Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto silném příběhu, natočeném podle skutečné události, absolvent harvardské univerzity Bryan Stevenson svede právní boj o osvobození neprávem odsouzeného. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (92)

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Konečně zase skvělá dialogovka dotažená téměř k dokonalosti. Luxusní atmosféra amerických věznic a soudních procesů, herci jsou výborní počínaje Jordanem, přes Larson, až k Foxxovi. Film z člověka dokáže dostat slušnou várku emocí, chvíli nenávidíte, pak vám zase téměř ukápne slza. Je to skvěle vybalancované, autentické a vizuálně naprosto nádherné. Vůbec jsem se nenudil a i přes poměrně velkou stopáž mi to uteklo jako voda. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Obhájce nevinných své poslání v součtu splňuje a velmi intenzivně obhajuje své nadčasové etické myšlenky. Po jeho zhlédnutí budete s velkou pravděpodobností dost nahněvaní na nespravedlnost, jaké se na obžalovaném Walterovi dopustilo, a snad i pocítíte obdiv ke skutečným lidským předobrazům, které příběh inspirovaly. Jenže jako formální skládačka plná vzletně důležitých motivů snímek nijak nevyniká a podává dost zjednodušující výpověď, která se i velmi explicitně veze na odkazu slavného předchůdce z roku 1962, přičemž své poselství nijak nekazí, ale zároveň mu ani nedodává žádné přidané hodnoty či příběhové invence. 65% ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Ak je proti vám justícia, polícia a aj každý biely občan široko ďaleko a verí vám iba právnik rovnakej pleti ako ste vy tak to budete mať ťažké. Nehovoriac o tom že sedíte v cele smrti. Herecké obsadenie: Mám rád Michaela B. Jordana aj napriek jeho looku sysľa čo má plnú hubu lieskových orieškov je to špičkový herec. Jamie Foxx sa mi veľmi páčil v tejto vážnejšej rovine a hral neskutočne. Prevedenie: Útroby väznice a samotné nazeranie na väzňov odsúdených na smrť bolo silné. Potešila aj návšteva dedinky černošskej komunity. Filmu by ale napriek tomu neuškodilo osekať tak 15-20 minút. Otázne je čo by to urobilo z finálnou emóciou. Pocity: Je neuveriteľné čo je človek človeku schopný vykonať o to viac je to šokujúce keď sa to nedej iba na filmovom plátne ale v realite každodenného bytia. Pridaná hodnota: Film vás naučí, že veriť v justíciu sa nevypláca, veriť pomazaným hlavám zákona taktiež nie a ak ste sa nenarodili pod šťastnou hviezdou môžete sa ocitnúť na kresle smrti aj keď ste včera len celý deň kosili trávnik a hrali futbal s deťmi na záhrade. Finálna emócia veľmi silná. 85% ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

A on snad někdo čeká, že v usa zvláště na jihu usa mají černoši nějaká práva? takhle naivní nemůže být nikdo ani v tzv demokratické době. Jeden z řad filmů, který ukazuje na pokřivenou spravedlnost, ale souhlasím, že oproti času zabíjet je to slabí odvar. Že je to podle skutečné události na tom nic nemění, protože kdyby nebylo, stalo by to za starou bačkoru. Ale dlužím omluvu, dělám tady z amíků rasisty, ale u nás to není jiné. Moje ex má Egypťany za čerou smradlavou lůzu, takže jde spíš o celosvětové odsouzení lidí jiné pleti za zločiny, který skutečně spáchali lidi jím podobní....uuu to jsem si zafilozofoval. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7.5/10). Zasáhlo mě to. Čekal jsem, že se mě to dotkne mnohem víc, ale scéna s elektrickým křeslem mě naprosto zabořila do postele a bylo to fakt hrozně skličující a trýznivé. Je mi hrozně líto, že se tyto věci opravdu děly a mnoho let po této události se stále opakovaly. Tady se přesně ukazuje, proč jsou černoši tak hákliví na věci okolo rasismu. Oni se bojí, aby se historie neopakovala. Herecké výkony byly výborné. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)
  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)

Související novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (více)

Reklama

Reklama