Reklama

Reklama

Čínský syndrom

  • USA The China Syndrome (více)
Trailer 1

VOD (1)

Chybělo málo a novodobá noční můra se v tomto napínavém dramatu o "nehodě" v jaderné elektrárně stala skutečností. Příběh se točí kolem ambiciózní televizní reportérky (Jane Fondová), která je svědkem jaderné havárie, jíž vedení elektrárny označilo za "drobnou závadu." Reportérčin kameraman (Michael Douglas) však nehodu tajně natočí a vyjde najevo, že ona "závada" málem způsobila roztavení reaktoru, k čemuž může dojít prakticky kdykoli. Když dlouholetý zaměstnanec elektrárny (Jack Lemmon) zjistí, kde se stala chyba, a snaží se ji vynést na světlo, někdo se jej pokusí zabít. A tak inženýr v zoufalství násilně převezme nad elektrárnou kontrolu a pozve média, aby vyslechla jeho svědectví. Vedení reaktoru je však rozhodnuto skrýt utajovanou pravdu za každou cenu! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

Javert 

všechny recenze uživatele

Po všech těch neurotických komediálních rolích jsem měl konečně tu čest vidět Jacka Lemmona ve vážné úloze. A jeho zapálení a uvěřitelnost jeho charakteru mi vyrazily dech. Stejně tak, jako celý film, který vás neustále drží ve stavu lehkého napětí a i když se na plátně zdánlivě zrovna nic explicitního neděje, podvědomí vám říká, že někde tam za tou rádoby nevinnou slupkou vězí něco prohnilého až na kost. Žádná agitka, prostě staromódní konspirační thriller v té nejlepší podobě. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Výborný, ale v našich končinách takřka neznámý film. Dlouho, dlouho jsem ho odkládal a konečně jsem si ho pustil a byl jsem mile překvapen. Téma, které se tu řeší, je stále aktuální (možná aktuálnější než jindy) a alarmující. Atmosféra je tu hustá, že by se dala krájet a natočeno je to taky výborně. Ústřední dvojice - Fonda, Lemmon - je naprosto vynikající a jejich výkony jsou strhující. Douglas, který je v pozadí, ale odvádí taky přesvědčivý výkon, i když je hodně utlumený. Šéfové elektrárny byli skvěle zlí, zkrátka tu nic nechybí. Jediné, co vytýkám, je pomalejší tempo uprostřed filmu, trošku delší začátek a až příliš otevřený konec. Jinak ale naprostá paráda, kterou by určitě mělo vidět víc lidí. Dokonalý případ PR a mediálních bojů. 85% ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

spickovy thriller plny napatia az do poslednej sekundy. hlavne pocas zaverecnej polhodiny som bol na nohach od zvedavosti ako to cele dopadne. pozitivnemu efektu samozrejme dopomahaju vyborne vykony jane fondovej - ta je naozaj ocarujuca a hra fantasticky, dalej vysoky standart netradicne bradateho michaela douglasa a v neposlednom rade charizmaticky jack lemmon.. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Kdysi (myslím, že v roce 1980) jsem se dostal do předváděcího sálu Adrie, kde se dávaly filmy o kterých se uvažovalo s uvedením v socialistických kinech. Už ve své tehdejší podobě na mě film velmi zapůsobil a těšil jsem se, že si ho užiju v kině. Do kin ho soudruzi bohužel nepustili a dodnes nechápu proč. Výborný Michael Douglas jako reportér a standartní Jack Lemmon v roli šéfa elektrárny. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při natáčení reportáže v atomové elektrárně se stane havárie, která se podaří reportérce Kimberly Wellsové (Jane Fonda) a jejímu kameramanovi Richardovi (Michael Douglas) natočit. O to víc je udiví, když nejenže elektrárna o havárii mlčí, ale od svého vedení dostávají přísný zákaz reportáž uveřejnit. Společně se rozhodnout zjistit o havárii více, a za pomoci jaderného technika Jacka Godella (Jack Lemmon) zjišťují hrozivé informace. Problém je, že někdo nechce, aby se tyto informace dostaly na veřejnost ... Člověka až mrazí v zádech, když si představí, co všechno se v podobných zařízeních děje, a je systematicky zametáno pod pokličku. Hlavně prohlášení o absolutní bezpečnosti elektrárny dnes přijde k smíchu (po událostech v Japonsku 2011). Navíc když se do toho připlete lidský faktor a chamtivost, touha po zisku za každou cenu.. Po příběhové stránce to bylo o něco horší - samozřejmě film má co nabídnout, ale zápletka (a hlavně vyvrcholení) je takové lagricové, škoda. A to i přesto, že se všichni (tři) hlavní představitelé snaží, seč jim síly stačí - nejvíce mne asi zaujal mladý (a zarostlý) Michael Douglas.. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (11)

  • Úvodní zápletka filmu (zaseknutý ukazatel stavu vody) je založena na incidentu, který se stal 5. června 1970 na reaktoru č. 2 elektrárny Dresden Generating Station. (Jarek572)
  • Ve 14. minutě filmu se Jack Godell (Jack Lemmon) hned po zastavení turbíny dívá na výstup z tiskárny. Vidíme na vytištěném výstupu právě nastalé události (zastavení turbíny, odstavení reaktoru atd.), ale také události, které teprve nastanou o více než minutu později (zavření izolačních ventilů). Některé události tam chybí úplně (otevření ventilů č.14 a č.15). (Jarek572)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama