Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Možná je mé hodnocení trošku nadsazené a možná vám následující věta bude připadat jako hipsterská, ale to mi je fuk. Chybí mi doby, kdy se natáčely filmy jako je tenhle, kdy hlavní hrdina není vlastně hrdina, nemá pekáč buchet, dokonalou paměť, nadpřirozené schopnosti... byť ty filmy, které se točí teď, mám rád, Nicméně pokaždé, když si pustím snímek podobný tomuto, tak je to více než příjemné osvěžení a hlavně připomenutí, jak může film vypadat. Navíc pod taktovkou skvělého Sydnyho Pollacka. 100 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zvučná jména se sešla už při psaní scénáře podle knihy Johna Grishama (nejúspěšnější kousek pod lampu roku 1991), velké osobnosti filmu se pak poskládali před i za kamerou. Každý má svou chvilku, svých pár minut slávy, a to platí nejen pro herce, ale i pro kameramana, střihače nebo hudebního skladatele. Rozhodně nesouhlasím s tím, že by Tom Cruise po boku velkých jmen nějak zaostával. Scénář bych příště ale skutečně lehce učesal, některé rušivě zdlouhavé scény jsme mohli klidně postrádat. Hlavní hrdina se tu vzpírá nemilosrdným pravidlům firmy, která ho nejprve uchlácholí nablýskaným mercedesem krátce po promoci, aby pak mohl své kvality podpořené červeným diplomem uplatnit proti svým zazobaným chlebodárcům. Se svižnějším tempem a méně důmyslně vypracovanou zápletkou (některé scény by divák skutečně snesl jako bonusovou výbavu) to mohly být čisté čtyři hvězdy. Takhle jsou lehce slabší, ale pořád jde o poctivou filmařinu s velmi dobrými herci. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Firma" ... taková solidní, vstřícná, SOUDRŽNÁ, s atmosférou téměř rodinnou - versus Tom Cruise alias Mitch McDeere, kterého polapila. Mladý, sotva dostudovaný právník s velkými ambicemi, kterému se dosažený pozemský ráj poznenáhlu proměňuje v peklo ... taktéž pozemské, leč bez únikového východu. Co udělá, když vykoupení je víc než nejisté a jeho cena je neúměrně vysoká ? Nechá se rozdrtit soukolím, ve kterém se ocitl - nebo se pokusí hrát podle vlastních pravidel ? Jenomže riskuje tak jako tak - nejen profesní budoucnost, ale i svůj život. A co na to psané právo ? Sami uvidíte, jestli může stát na jeho straně - v příběhu, jehož zápletka svým šarmem dovedně zastíní a nenápadně odsune stranou všechny pochybnosti, které by snad mohly souviset s maličko nereálným náhledem na řešení problémů světa ... i advokátů, kteří ještě neztratili všechny iluze. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nie je firma ako firma. Firemné sprisahanecké filmy nemajú veľa konkurentov, takže z mnou videných možných súperov môžem 'The Firm' porovnať s filmom 'Boiler Room'. Pollackov snímok mal trošku ťažkotonážnejší úvod a kým ma film vtiahol do seba, trošku to trvalo. No po poriadnom zoznámení sa s faktami a s postavami dokáže poriadne zaujať. Zaujímavo kvalitné boli aj výkony, proti Cruisovi som nemal nejmenšie námietky a Hackman potvrdil doménu. Ale obsadenie Jeanne Tripplehorn bolo pre mňa fiaskom. A s hudbou sa tiež veľmi nepohrali. 80%. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Film má kvalitne obsadenie... + zápletku, skúsenú - zručnú réžiu, scenár pod záštitou - Boba Towna, ktorý napísal jeden z najlepších scenárov všetkých čias - Chinatown, ...mladého a energického - Toma Cruisa, či veterána z Francúzskej spojky - Gena Hackmana, ale i NAPRIEK TOMU, mi film vadil najviac - v prepálenej dĺžke + po čase som začínal mať z filmu guláš, mišung, že som sa nevedel dočkať konca - záverečných tituliek, pričom vidieť to RAZ, neuškodí nijako zdraviu, tak skrátiť to o 30. minút + zmeniť a upraviť scenár, by prospelo, lebo má niekoľko KAZOV. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme dostane Mitch od firmy Mercedes, hoci v románe mu dajú BMW. Po skončení filmovania ho ako dar získal Tom Cruise. (pravo)
  • Film len za 23 dní priniesol do pokladníc v USA 100 miliónov dolárov. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama