Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mafián Louie Boffano nařídí vraždu jeho protivníka Riggia. Bezcitný vrah, známý pod přezdívkou Učitel, chladnokrevně zastřelí Riggia i jeho vnuka. Boffano je za to postaven před soud a díky poměrně jednoznačným důkazům se zdá, že půjde o rychlý a jasný případ. Jedním z členů poroty se stane mladá výtvarnice Annie Lairdová, a právě ji si vybere Učitel, aby ji zastrašováním donutil pracovat proti mafiánovu odsouzení. Annie žije sama s dvanáctiletým synem Oliverem v odlehlém venkovském domě. Učitel v něm s pomocí komplice nainstaluje odposlechy a přitom ho zaujmou její díla. Právě přes její umění se s ní seznámí. Když ho žena pozve do ateliéru, šokuje ji informací, že jí i jejímu synovi hrozí nebezpečí, kterého se mohou zbavit jedině tím, že žena bude v porotě hlasovat nevinen. Učitel jí předvede, jak snadno by se Oliverovi mohlo něco stát, když ji donutí sledovat, jak chlapce málem srazí autem. Přesto se do ní zamiluje a zvráceným způsobem se stává výtvarnicí posedlý. Výřečnou argumentací se jí podaří vnést do případu pochybnosti a zbytek poroty přesvědčit k vynesení šokujícího osvobozujícího rozsudku. Státní návladní však pochopí, co se stalo, a nabídne Annii ochranu, pokud bude svědčit. Když Učitel zabije její kamarádku Juliet, uvědomí si Annie, že nebezpečí stále trvá, a rozhodne se jednat. (TV Nova)

(více)

Recenze (55)

cab 

všechny recenze uživatele

Annie (Demi Moore) si chce uzit vice vzruseni, tak prijme funkci porotkyne u soudu. Pripad je jasny. Ale co by osud nechtel, zacina se ji vyhrozovat. Osobu, ktera ji vyhrozuje a chce, aby Annie presvedcila zbytek poroty o nevinne zabijaka, hraje (Alec Baldwin). Jak se s tim Annie vyrovna, bude se muset zabijet vice a co nejaky ten necekany zlom v deji??? To ukazi dalsi minuty tohoto poctive odpracovaneho snimku s hezkymi vykony vsech hercu. Ja jsem mel uspokojujici zazitek, jakozto nenarocny divak a milovnik tohoto zanru. 65% ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Možná bych hrdince i fandil, kdyby ovšem nebylo toho jejího otřesně otravného a nesympatického spratka (Gordon-Lewitt), kterému jsem po celou dobu přál pomalou bolestivou smrt. Bohužel jsem se nedočkal. Navíc Baldwin svým výkonem způsobil, že Učitel byl zdaleka nejsympatičtějsí postavou ve filmu (a to mám Demi hodně rád). Jenže když fandíte záporákovi, tak je něco špatně. ()

Reklama

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Na devadesáty roky si film pořád drží dobrou úroveň. A. Baldwin zahrál skvělýho záporáka a Demi (i kdyyž nejsem její faninka) se z rolí popasovala velmi slušně. V začátcích zazářil i mladičký Levitt. Je to mezi 3 a 4. Děj není nějak překvapivý, ale jako celek se přikloním spíše ke 4. Chtělo by to větší stupnici. Hudebně je film, také slušný. Nečekejte příliš dostanete dost. Upřímně nebýt Aleca film se propadne hlouběji. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Aleca Baldwina,nesnášim Demi Moore.S tím,když jde člověk do filmu,kde tito dva mají ústřední party,už předem ho krapet pohřbívá.Nebudu nikoho napínat,byl jsem krapet mile překvapen.Čekal jsem soudní drama(mám moc rád soudní dramata...ovšem s hercema,ne s "hercema" :)).Nešlo o soudní drama,ačkoliv v ději sehrálo soudní řízení důležitou roli,šlo spíš o průměrnou,neoriginální krimi,se vším předvídatelným,nicméně zručně a nenudíc natočeným.A navíc,Baldwin si u mě o trošičku přilepšil.Silné 2*! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobre napísaná zápletka a fungujúce napätie, prevažne v závere, ktoré sú zamerané na obyčajného človeka v porote, ktorý má štipku moci vo svojich rukách. Obaja hlavní protagonisti sú fajn, možno Moorova o čosi viac, je trochu viac uveriteľnejšia. Len škoda, že priestor na súde existuje iba na pozadí a podrobnosti súdneho prípadu sú akoby nepodstatné. Celkove ma to ale bavilo. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama