Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Tak především tady začínal ve 12 letech výborný mladý herec Brad Renfro (Nadaný žák). Zajímavou roli tu má Tommy Lee Jones (skvělá je scéna u soudu) a Susan Sarandon za svůj výkon byla nominována na Oscara a dostala cenu BAFTA. Vůbec nemyslím, že by šlo o špatný film - napínavé scény působí napínavě, dojímací scény dojímavě a je tu i trocha humoru. Slušné řemeslo. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení je vynikající (Brad Renfro, Susan Sarandon zejména...), příběh je napínavý, jenže: poslední část filmu, kdy se hlavní hrdinové vydávájí po stopě na vlastní pěst je už vysloveně přestřelená. Nemluvě o tom, že stačilo požádat o zařazení do programu ochrany svědků už na začátku a bylo by po problému... No, ale to by nebylo o čem psát (Grisham) a na co koukat (Schumacher) :-) Prostě docela fajn běžný thriller - možná před těmi 15 lety byl fakt bomba. No dneska pořád dobrý průměr. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Dnes sem si oživil tenhle filmek. Přesně prototyp filmu z konce století. Herecky našlapaný, ovšem dějové takový nemastný. Líbilo se mě to ještě méně, než v době premiéry. Viděno v kině, což byl takovej ten průměrnej zážitek, kterej by byl skousnutelnější doma na dvd. Dnes tomu jednu vlasatici uberu, protože nijak zábavný to není. 40%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher se tím tématem nezapře. Dobré téma, dobré zpracování, herecky standardně adekvátní na hereckou sebranku devadesátých let, kde asi nelze jinak, než potvrdit, že mladý Brad Renfro byl velký talent. Jen na ten film koukáte a celou dobu si říkáte, že to přece nedává žádnou logiku, že takhle by se prostě nikdo nechoval. CIA, právnička, matka toho kluka, i ten mladej kluk, jak kdyby spadli z Marsu. Pravda ale, že pro ten devadesátkovej feeling jim to nakonec odpustíte. Sice to není žádný zázrak, ale pořád je to lepší, než řada dnešních filmů. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nebezpečný klient patří k filmům, které mám moc ráda, a když jej dávají v TV, musím ho vidět:) Výborné obsazení hlavních rolí i vedlejších rolí gangsterů. Barry "Břitva" je fakt drsný:) Brad Renfro coby Mark Sway je ve své debutující roli skvělý a vypadá strašně sexy:) Mary-Louise Parker je zajímavá herečka, Susan Sarandon a její Reggie Love je správná a ostrá dáma a "Reverend" Foltrigg v podání Tommy Leeho Jonese si zase myslí, že to má všechno na háku. Scénář nabídne i spoustu vtipných hlášek, slovních přestřelek a vychytaných proslovů. Potěšila debata o Led Zeppelin nebo Elvis Pezley. Snímek se mi snad líbil ještě více díky excelentnímu dabingu, ovšem pouze ve verzi pro Českou televizi, ta druhá stojí za houby:) "Kolik případů jste vyhrála?" - "Víc, než jsem prohrála." - "Kolik se Vám platí?" - "Kolik máš?", "Chybí Vám?" - "Tak moc, že na ně nesmím ani pomyslet." ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)
  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)
  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)

Reklama

Reklama