Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 3

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (1 279)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemusím ani moc přimhouřit oko (ehm), abych s klidným svědomím napsal, že mě třetí Thor nadchl. Je velmi zábavný, svěží, neokoukaný, svůj... A přitom to není až taková laserová disco parodie, jak by se mohlo z ukázek zdát, nýbrž regulérní a v mnoha ohledech důležitá kapitola ze života Boha hromu. Naprosto všechny postavy jsou zajímavé, žádná není navíc a nikdo není otravný (tady bych rád vyzdvihl hlavně Lokiho a Grandmastera v podání skvělého Jeffa Goldbluma), Hela s tváří dobře se bavící Cate Blanchett byla sázka na jistotu. A ještě jeden postřeh - také Hulk je zábavný, ovšem Bruce Banner je ještě zábavnější, což se Marvelu dosud nepovedlo. Taika Waititi mě zkrátka mile překvapil, jde mu humor i nápaditá akce (to, co předvede v úvodu s Mjolnirem, trumfne celý předchozí film), všechno to navíc krásně vypadá a díky retro hudbě Marka Mothersbaugha to má až výjimečný šmrnc. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Absolútna masovka, ktorá do sveta Thora zaťahuje detské prvky Star Wars a kostýmami a mejkapom je pestrofarebnejšia než Piaty element. Ale ja som nechcel, aby Thor išiel týmto smerom. Aby 70% stopáže v ňom bol situačný, mierne infantilný humor, kde sa nerieši nič dejové. Čo neznamená, že masy milujúce Guardians of Galaxy, sa nebudú kráľovsky baviť. A o to ide. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Jsou to silné čtyři hvězdy nebo slabých pět hvězd. Asgard (konečně víme odkud je to zlato) i Saakar (odtamtud to nebylo, tam je smetiště a gladiátoři) jsou pěkně udělané světy. Čtyřčlenni mstitelé - Revengers jsou fajn. Humoru je tu dost, až se to nemusí někomu líbit. Bez toho abyste viděli část filmů ze světa Marvel jste ztraceni. Dobrá je hudba (ta hromovladná Led Zeppelin Immigrant song zvlášť) i záporné postavy Hela a Velmistr, každý jiným způsobem. Thor by si měl zajít se sourozenci na rodinnou terapii. Drobným a milým bonusem je divadelní představení o chrabrém skonu prince Lokiho v podání Matta Damona, Sama Neila a Luka Hemswortha. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $180miliónovTržby USA $315,058,289Tržby Celosvetovo $853,977,126 Tržby za predaj Blu-ray v USA $54,084,736Tržby za predaj DVD v USA $13,355,720║ Nepomôžem si ale zo všetkých Avengers ma najviac baví Thor, ten ma zatiaľ neomrzel, stále ma svoje čaro, sympatie. K tomu ešte keď tu je aj slizký Loki, tak nie je o čom, Tom Hiddleston je ako stvorený pre túto postavu. Samozrejme je tu neustáli digi kentus na každom kroku, podobný ako naposledy vo Strážcoch Galaxie 2, ďalší čudesný svet, plný bizardných ksychtov ale hlavné postavy to tu utiahnú a hlavne bavia a to výdatne. Po prvej polovici som sa už ani nevládal usmievať, fakt výdatne zábavné sústo. Akcia v norme, dynamická, nové postavy ujdu, aj nový Thorov zostrih aj dojemné divadelné predstavenie. Akurát som trošku nepochopil čudný balanc postavy herca Karla Urbana. Ale ináč na pár drobotiniek to je lahodný popcorňák. /videl v kine: 90%/ ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mě všichni tři Thorové přišli kvalitativně na stejné úrovni. Existenciální rovinu jsem ve filmu, světe, div se, našel, Mark Ruffalo jako ztracený dr. Banner sympaticky připomněl Avengers a byl Thorovi dobrým parťákem a Cate Blanchett si trochu zopakovala svoji roli z posledního Indiana Jonese, jen bez ruského přízvuku. ()

Galerie (385)

Zajímavosti (107)

  • Během čtyřdenního natáčení v australském Brisbane využili Chris Hemsworth (Thor) s Tomem Hiddlestonem (Loki) každou z natáčecích přestávek k tomu, aby se setkali s fanoušky, potřásli si s nimi rukama, rozházeli mezi ně propagační materiály (plakáty, sluneční brýle a trička s tematikou filmu), podepsali se jim a pořídili si s nimi selfies. Mnozí z fanoušků (bez rozdílu věku) se vraceli den co den, bez ohledu na počasí, aby celé hodiny čekali na příležitost zahlédnout zblízka některou z přítomných filmových hvězd. Chris Hemsworth si také užil spoustu zábavy tím, že davům fanoušků rozdával pizzu, kterou pro ně nakoupil lokační manažer Duncan Jones. Jedna z místních teenagerek strávila na natáčecích lokacích celý týden v naději, že se setká s Tomem Hiddlestonem, protože vytvořila Lokiho portrét, který mu chtěla předat. Produkční tým filmu se postaral o to, aby k předání nakonec došlo, a to i za přítomnosti televizních kamer místních zpravodajství. (Zdroj: Falcon)
  • Druhý oficiální plakát je inspirován plakátem na videohru „Altered Beast“ (1988). (V999)
  • Benedict Cumberbatch (doktor Stephen Strange) se proslavil také rolí slavného detektiva v seriálu Sherlock (od r. 2010). Tato postava bydlí v Londýně na adrese 221B Baker Street. Když Strange zanechá Thorovi (Chris Hemsworth) navštívenku s adresou 177A Bleecker Street, nejedná se o "easter egg", ale spíše o „šťastnou náhodu“. Jeden z autorů komiksů o doktoru Strangeovi, Roy Thomas, totiž v době, kdy dílo psal, bydlel na Bleecker Street, proto zde umístil základnu Sanctum Sanctorum. Hudba, která v tu chvíli hraje, nicméně nápadně připomíná úvodní znělku zmíněného seriálu. (bizal)

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama