Reklama

Reklama

Adaptace prvního románu autora knižních bestsellerů Johna Grishama, jejíž režií byl pověřen Joel Schumacher. Afroameričan Carl Lee zastřelí v soudní budově dva muže, uvězněné za znásilnění a těžké poranění jeho desetileté dcerky. Sám nakonec stane před bělošskou porotou, která má rozhodnout o jeho vině. Vybere si jako obhájce začínajícího bílého advokáta, který po jistém váhání přijme pomoc emancipované studentky práv. Z případu se stane politická záležitost, která aktivizuje i členy Ku-klux-klanu. V poklidném městečku zavládne napětí a bílí rasisté začínají řádit. Jake a jeho blízcí se ocitají v nebezpečí. Výsledek procesu je ovšem po obhájcově emotivní závěrečné řeči jasný. Osvobozující výrok poroty však vzbuzuje pochybnosti o tom, zda jedinec opravdu může brát právo do svých rukou... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (472)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vyvážená komercia s umením, to znamená, že podanie myšlienok a posolstiev je trochu polopatickejšie. Veľa patosu, ale svižná réžia, ako sme si pri Schumacherových trileroch zvykli a výborná dusná atmosféra južanského vidieku. Trochu mám problém s rozuzlením, pretože vražda je vražda a určitý, aj keď podmienečný trest je na mieste. Rasizmus tu mala byť skôr vedľajšia téma, priamo s prípadom nesúvisel, išlo predsa o znásilnenie a vraždu. Výborne sa na to pozerá a takéto hviezdne obsadenie sa vidí snáď už len v Dannyho parťákoch. A aby som nezabudol, dabing Spaceyho je to najhoršie, čo som v slovenskom dabinu za dlhé roky počul. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Schumacher nabízí divákovi přesně ten koncept, který jsem od takového filmu očekával. Neboli, příběh je celkem očekávaný, přítomnost určitých dějových okamžiků nutná. Je tu ale velká kupa známých a skvělých herců a film má především tu schopnost vtáhnout diváka do děje a dát mu to, co od něj očekává. Škoda jen toho přeslazeného konce, ten můj dojem trochu zhoršil. 7/10 ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ďaľší kvalitný snímok od režiséra Joela Schumachera. Jeho filmová adaptácia románu úspešného spisovateľa Johna Grishama je skvelá. Do náročného súdneho procesu, so silným rasovým podtextom, vstupuje mladý húževnatý obhájca J.T.Brigance, aby pomohol zmierniť trest pre otca černošskej rodiny, ktorý pomstil smrť svojej dcéry chladnou popravou jej dvoch vrahou. "Čas zabíjať" je zaujímavý a zároveň napínavý justičný thriller v hviezdnom hereckom obsadení. **** ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pro tentokráte bude nejlepší začít od konce. Závěrečný rádoby strhující a autentický projev McConaugheyho nechává naprosto chladným. Je brutálně nevěrohodný a jednoduše se do poroty zavárající očka nepřevtělíte, takže pokud to nechcete "zuby nehty" cítit, vězte, že neucítíte. Mezi mladým právníkem a ambiciózní studentkou to skvěle jiskří a vzájemně se doplňují, Kevin Spacey skvěle laškuje/hláškuje a soustavně "v lihu" Donald Sutherland v roli, v jaké nebývá moc často k vidění. A nesmíme zapomenout na hlavního hříšníka, jehož pomsta byla už mnohem uvěřitelnější, než ony právnické oplétačky. Největší tažnou silou však zůstává hned úvodní brutální akt a následné tóčo v baru. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

No bych neřekl že toto bude od Schumachera....PŘEDSTAVTE SI, ŽE JE BÍLÁ, to mě prostě odrovnalo, perfektní film o jižanské nenávisti k černochům, výborně ztvárněné postavy v hvězdném obsazení at už McCounaughey, Bullock, Jackson a Spacey. Tohle prostě nemohlo dopadnout špatně, jasně, pár klišé tam je, ale prostě ten film má co říct, moc pěkné. Jinak i přes to, jak tam byli všichni zpocení jak svině, tak na Ashley Judd se koukalo moc pěkně. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (27)

  • Film sa natáčal v Kantone a Jacksone (Mississippi, USA), Tampe (Florida, USA) a Londone (Kanada) od 10. septembra do decembra 1995. (Arsenal83)
  • Hoci Sandra Bullock (Ellen Roark) má byť mladou študentkou práva a Matthew McConaughey (Jake Brigance) je absolventom právnickej fakulty a otcom, Bullock je v skutočnosti od McConaugheyho o päť rokov staršia. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Matthew McConaughey se vrací k velké roli

Matthew McConaughey se vrací k velké roli

19.03.2021

Další důkaz, že dnes už je ve světě filmů a seriálů možné všechno, je oznámení streamovací služby HBO Max, že se krimi drama Čas zabíjet od režiséra Joela Schumachera z roku 1996 dočká seriálového… (více)

Reklama

Reklama