Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení je vynikající (Brad Renfro, Susan Sarandon zejména...), příběh je napínavý, jenže: poslední část filmu, kdy se hlavní hrdinové vydávájí po stopě na vlastní pěst je už vysloveně přestřelená. Nemluvě o tom, že stačilo požádat o zařazení do programu ochrany svědků už na začátku a bylo by po problému... No, ale to by nebylo o čem psát (Grisham) a na co koukat (Schumacher) :-) Prostě docela fajn běžný thriller - možná před těmi 15 lety byl fakt bomba. No dneska pořád dobrý průměr. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Počin Schumachera trpí problémem, který se v hollywoodu často ukazuje. Snímek se tváří, že je něco více než doopravdy je. Žánr, který nám představuje byl už tolikrát ztvárněn, že realizace musí být zatraceně dobrá aby obstála v dlouhé frontě konkurentů a nezapadla do zapomění. Nebezpečný klient se moc neprosadil, tedy samozřejmě v mých očích. Režisérovi se nepodařilo dostatečně vytvořit správné klima kolem hlavního dětského představitele. Práce s dětmi není jednoduchá a scény, které možná v knize fungovaly, díky čtenářově fantazii, zde tolik nepracují a světe div se, nedokázali ve mě budit strach o chlapce ani když mu byl v patách zlý záporák. Ona celá ta mašinérie, kolem dětského světa, jeví se poněkud neslaně a nemastně. Dozajista zde hrál svoji roli nekvalitní dabing, ale přes to na mě výkon Renfra nezapůsobil oslňujícím dojmem. Lépe na tom byla Susan, které se docela dařilo a dále pak Lee Jones, který má tu kliku od pána boha, že může jen sedět a někam se koukat a vypadá to skoro na oskara. Mimochodem jediný on měl skvělého dabéra. První dvě třetiny příběhu se jakž takž držely nějakého rozumného konceptu, a uvěřitelné realizace. Poslední třetina již nikoliv a režisér nám zde předvedl situace již patřící do žánru zábavné fantasy, či scény náležící do katogorie, neohrožených agentů dvojitých nul. Takže výsledek? Lepší dvě hvězdy a na film z roku 1994 asi brzy zapomenu. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Rok po Volném pádu přišel Joel s tímhle příběhem o klučinovi, kterému před smrtí řekl mafiánský právník, kde jeho klient schovává odpadky a z Marka to teď všichni chtějí dostat. Plno blbostí ve scénáři a nesympatická dětská postava - idelální film, když se chcete vytočit. U Schumachera mám pocit, že ty jeho dobré filmy byly spíš dílem nahody, protože převažuje počet těch horších. 3.5/10 ()

elle 

všechny recenze uživatele

Příběh balancuje na hranici těžko uvěřitelné fikce a zoufalého hájení tzv. amerických hodnot. Pohádka o právních řádech a neřádech? Snad. Nicméně pro mě maximálně příjemným obsazením dostává příběh šmrnc. Mafiáni jsou zvlášť ve finále spíš nadšení břídilové, takže finále nikoho nepřekvapí. Na mě to fungovalo dobře. Ostatně příběhy o osobní odvaze, i když často naivní, stojí za to točit. Za mě slušné řemeslo a dobří herci - oblíbená Susan Sarandon a Tommy Lee Jones. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Herecký obsazení slibuje hodně (Susan Sarandon, Tommy Lee Jones nebo Will Patton), ale nějak tenhle film nefunguje. Ze začátku to vypadá celkem slibně, ale pak se tam začnou odehrávat takový blbosti, že jsem myslel, že sleduju nějakou komedii pro děti od Disneyho. Jedenáctiletej kluk přechčije mafiány, fízly, prostě úplně všechny a ještě u toho v podstatě vyřeší případ. U Schumacherovejch fimů je sice zvykem, že jsou tak trochu přitažený za vlasy, ale co je moc, to je moc. 40% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)
  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)
  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)

Reklama

Reklama