Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto silném příběhu, natočeném podle skutečné události, absolvent harvardské univerzity Bryan Stevenson svede právní boj o osvobození neprávem odsouzeného. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (92)

tomik99 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ve finále to bylo dobrý. Asi by neuškodilo, kdyby to bylo o nějakou půl hodinu kratší, je pravda, že se to občas vleče, za což ve finále strhávám jednu hvězdu. Na druhou stranu se jedná o poctivý příběh advokáta, který jako Matt Murdock bojuje za práva nevinných a špatně odsouzených. Děsivá je především statistika na konci, kdy každý devátý je v USA špatně odsouzený, což je do nebe volající. Kromě příběhu lze pochválit také hlavní horce, Michael B. Jordan se konečně dostal do první ligy a jde mu to skvěle vedle zkušeného Jamieho Foxxe. Naopak Brie Larsson jsem v tomto filmu nedokázal přijít vůbec na chuť. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Apollo Creed Džunior hájí prdel dalšímu černýmu spasiteli, který opět nic neudělal. Nevím, z jaké bavlněné farmy utek, ale poslední dobou v těch filmech je dost hodně černochů nevinnejch. Stejně si film neodnese nálepku televizního filmu, takže, jsem někde kolem 3,5 a jelikož mi matika nikdy nešla, tak podle mých odhadů, to je čistá půlka. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Dost dobré drama z vězeňského prostředí, které se zabývá zejména té soudní stránky, a které nabízí opravdu velmi silný námět. Filmu dominují výkony dvou hlavních hvězd, a sice Michaela B. Jordana a Jamieho Foxxe. Oba dva herci odvádí perfektní práci a jejich role jim dokonale sedly. Sociální podtext o rasové nesnášenlivosti, která je asi stále v úžasné Hamerice aktuálním tématem, je zpracován nenásilnou formou a výjimečně nepůsobí jako jedno velké klišé, i když náznaky antirasistické agitky film opět neminuly. Celkově mě příběh o neprávem odsouzeném vězni hodně bavil a jeho zpracování dokáže diváka zaujmout. Kvalitní filmařinu snímku nikdo upřít nemůže. Co mě ale nemile překvapilo, byla absence dramatické hudby, protože drama s takovým citlivým tématem by si zasloužilo kvalitní hudební doprovod, který by lépe podbarvil jednotlivé scény. Taktéž délka filmu mi přišla trochu moc, v určitých momentech mi chyběl větší spád. Nicméně i tak jsem s filmem spokojený a hodnotím ho jako jedno z těch lepších dramat. 7/10. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

I přes hvězdné obsazení je Obhájce nevinných hodně utahaná nuda, kde se jen těžko hledají napínavé momenty. Tvůrci vsadili na poselství a hluboce lidský příběh, ale tak nějak se vykašlali na všechno ostatní, takže i přes potenciálně atraktivní zápletku je to celé nakonec jen televizně vypadající prázdné nic, o rasistických buranech z jihu. Tohle téma už v Hollywoodu zpracovala spousta filmů. A většina z nich byla zajímavější a zábavnější než tahle předvídatelná a jednoduchá podívaná, která se snad i bojí být něčím zajímavá a jiná a zuby nehty se zkouší držet ve škatulce "neurážející průměr." Což je sakra málo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom sa treba pripraviť na dve hodiny rozprávania o tej istej téme, na konci ktorej je zase rasizmus. Pre mnohých to bude zdĺhavé, pomalé tempo právnického príbehu, to si môže a nemusí nájsť svojho diváka. Človek nespravodlivo odsúdený na trest smrti je ale dobrá nosná téma. Ide o skutočný príbeh o mladom právnikovi, ktorý odhaľuje súdnu nespravodlivosť diskriminačného právneho systému na juhu USA, kde ešte stále nepochopili, že otroctvo je už dávno zrušené. Napriek tomu sa však netvárme, že všetci černosi vo väzení sú nevinní. Niekedy šiel film aj takýmto dojmom. Emócie vyvolá dvakrát. Zhruba po hodine, keď právnika zastavia v Alabame policajti a potom súd, ktorého časť môžete vidieť aj v traileri. Inak priemer, jedno pozretie stačí. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (více)

Reklama

Reklama