Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto silném příběhu, natočeném podle skutečné události, absolvent harvardské univerzity Bryan Stevenson svede právní boj o osvobození neprávem odsouzeného. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (92)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Antirasistické soudní drama natočené přesně podle příručky, ve kterém černý právník obhajuje černého vraha, kterého chce bílá jižanská justice posadit na elektrické křeslo. Problém je, že podobných filmů rozdělujících na zlé bělochy a chudáky černochy je zkrátka moc a musí to být vyloženě pecka, aby vzbudily výraznou pozornost.. A Just Mercy žádná bomba není. Nemůžu říct, že by to bylo vyloženě špatné. I když se to občas táhlo, tak odhalování pravdy bylo místy zábavné a sekvence ze soudní síně dokázaly vzbudit i nějakou emoci, ale celkově jsem zůstával vůči dění spíš chladný. Průměr a to i přesto, že je to jedna z těch lepších agitek. 50% ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Konečně zase skvělá dialogovka dotažená téměř k dokonalosti. Luxusní atmosféra amerických věznic a soudních procesů, herci jsou výborní počínaje Jordanem, přes Larson, až k Foxxovi. Film z člověka dokáže dostat slušnou várku emocí, chvíli nenávidíte, pak vám zase téměř ukápne slza. Je to skvěle vybalancované, autentické a vizuálně naprosto nádherné. Vůbec jsem se nenudil a i přes poměrně velkou stopáž mi to uteklo jako voda. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Průměrné, skutečně ničím vyčnívající, dobové soudní drama, s tématikou, která je právě v tomto subžánru snad nejvyužívanější, tedy boj za rovnoprávnost afroameričanů s tehdejším ne zcela regulérně fungujícím soudním systémem, jenže opakuji, takovýchto podobných příběhů tu bylo už vážně kvantum, a Obhájce nevinných nepřináší v jakémkoliv ohledu vážně nic nového, ojedinělého, nápaditého, výrazného, či překvapivého, navíc zde ale bohužel nezafungovali ani další dva zásadní parametry, nutné pro působivost tohoto typu filmu, a to napětí a především emoce, nehledě na to, že bohužel nepomohli ani postavy, které přestože jsou obsazeny velice kvalitními herci, tak stejně nedokázali film nějak výrazněji oživit. Abych ale zase jen nekritizoval a nevyznělo to, že se jedná o vyloženě špatný film, tak to tedy opravdu ne, Obhájce nevinných totiž určitě není nudnou podívanou, má slušný spád, atmosféru, několik slušných dramatických scén, jak jsem již zmiňoval i skvělé herce, a v podstatě celkové zpracování snímku prostě dokazuje, že tvůrčí kvalita zde rozhodně nechyběla, jen zkrátka nebyl k dispozici takový materiál, ze kterého by šlo udělat něco skutečně mimořádného, což je ovšem vzhledem k profláknutosti látky již docela dost upřímně těžké. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Apollo Creed Džunior hájí prdel dalšímu černýmu spasiteli, který opět nic neudělal. Nevím, z jaké bavlněné farmy utek, ale poslední dobou v těch filmech je dost hodně černochů nevinnejch. Stejně si film neodnese nálepku televizního filmu, takže, jsem někde kolem 3,5 a jelikož mi matika nikdy nešla, tak podle mých odhadů, to je čistá půlka. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Silné a hlavně nadčasové drama, které nevypovídá jen o minulosti, ale usvědčuje americký systém fakticky i dnes, kdy jste automaticky označen za vinného jenom proto, že máte takovou a takovou barvu pleti. Takových upozornění na nespravedlivé chování státu vůči nevinným a chudým lidem nikdy nebude dost. Můj oblíbenec Michael B. Jordan znovu potvrzuje, že je výjimečným hercem své generace, a jeho zralý herecký výkon se úplně v pohodě vyrovnává s výkony jeho starších kolegů v podobných rolích. Jamie Foxx a Brie Larson Jordanovi zdatně sekundují, ale Michael B. Jordan dokáže celý film na svých bedrech utáhnout sám. Film sice stojí primárně na hereckých výkonech, ale v neposlední řadě má také výborné řemeslo a srdíčko v kombinaci s přiměřeným patosem diváckému zážitku krásně pomáhají. Byla by velká škoda, pokud by Obhájce nevinných upadl do zapomenutí. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)
  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (více)

Reklama

Reklama