Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Galvin (Paul Newman) je právníkem potácejícím se v hluboké osobní i profesní krizi. Jeho specializací by údajně měly být žaloby o odškodné vůči nemocnicím a doktorům, kteří svým jednáním způsobili těžké zdravotní následky či dokonce smrt. Zatím však své zákazníky marně shání v pohřebních síních a své neúspěchy léčí alkoholem. Starý přítel a vzor Mickey Morrissey (Jack Warden) se ho snaží přimět k rozumnějšímu životnímu přístupu a sežene mu též po delší době první významnější případ. Frank má rázem pro co žít a odhodlaně se pouští do takřka beznadějného boje proti uznávané nemocnici, respektovaným doktorům a jejich týmu právníků v čele s velezkušeným Edwardem J. Concannonem (James Mason)... V hlavní roli se měl původně objevit Robert Redford, avšak nebyl spokojen s tím, že by si měl zahrát alkoholika. (Pohrobek)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Strhující soudní drama, ke kterému jsem se vrátila po sedmi letech a dostalo mě úplně stejně, nemám žádné připomínky.. Paul Newman je jako poničený, popíjející a tak trochu pomuchlaný životem neodolatelný, věřila jsem mu každé slovo, každý pohled, každé gesto.. Příběh právníka, který se postaví proti velké nemocnici, významným lékařům a bohaté právnické firmě, mě vtáhnul a nepustil.. Možná je to i tím, že si moc přeji či spíše chci věřit, že je něco takového možné.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Člověk tak nějak automaticky uvažuje u Sidneyho Lumeta, že v 60. letech točil vrcholné pecky. V 70. letech své nejznámější kousky s Al Pacinem. A od té doby už potom nic. Jenže on se ještě minimální jednou v osmdesátkách vytáhl. Obsadil Paula Newmana a dal mu skvělou příležitost zazářit v soudním dramatu. Přiznám se, že tyhle typy filmů mám hrozně moc rád. Tady jsem dostal hodně nečekanou scénu, ve které na sebe štěkají naštvaný žalobce a hodně zaujatý soudce. Ono je to tady celkově vše trošku jinak než jsme zvyklí. V roli klaďase zde vystupuje žalující strana a zlá je ta co obhajuje. 80% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Frank Galvin je advokátom zaoberajúcim sa prípadmi, kde by po chybe lekárov mohlo dôjsť k odškodneniu pozostalých. Svojich potencionálnych "zákazníkov" vyhľadáva v domoch smútku, kde ľudia trúchlia za svojimi zosnulými. Momentálne však neprežíva najšťastnejšie obdobie. Je alkoholikom, za posledné tri roky pracoval na štyroch prípadoch. Všetko sa razom mení príchodom "druhej", životnej šance. V nemocnici Sv. Kataríny umiera počas pôrodu, po podaní zlých anestetík, mladá Deborah Ann Kayeová. Arcidiecéza chce pristúpiť na mimosúdne odškodnenie. Pristúpi Frank na uľahčené ukončenie prípadu? Alebo zažaluje uznávaných lekárov a vystúpi tak z tieňa svojej skazenej osobnosti? Snímok ponúka niekoľko pekných zvratov či pochybnosti. Zbožňujem právnické filmy, "The Victim" síce nie je "The Rainmaker" ( aj keď sú si príbehom veľmi podobné! ), no tak či onak, pôsobí reálne, podarí za mu vyvolať ako negatívne, tak aj pozitívne emócie, čo je základom úspechu. Dobrý film! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že když stojí Sidney Lumet za kamerou a Paul Newman před kamerou, tak se u filmu budu tolik nudit. Dost často bylo pro mě jedinou zábavou hledání Bruce Willise. To se týká hlavně první poloviny. Ve druhý polovině se to naštěstí trochu rozjede a následuje poctivý soudní drama. Celkově jsem ale od týhle dvojice prostě čekal něco víc. Jinak Bruce Willis je ve filmu vidět jako komparz při Newmanově závěrečný řeči u soudu. 60% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Chudobní prehrávajú, bohatí - zaštítení advokátmi, odbavujúcimi sa na formálnych pochybeniach a takom výklade zákona, ktorý ide úplne mimo logiky sedliackeho rozumu, ale zato je gramaticky, historicky a logicky presný - tí vyhrávajú. Súdna rozprávka o možnosti nápravy upadajúceho alkoholika - advokáta sa divákov snaží presvedčiť, že spravodlivosť občas naozaj oslepne a všetky tie vykudrlinkované kľučky ostrieľaného právnického tímu veľkej advokátskej kancelárie dokáže pokoriť úporná snaha posledného spravodlivého, i keď životom a predchádzajúcimi skúsenosťami zomletého ochľastu. Ale veď prečo nie, rozprávka, ak je vyrozprávaná pútavo, je fajn. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku a Bostonu. (Rocky62)
  • Film se umístil podle Americké filmové instituce v roce 2008 na 4. příčce v kategorii soudní drama. (TheDude)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Reklama

Reklama