Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto silném příběhu, natočeném podle skutečné události, absolvent harvardské univerzity Bryan Stevenson svede právní boj o osvobození neprávem odsouzeného. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (92)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné súdne drama s vynikajúcim Machaelom a Foxxom. Ja takéto príbehy o nespravodlivosti môžem, tuto mi však niečo chýbalo. Nemalo to ten správny emočný "drive" ako by som si predstavoval a miestami mi to prišlo dosť naťahované. Na druhú stranu to pekne predstavilo maximálnu nespravodlivosť a najhoršie je, že sa to skutočne odohralo. To tomu dodáva zimomriavky. Za mňa za 4*. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Konečně zase skvělá dialogovka dotažená téměř k dokonalosti. Luxusní atmosféra amerických věznic a soudních procesů, herci jsou výborní počínaje Jordanem, přes Larson, až k Foxxovi. Film z člověka dokáže dostat slušnou várku emocí, chvíli nenávidíte, pak vám zase téměř ukápne slza. Je to skvěle vybalancované, autentické a vizuálně naprosto nádherné. Vůbec jsem se nenudil a i přes poměrně velkou stopáž mi to uteklo jako voda. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Ak je proti vám justícia, polícia a aj každý biely občan široko ďaleko a verí vám iba právnik rovnakej pleti ako ste vy tak to budete mať ťažké. Nehovoriac o tom že sedíte v cele smrti. Herecké obsadenie: Mám rád Michaela B. Jordana aj napriek jeho looku sysľa čo má plnú hubu lieskových orieškov je to špičkový herec. Jamie Foxx sa mi veľmi páčil v tejto vážnejšej rovine a hral neskutočne. Prevedenie: Útroby väznice a samotné nazeranie na väzňov odsúdených na smrť bolo silné. Potešila aj návšteva dedinky černošskej komunity. Filmu by ale napriek tomu neuškodilo osekať tak 15-20 minút. Otázne je čo by to urobilo z finálnou emóciou. Pocity: Je neuveriteľné čo je človek človeku schopný vykonať o to viac je to šokujúce keď sa to nedej iba na filmovom plátne ale v realite každodenného bytia. Pridaná hodnota: Film vás naučí, že veriť v justíciu sa nevypláca, veriť pomazaným hlavám zákona taktiež nie a ak ste sa nenarodili pod šťastnou hviezdou môžete sa ocitnúť na kresle smrti aj keď ste včera len celý deň kosili trávnik a hrali futbal s deťmi na záhrade. Finálna emócia veľmi silná. 85% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Průměrné, skutečně ničím vyčnívající, dobové soudní drama, s tématikou, která je právě v tomto subžánru snad nejvyužívanější, tedy boj za rovnoprávnost afroameričanů s tehdejším ne zcela regulérně fungujícím soudním systémem, jenže opakuji, takovýchto podobných příběhů tu bylo už vážně kvantum, a Obhájce nevinných nepřináší v jakémkoliv ohledu vážně nic nového, ojedinělého, nápaditého, výrazného, či překvapivého, navíc zde ale bohužel nezafungovali ani další dva zásadní parametry, nutné pro působivost tohoto typu filmu, a to napětí a především emoce, nehledě na to, že bohužel nepomohli ani postavy, které přestože jsou obsazeny velice kvalitními herci, tak stejně nedokázali film nějak výrazněji oživit. Abych ale zase jen nekritizoval a nevyznělo to, že se jedná o vyloženě špatný film, tak to tedy opravdu ne, Obhájce nevinných totiž určitě není nudnou podívanou, má slušný spád, atmosféru, několik slušných dramatických scén, jak jsem již zmiňoval i skvělé herce, a v podstatě celkové zpracování snímku prostě dokazuje, že tvůrčí kvalita zde rozhodně nechyběla, jen zkrátka nebyl k dispozici takový materiál, ze kterého by šlo udělat něco skutečně mimořádného, což je ovšem vzhledem k profláknutosti látky již docela dost upřímně těžké. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

I přes hvězdné obsazení je Obhájce nevinných hodně utahaná nuda, kde se jen těžko hledají napínavé momenty. Tvůrci vsadili na poselství a hluboce lidský příběh, ale tak nějak se vykašlali na všechno ostatní, takže i přes potenciálně atraktivní zápletku je to celé nakonec jen televizně vypadající prázdné nic, o rasistických buranech z jihu. Tohle téma už v Hollywoodu zpracovala spousta filmů. A většina z nich byla zajímavější a zábavnější než tahle předvídatelná a jednoduchá podívaná, která se snad i bojí být něčím zajímavá a jiná a zuby nehty se zkouší držet ve škatulce "neurážející průměr." Což je sakra málo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)

Související novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (více)

Reklama

Reklama