Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (752)

plakát

To ty nosíš smůlu, lásko (2023) 

Film má velmi řídký děj a jako komedie nefunguje. Na nohou ho s bídou drží pouze záběry krásné chorvatské přírody a charismatický Ivan Franěk.

plakát

O malých věcech (2023) 

Povídkový film plný vykonstruovaných a ne moc vtipných historek, z nichž jen asi dvě mají překvapivou pointu.

plakát

Erhart (2022) 

Debutant Jan Březina se pokusil tuctový příběh o tunelování v 90. letech podat v podobě artového psychologického dramatu, ale výsledek je dost nudný a nezáživný, přičemž výsledek hrdinova pátrání je jasný dlouho dopředu. Ale aspoň je to pokus o jiný typ filmu, než jaké se u nás stabilně točí.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Přišlo mi to zbytečně natahované, 6 dílů je vážně moc, stačily by klidně dva. Co mě ale po celou dobu neskutečně vytáčelo, bylo to, že všichni neustále hulili cigarety. Na tenhle seriál musely padnout dvě velké trafiky. Bylo tohle fakt nutné ? A opravdu mě nezajímá, jestli předlohy těch postav hulily i ve skutečnosti. Ale jinak po formální stránce docela vymazlené (i když se mi zdálo, že režisérovi s přibývajícími díly dochází invence) a Petr Uhlík v roli Hojera byl vážně skvělý. Na víc než dvě hvězdičky to ale nevidím.

plakát

Bodyguard na volné noze (2023) 

Začátek mě navnadil, ale pak se děj začal ubírat úplně jinými cestami, než jsem čekal, a to velmi podivnými cestami. Zklamalo mě to, nudilo mě to. Ani John Cena to nezachránil.

plakát

Cool Girl! (2023) 

Přihlouplá kopie amerických filmů pro mládež, navíc hrozně neobratně napsaná a zrežírovaná. Nejhorší jsou ale zoufalé herecké (ne)výkony nejen ústřední trojice, ale prakticky všech, co se objeví před kamerou.

plakát

Tak zle, ako sa len dá (2023) 

Film se celý odehrává na lavičkách v parku, takže ho tvůrci mohli natočit za pár šupů. Oceňuju ten nápad. Dialogy nejsou kdovíjak vtipné, ale jsou dobře napsané i zahrané a film příjemně rychle uteče. Pro mě docela chutná jednohubka.

plakát

Život pro samouky (2023) 

Další z dlouhé řady českých vztahových komedií, ale při téhle jsem se překvapivě párkrát usmál, což je v tom českém bahně výjimečný jev, proto dávám tři hvězdy. Líbil se mi i výkon Jany Plodkové a přesné kreace většiny představitelů vedlejších rolí.

plakát

Zešílet (2022) 

Mám rád realistické příběhy ze života podané dokumentaristickou formou a Slováci to umějí. U tohoto filmu mi ale chyběl silnější příběh. To, že jedné ženské hrabe z jejích pošahaných sousedek, mi připadá na celovečerní film málo, i když narušené sousedské vztahy jsou mnohdy skutečně problém. A zbytečné mi přišlo zasazení příběhu do doby covidového lockdownu, když to pro děj nemá prakticky žádný význam.

plakát

Buď chlap! (2023) 

Tradiční bolest novodobých českých komedií. Tvůrci zvolí hvězdné herecké obsazení a lákavý námět, ze kterého ale nedokáží vymáčknout vůbec nic vtipného. Scénář i film jsou jen přehlídkou marnosti. Takže další nudná komedie bez jediného vtipu. Přitom například postava horského vůdce, kterého hrál Sokol, nabízela úžasné komické možnosti, ale tvůrci je využili tak maximálně z 5%.