobně se mi na filmu líbila vizuální stránka. Ten klid malé švédské vesničky je krásně prodaný. Máme tu hezké záběry na přírodu, scény kdy hlavní hrdinka běhá jsou dobře prodané, protože ukazují samotu, na místě, kde je samota. Líbili se mi scény na pile, které v sobě mají něco znepokojivého, ale zároveň pro hrdiny představují jistou formu klidu. Scény s animací jsou taky dost povedené. Co se týče záporů, tak největší zápor, který film má je předvídatelnost. Prostě tak nějak tušíme, co se bude dít, a že to bude směřovat k nějakému bodu. I odhalení některý věcí nefunguje, tak jak by mělo. Je to celkem škoda, že si s tímto Öhman nevyhrál lépe. Jednou to bude všechno tvoje je povedený film, který má co říci a jeho sledování nebyla ztráta času. Několikrát jsem se hodně hlasitě zasmál, a ke konci jsem se i lehce dojal. Škoda jen, že příběh je až moc předvídatelný. Určitě bych se nezlobil, kdyby mě film zkusil něčím překvapit. Ale pokud chcete vidět fajn feel good film ze Švédska, tak dejte tomuto filmu šanci.

plakát

Občanská válka (2024) 

Nepříjemná, cynická a hodně depresivní podívaná. Režisér a scénárista Alex Garland si pro nás připravil svůj divácky nejvděčnější film, který nám ukáže, jak by vypadala Občanská válka v USA. Garland se rozhodl, že svůj film bude vyprávět víceméně vizuálně a epizodicky. A tahle vypravěčská forma filmu velmi sedí. Režisér se soustředí na to, co se děje, jakým způsobem se to děje, a jak se lidi staví k tomu, že se válčí v jejich domovině. Někoho to děsí, jiní si hrají na patrioty chránící své území, a jiní si užívají, že zmizel řád a můžou dělat bez následků, co chtějí. A pak tu jsou naši hlavní hrdinové, kteří cynicky všechno fotí a zaznamenávají. Je zajímavý sledovat jistou odevzdanost a odosobněnost, kterou vyzařuje hlavní hrdinka. Viděla toho tolik, že se naučila být jen pozorovatel, a nemá žádné emoce a soucit s obětmi této války. Garland ve filmu pokládá zajímavé myšlenky, a nebojí se mnohými scény tnout do živého. Po filmařské stránce odvedl Garland velmi dobrou práci. Film umí být znepokojivý, napínavý, depresivní a smutný. Technická stránka filmu je výborná. Hudba, zvuky, kamera, střih, všechno funguje luxusně. Hodně moc se mi líbilo, jak režisér pracuje s napětím a stupňuje to, co se ve filmu děje, až se dostaneme do velkolepého závěru, který je menší akční inferno. Akční scény se režisérovi dost povedli a jsou velmi působivé. Kristen Dunst odvedla dobrou práci a parádně zahrála svou postavu. Wagner Moura je hodně dobrý a v této roli mi sedl. Cailee Spaeny má velmi vděčnou roli a je v ní moc dobrá. Stephen McKinley Henderson nemá tolik prostoru, přesto si zvládne ukradnou pár scén pro sebe. Nick Offerman a Jesse Plemons jsou výborný a zahráli své postavy přesně. Samotný film se mi dost líbil. Osobně jsem čekal, že se bude více soustředit na postavy a půjde se více na dřeň. To se sice nestalo, ale nemůžu říci, že bych byl zklamaný z toho, co jsem ve výsledku dostal. Občanská válka je silný a zajímavý film, který má co říci.

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

Je to blbost a jasná ukázka toho, že Zack Snyder potřebuje producentský dohled jako sůl. Mrzí mě to, protože mám rád Snyderovy filmy - všechny až na ty poslední, co dělal pro Netflix. Myslím si, že Snyder jako režisér na to stále má, ale je nutné, aby měl producenta, scénáristu, a zakázal si hrát si s kamerou. Samotný film je z velké části směšný, první půlka je nudná, ale ve druhé se naštěstí začne alespoň něco dít, a má to slušné tempo, pár dobrých akčních scén a parádní hudbu. Pokud nemusíte, tak na to nekoukejte.

Poslední hodnocení (2 404)

Jednou to bude všechno tvoje (2023)

23.04.2024

Občanská válka (2024)

21.04.2024

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024)

21.04.2024

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál)

15.04.2024

Fallout (2024) (seriál)

15.04.2024

Poslední pokušení Krista (1988)

08.04.2024

Přání (2023)

05.04.2024

Opičí muž (2024)

04.04.2024

Čas zabíjet (1996)

04.04.2024

Reklama

Poslední deníček (9)

The Best of 2019(filmy+seriály)

1)Tenkrát v Hollywoodu

2)Avengers: Endgame

3)Joker

4)Parazit

5)Le Mans '66 (Manželská historie)

6)John Wick 3

7)Toy Story 4

8)Zelená kniha (Irčan)

9)Favoritka (Klaus)

10)Devadesátky (Král)

Nevešlo se: Doktor Spánek, Rocketman, Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw, Nikdy neodvracej zrak, Vlastníci, Slunovrat

Nejzábavnější film : Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw, John Wick 3, Shazam!, 6 underground: Tajné operace
Oblíbený film : Tenkrát v Hollywoodu, Parazit
Nejlepší filmy mimo distribuci : Batman vs. TMNT, Na špatné straně
Nejlepší český film : Vlastníci
Nejlepší animák : Toy Stroy 4, Kde je moje tělo?, Klaus
Překvapení roku : Aladin, Slunovrat, Alita: Bojový anděl, Parazit, Terminátor: Temný osud, Doktor Spánek
Zklamání roku : Skleněný 5,5-6/10, Raubíř Ralph a internet 6-6,5/10,My 6/10, Godzilla II Král monster 6-6,5/10, Yesterday 6,5-7/10, Muži v černém: Globální hrozba 4-5/10, Ledové království 2 6/10, Star Wars: Vzestup Skywalkera 7/10
Neviděl jsem: Free Solo, Kurks, Portrét dívky v plamenech

 

1)Černobyl

2)Watchmen

3)Stranger Things S03

4)Potvora S02

5)Brooklyn Nine Nine S06

6)Mindhunter S02

7)Sedmilhářky S02

8-9)Sex Education S01

8-9)The end of the fucking world S02

10)Counterpart S02

Nevešlo se: Most, The Boys S01, Good Omens S01

Neviděl jsem: When They See Us, Unbelievable a mnoho dalších