Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

elle 

všechny recenze uživatele

Příběh balancuje na hranici těžko uvěřitelné fikce a zoufalého hájení tzv. amerických hodnot. Pohádka o právních řádech a neřádech? Snad. Nicméně pro mě maximálně příjemným obsazením dostává příběh šmrnc. Mafiáni jsou zvlášť ve finále spíš nadšení břídilové, takže finále nikoho nepřekvapí. Na mě to fungovalo dobře. Ostatně příběhy o osobní odvaze, i když často naivní, stojí za to točit. Za mě slušné řemeslo a dobří herci - oblíbená Susan Sarandon a Tommy Lee Jones. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

I mně se to jako menšímu kupodivu líbilo víc, než teď. Nevím proč, jenom to, že se mi Klient docela zaryl do paměti jako vydařený. Po dalším, současném, zhlédnutí nakonec za tři. I když mě závěr filmu dokázal dojmout tak, že jsem měl na krajíčku, retrospektivně musim říct, že je to opravdu průměrný snímek, který nepřináší nic nového, nenabízí žádné zvraty a je napínavý možná tak ve finále, kdy se spolu svědek s advokátkou snaží přesvědčit, že mrtvola je tam, kde má dle popisu být. A na jedenáctiletýho kluka mi ta postava přišla až moc dospělácká (na termín právní způsobilost se chytá, jako by měl sám titul JUDr.a, když se mu právnička svěřuje se svojí minulostí, přikyvuje jí, jako by fušoval do psychologie a plně s ní souzněl,...a navíc už kouří...:-D). ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Tak to byla telenovela. Nejprve nesmyslné chování dělí, z nichž se ten starší dokonce vrátí na místo činu. Pak už je to jen řetězec kýčů a nesmyslů. Advokátka, hájí 11 letého kluka za 1 dolar. On jí vesměs nadává a sekýruje, ale to jí nevadí, za takový honorář... Je to rozvedená alkoholička a doma pláče nad botičkou své dcerky, kterou nemá ve vlastní péči. Kluk pochopitelně musel utéct z nemocnice, aby po něm mohli jít mafiáni. Kluk zná? zpaměti? telefonní číslo své advokátky. Dojde na trapnou honičku v nemocnici a se svou advokátkou přemůžou i několik ozbrojených mafiánů. Soudce musí být černoch... Proboha v kolika am. filmech to je. Člověk má pocit, že je to jejich nejoblíbenější povolání. Vše samozřejmě dobře dopadne, na poslední chvíli. Oni dostanou novou identitu, peníze atd. (jsou nemajetní bezdomovci) a slíbenou novou práci. Co na tom, že matka zřejmě umí jen šlapat? Žijí šťastně až do smrti... Bylo to profesionálně natočené a Susan ani Tommy asi za ten debilní scénář nemohli, proto 2 hvězdičky. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Příjemný důkaz toho, že Joel Schumacher dokáže natočit atmosférický thriller s hláškující Susan Sarandon a Tommy Lee Jonesem, kdy divák visí na každé jejich vzájemné interakci a nikde neruší zbytečná záře neonů ani latexových bradavek (tohohle Batmano-Robinovského Damoklova meče se už milý Joel asi nikdy nezbaví). Ale stejně největším překvapením zůstává Mary-Louise Parker - jak se z takové ošklivky mohla vyklubat taková kočka? :). ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení je vynikající (Brad Renfro, Susan Sarandon zejména...), příběh je napínavý, jenže: poslední část filmu, kdy se hlavní hrdinové vydávájí po stopě na vlastní pěst je už vysloveně přestřelená. Nemluvě o tom, že stačilo požádat o zařazení do programu ochrany svědků už na začátku a bylo by po problému... No, ale to by nebylo o čem psát (Grisham) a na co koukat (Schumacher) :-) Prostě docela fajn běžný thriller - možná před těmi 15 lety byl fakt bomba. No dneska pořád dobrý průměr. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)
  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)
  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama