Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 3
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (277)

iommi 

všechny recenze uživatele

Toto nech si pozerajú debilné detičky. To nemá to s Falloutom, ako ho poznám ja, absolútne nič spoločné. Spomínam na tie časy (pred vyše 20 rokmi (fuck!!!)), keď som sa vďaka jedničke a dvojke naučil angličtinu lepšie, ako v škole. Keď som musel vypočítavať každý jeden krok, keď mali dialógy zmysel a posúvali vás v príbehu dopredu. A keď som si zahral trojku, bol som ňou tak pohltený, že sa mi reálny svet zdal nereálny. New Vegas bol fajn, štvorku som so zhnusením vypol po pár desiatkach hodín a zvyšok ma nezaujíma. A toto? Nech si to Nolan aj so skurvenou Bethesdou strčia do píči. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nářky nad tím, jak Bethesda zhnojila Fallout, jsem četl už před patnácti lety. Pokud někomu pořád nedochází, že Bethesda vlastní Fallout, a tudíž kreativní rozhodnutí nějaký TV show budou odpovídat kánonu od Bethesdy, ať hraje dál Fallout 1 a 2. Taky bych byl radši, aby humor odpovídal tomu v prvních dvou dílech, aby vizuál odpovídal spíš New Vegas než Falloutu 4, ale nejsem zas tak hloupej, abych nerozuměl, proč tomu tak není. __________ Televizní Fallout není žádný mega terno, má svoje slabiny v charakterizaci a výstavbě tří linek příběhu, Jonathan Nolan vždycky trpí na tempo expozičních epizod. Ale jako adaptace je televizní Fallout dobrej počin. Za mě osobně nejlepší videoherní adaptace, možná i proto, že vypráví původní příběh. Jasně, ten příběh je koncentrát trojky a čtyřky, ale má hezkej přesah a dovoluje si zasahovat do lore, což z ní může a bude dělat kánon pro potenciální West Coast Fallouty. Včetně těch televizních. Protože herní Fallout v Kalifornii nebo na západě obecně asi už nikdy nedostaneme. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Fallout byl pro mě španělská vesnice. O existenci her samozřejmě vím a zhruba tuším o čem jsou, ale nikdy sem žádnou z nich nehrál (rozehrání a cca dvě hodinky hraní Fallouta 4 nepočítám) a ono je to možná dobře. Díky tomu mě totiž seriálová verze extrémně bavila a fungovala na mě jak ve vážnějších, brutálnějších, tak i v těch poťouchle černohumorných momentech a celou dobu mě bavilo špekulovat nad tím co, kdo, kdy a proč (i když se některé věci dají celkem snadno odhadnout dopředu). Ella Purnell je sympatická hrdinka, která v sobě kloubí odhodlání a naivitu a dá se s ní celkem snadno ztotožnit, Walton Goggins si všechny maže na chleba ať už v civilu nebo jako ghoul a jediný kdo tak lehce zaostává je Aaron Morten jako třetí do party. Chápu že jeho postava neměla být neomylný akční hrdina a polohu uťáplého týpka bojujícího primárně sám se sebou celkem zvládá, nicméně i tak je z hlavní trojice nejslabší. Druhou řadu klidně co nejdřív. Zasloužené silné čtyři plus pátá za to že moc podobně zábavných mixů sem v rámci seriálové tvorby v poslední době zas tolik neviděl...85% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videohry som žiadne nehral, takže som nevedel do čoho idem. Evidentne to bolo fakt drahé a technická stránka je skvelá. Akcia brutálna, ale vďaka nekonečným spomalovačkám mi to pripomínalo Snyderové filmy, ktoré mi už lezú krkom. Rovnako ma srala hudba. Takže ani akciu som si dvakrát neužil. Herecké obsadenie je skvelé. Kopa mojich obľúbencov. Ale všetky postavy sú divné ako celý ten svet, ktorý mi vôbec nesadol. Jeden magor za druhým. Nemal som komu fandiť. Naviac mi to prišlo strašne naťahované. Nič poriadne sa tam nedialo. Trochu ma bavil len prvý diel, ktorý mi pripomenul seriál Silo, ale na ten sa absolútne nechytá. Celkovo veľké sklamanie a ďalšie série vynechám. 4/10. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám to štěstí, že jsem fanda nových her (3, 4, New Vegas a 76), mám holt rád styl RPG Bethesdy, jejich hry se dají hrát dokola a pokaždé jinak, platí jak pro Fallout, tak pro Skyrim. Falloutu jako seriálu jsem se trochu obával a skoro to naplnilo moje obavy, ale obrovskou měrou jsou za mě vykonpenzovány odkazy na hry výše zmíněné, poznal jsem hromadu easter eggů, propojenst s lore her, je to čistej fan servis pro lidi, kteří mají rádi nové Fallouty, ti dinosauři co honí nad jedničkou a dvojkou, holt to není pro ně. Efekty jsou chvilkama až přepálený a praktický efekty někdy až moc průhledný (maska Goginse). Herecky fajn, příběh mě upřímně ani moc nezajímal, užíval jsem si vizuál a svět Falloutu, stejně jako ve hře. Ale jakmile zazněla titulní melodie Falloutu 4, byl jsem spoko. 4* a.k.a 85% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (19)

  • Kód 101097 k aktivaci studené fúze, který Hank MacLean (Kyle MacLachlan) zadává do terminálu, odkazuje na datum vydání první hry ze série „Fallout“. (pcpsmkr105)
  • Scéna, ve které technik Vaultu 33 sdělí Overseerům, že se rozbil vodní čip, je odkazem na úplně první herní „Fallout“, ve kterém hledání vodního čipu bylo hlavní zápletkou. (UncleMorty)
  • Zbraně Vaultu 33 jsou britské samopaly Sterling. (UncleMorty)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama