Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Julia Robertsová získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v tomto vzrušujícím, zábavném a nekonvenčním dramatu natočeném podle skutečných událostí. Erin Brockovichová (Robertsová) se ocitne ve svízelné situaci poté, co po automobilové nehodě, kterou nezavinila, prohraje spor o odškodné. Erin, která je bez peněz, bez práce i bez jakýchkoli vyhlídek, přiměje svého advokáta Eda Masryho (Albert Finney), jenž pro ni u soudu nedokázal vymoci slíbenou náhradu, aby ji zaměstnal ve své advokátní kanceláři. Tam náhodou narazí na případ znečišťování půdy a podzemních vod, které má zhoubné následky pro členy zdejší komunity. Svou neústupností a osobním zaujetím si Erin nakonec získá důvěru místních a pomůže Edovi vyhrát soudní spor s energetickou společností, která musí více než 600 poškozeným vyplatit nejvyšší odškodnění v dějinách Spojených států. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

forsberg 

všechny recenze uživatele

Role hubaté Erin Julii Roberts vyloženě sedne, ale fakt, že dostala za svůj výkon Oscara bohužel trochu zastínil neméně významnou událost...že totiž Eckhartův motorkář sesadil z trůnu nejlepší chůvy všech dob Mary Poppins a udělal to s takovou grácií, že tohle dílko v televizi nikdy nevynechám, i když ho na Nově opakují rok co rok. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dneska je ten den, kdy ležím v posteli s chřipkou a doplňuji si komentáře k filmům, které mám ráda. Erin Brockovich je zrovna takovým filmem, který nepoškodil ani zub času. Kdo by to byl řekl, že to je letos devatenáct let, co jsem zírala na Juliin herecký koncert a záviděla jí toho úžasného motorkáře, který ji bral i s třemi dětmi, dluhy a věčnými patami za dveřmi. Odbivovala tu držkatou, výstřední rajdu, která se stiskem buldočím šla za tím, co mělo smysl a která to dala! K příběhu: to, co dokázala skutečná Erin, je bez diskuze čin hodný parádního filmového zpracování. Tohle se Soderberghovi povedlo. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tzv. životopisný film o boji jednoduchej, ale umanutej americkej ženy v boji proti veterným mlynom nadnárodných spoločností. Téma, ktorá sa točí skôr v televízii ako pre kiná je v podaní šikovného Soderbergha podaná extrémne pútavo. Práve preto sa prikláňam k vyššiemu hodnoteniu, Soderberghovým majstrovstvom upútať diváka aj tuctovým námetom. Film vo mne vyvolal pocit, že sa nachádzam tam, kde práve stojí kamera. Prečo tento dojem nevyvolávajú 3D filmy? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, co ani neurazí, ani nenadchne. Místo nějakého frišného psycho dramatu zde máme figurky na šachovnici, zlí a hodná jsou jasně definovaní a pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí a děti budou nakrmeny, a jiné pomstěny. Chybí mi cokoliv navíc, ačkoliv Julia jako přihroublá matka je zajímavý počin, ale tak nějak jí to stejně nevěřím, ač se snaží, co to jde. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Odskok královny romantických komedií k vážnější poloze dopadl překvapivě dobře. Důkazem je pro mě i to, že jsem si reprízu po letech užil stejně jako kdysi premiéru, a že za těch 12 let film neztratil vůbec nic ze svých předností. Herecký koncert Robertsové, které zdatně sekunduje Finney, je na ovace ve stoje. Navíc pocitově silné téma, o to silnější, že se to skutečně stalo, byť to nebylo tak filmově poskladáné. A upřímně řečeno, toho jejího motorkáře do zlata zasadit. To byl možná skutečný hrdina tohoto netradičního soudního dramatu. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (20)

  • Děti hrají hru Monopoly, verzi Harley Davidson, která však byla vydána až v roce 1999. (don corleone)
  • Tričko se zlatým nápisem "Oakton Cougars" našel štáb v sekáči. Když pak hledali online, co nápis znamená, přišli na to, že jde o název školy ve Virginii. Kontaktovali ji, jestli mohou tričko ve filmu použít. (don corleone)

Reklama

Reklama