Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nie je firma ako firma. Firemné sprisahanecké filmy nemajú veľa konkurentov, takže z mnou videných možných súperov môžem 'The Firm' porovnať s filmom 'Boiler Room'. Pollackov snímok mal trošku ťažkotonážnejší úvod a kým ma film vtiahol do seba, trošku to trvalo. No po poriadnom zoznámení sa s faktami a s postavami dokáže poriadne zaujať. Zaujímavo kvalitné boli aj výkony, proti Cruisovi som nemal nejmenšie námietky a Hackman potvrdil doménu. Ale obsadenie Jeanne Tripplehorn bolo pre mňa fiaskom. A s hudbou sa tiež veľmi nepohrali. 80%. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Film má kvalitne obsadenie... + zápletku, skúsenú - zručnú réžiu, scenár pod záštitou - Boba Towna, ktorý napísal jeden z najlepších scenárov všetkých čias - Chinatown, ...mladého a energického - Toma Cruisa, či veterána z Francúzskej spojky - Gena Hackmana, ale i NAPRIEK TOMU, mi film vadil najviac - v prepálenej dĺžke + po čase som začínal mať z filmu guláš, mišung, že som sa nevedel dočkať konca - záverečných tituliek, pričom vidieť to RAZ, neuškodí nijako zdraviu, tak skrátiť to o 30. minút + zmeniť a upraviť scenár, by prospelo, lebo má niekoľko KAZOV. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Firma" ... taková solidní, vstřícná, SOUDRŽNÁ, s atmosférou téměř rodinnou - versus Tom Cruise alias Mitch McDeere, kterého polapila. Mladý, sotva dostudovaný právník s velkými ambicemi, kterému se dosažený pozemský ráj poznenáhlu proměňuje v peklo ... taktéž pozemské, leč bez únikového východu. Co udělá, když vykoupení je víc než nejisté a jeho cena je neúměrně vysoká ? Nechá se rozdrtit soukolím, ve kterém se ocitl - nebo se pokusí hrát podle vlastních pravidel ? Jenomže riskuje tak jako tak - nejen profesní budoucnost, ale i svůj život. A co na to psané právo ? Sami uvidíte, jestli může stát na jeho straně - v příběhu, jehož zápletka svým šarmem dovedně zastíní a nenápadně odsune stranou všechny pochybnosti, které by snad mohly souviset s maličko nereálným náhledem na řešení problémů světa ... i advokátů, kteří ještě neztratili všechny iluze. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobré je, že Tom Cruise se může chlubit dobrými hereckými výkony již v útlém hereckém dětství. Sice je tu coby absolvent právní školy poměrně slušné ucho, ale nakonec mu ten nervy drásající podklad docela i věříte. Není to úplně top thrillerová záležitost, ale pokud máte chuť na něco devadesátkového a zároveň znáte filmy Sydneye Pollacka, tak Vás to neurazí. Jen se připravta na řádnou časovou délku. Dokáže místy dost pozlobit. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď je film adaptáciou úspešného bestselleru, je obsadený kvalitnými hercami a na režisérsku stoličku si nesadne nikto menší, ako Sydney Pollack, potom nemožno od výsledku očakávať nič iné, ako divácky úspech a zhovievavý postoj kritiky. Neohrozila ho celá plejáda obdobných filmov z právnického prostredia, ani mierne prepísknutá dĺžka a výnimočne ani nezriedkavá alergia na Toma Cruisa. Je to dobre zapamätateľný, pri premiére celkom napínavý a inteligentne urobený film, na ktorom sa nedajú nájsť výrazné chyby. Veď ani ich netreba hľadať. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama