Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom malém městě v Nové Anglii zemřelo několik dětí na leukémii, protože místní chemická továrna zamořila spodní vody. Blazeovaný právník Jan Schlichtmann přebírá komplikovaný případ zprvu jen proto, že ho láká tučný honorář. On a jeho kolegové z kanceláře však mají před sebou těžký úkol, neboť oba bohaté koncerny, které firmu provozují, si najímají věhlasné právníky. Zprvu zištný postoj právníka se však v průběhu soudního jednání, kdy dochází ke konfrontaci s dětmi a rodiči, promění v touhu dosáhnout spravedlnosti pro nebohé oběti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ta kauza mohla diváka dostat do kolen - jen kdyby se trochu víc snažila. Bohužel se z ní stala jen mdlá, nevýrazná záležitost, která vyvolává jen velice vlažné emoce. Za vidění stojí jen kvůli námětu, který vychází ze skutečných událostí, protože ani John Travolta se zrovna dvakrát nevytáhl. Kromě toho jeho proměna z cynického právníka v obětavého zastánce slabých byla na můj vkus příliš náhlá a jen těžko uvěřitelná, ale to už je chyba režie ... 2,5* ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ten oblek vám pristane viac, ako sentiment.“ ŽALOBA je inšpirovaná skutočnými udalosťami a nakrútil ju rešpektovaný scenárista Steven Zaillian (SCHINDLEROV ZOZNAM). Zápletka je „ľudsky silná“, za čo dozaista môže vynikajúce herecké obsadenie. Kvalitný je aj samotný scenár, ktorý sa namiesto tradičných scén „pred súdom“ sústredí na pôsobivé zákulisie a nebojí sa ukázať „ľudskosť“ advokátov. Hereckému obsadeniu dominuje John Travolta, ale nestráca sa ani pestrá galéria výrazných podporných roličiek (Batesová, Duvall, Macy, Shalhoub, Lightow, Pollack, Hedaya, Quinlanová, Gandolfini, to je zoznam). Občas sa to stane - človek si spomenie, že by mal urobiť vec, o akej sa mu už ani nesnívalo: stať sa lepším. Nech to stojí, čo to stojí. Znie to ako gýč, ale renomovanému Zaillianovi to (v produkcii Roberta Redforda, s kamerou Conrada L. Halla a Elfmanovou hudbou) vyšlo. ()

Reklama

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Chvílemi solidní napínavá podívaná, chvílemi trošku nuda. Duvall je nejlepší fakt že jo. Ale celé to pohřbil závěr. Někomu se takový závěr možná libí, ale já půlku filmu čekal na to vyvrcholení jak ty nedotknutelné suverény konečně chnapne za koule a srazí jim hřebínek. Takhle doslova to chci u každého soudního dramatu. A zvlášt tady kdy naši hrdinové už tak tak že neprodali ledvinu nebo nezačli prodávat svůj zadek... ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Právnická dramata mě většinou hodně baví, i ty s horším hodnocením, ale tohle je fakt slabota. Travoltovi tu dobráckost fakt nežeru, jezdí si tam ve sporťáku, v klídku cáluje pokuty za rychlost a pak rozdá všechny svý prachy za boj o spravedlnost ? Navíc mi to přijde, jako by to kameraman bral přes šedý filtr, obraz byl takový nečistý, zakalený. 50% ()

sarume 

všechny recenze uživatele

Viděli jste už nějaký právnický film o právním systému v Usa ? Pokud ne , pak je pro Vás žaloba dobra volba. Celkem přehledně Vás provede rozlištnostmi od práva jak ho známe zde. Je to dobrý startovní film, aby Vás tento žánr začal zajímat.Bohužel nic vic a nic míň. Ale zas tak moc se třeba od Erin nelyší. Problém těchto filmu, je že jsou podle skutečné události, takže mají poměrně uzké mantinely.Herecké vykony standartní.Mě prostě připadá , že na tak průměrný film se kvalitními herci až plýtvalo:). do kina byc na to asi nešla , ale zadarmo v televizi je škoda , že to davají ve všední den a až v noci:)A zajímavý konec:) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama