Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 3

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (1 280)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je nám dané jasne najavo, že v tomto diele sa nešetrí s vtipnými hláškami a na hlavného hrdinu už nejde hľadieť tak vážne, ako predtým. A to je skvelé. Thor bol predsa len trošku moc vznešený suchár a o zábavu sa staral hlavne Loki alebo niekto z Avengers. Teraz už, čo sa týka humoru, zažiari aj hlavná postava. Že už to nieje brané tak vážne dokazuje aj Thorov nový účes. Thor už zase zachraňuje svet, vesmír, a tak vôbec. Ale tentoraz je to skvelá zábava, nielen vďaka Lokimu. Svoj podiel na tom majú takmer všetky postavy, jedna zaujímavejšia než druhá. Veľa hrdinov bohužiaľ rozdrobuje príbeh, takže dokážeme dej do veľkej miery predvídať a záver vyznieva do prázdna. Marvel tu proste jednoznačne vsádza na humor a akciu, ale aj tak mu to v celku vyšlo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemusím ani moc přimhouřit oko (ehm), abych s klidným svědomím napsal, že mě třetí Thor nadchl. Je velmi zábavný, svěží, neokoukaný, svůj... A přitom to není až taková laserová disco parodie, jak by se mohlo z ukázek zdát, nýbrž regulérní a v mnoha ohledech důležitá kapitola ze života Boha hromu. Naprosto všechny postavy jsou zajímavé, žádná není navíc a nikdo není otravný (tady bych rád vyzdvihl hlavně Lokiho a Grandmastera v podání skvělého Jeffa Goldbluma), Hela s tváří dobře se bavící Cate Blanchett byla sázka na jistotu. A ještě jeden postřeh - také Hulk je zábavný, ovšem Bruce Banner je ještě zábavnější, což se Marvelu dosud nepovedlo. Taika Waititi mě zkrátka mile překvapil, jde mu humor i nápaditá akce (to, co předvede v úvodu s Mjolnirem, trumfne celý předchozí film), všechno to navíc krásně vypadá a díky retro hudbě Marka Mothersbaugha to má až výjimečný šmrnc. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

"Are you Thor: God of Hammers?" ...oka, asi takto. S prehľadom najlepšia sólovka, nielen Thora ale šetkých Avengerov. Totálne mi sadol mix akcie, humoru, postavičiek (Korg, Hela) a nadupaného audio-vizuálu (útok Valkýr). Príbehovo je to prosté, ale fuck it ... je to jazda, kde šlape úplne všetko. 95% ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Oh, bože! Na to, že moc nemusím filmy s Thorem, tak tenhle film jsem si hned zamiloval. Režisér Taika Wattiti přinesl do filmu novou energii a proměnil nudného nabručeného Thora na hláskující sexy mašinu. Navíc mu přidal ještě parťáky Hulka a Asgardskou Valkýru s tváří Tessy Thompson. Určitě nesmíme opomenout ani hlavního záporáka, kterým je poprvé v MCU žena Thorova sestra Hela, kterou hraje brilantně Cate Blanchett. A jelikož se jedná o Thorovský film, tak nesmí chybět ani jeho nevlastní bratr Loki, kterého si opět střihnul Tom Hiddleston, který se pro roli narodil (i když se tedy předtím sám ucházel o roli Thora). Snad ještě dodám, že tehle film má podle mě nejlepší akční otevírací scénu v doprovodu skupiny Led Zeppelin. Nejlepší moment: Snad každá scéna. Tenhle film je narvanej božskýma momentama. Více zde: https://www.youtube.com/watch?v=32MN3BfHxaA ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hromovládce má v mém diváckém srdci svoje pevné místo a jeho první dobrodružství pro mě zůstává jedním z nejlepších zážitků nejen v rámci jednoho vesmíru, ale i v komiksových adaptacích obecně. A zatímco kritická obec má se všemi díly problém, pro mě zůstává Thorova trilogie kvalitativně nejvyrovnanější sérií MCU. Ať už se jí totiž chopil kdokoli a ať už se žánrově rozkračovala od romantiky přes drama až po fantasy, vždycky jsem nad ní žasl. A žasnu i napotřetí, protože nálada opouští dosud vedoucí love story, nebojí se odstraňovat známé postavy a přesto královsky kráčí k nejvyššímu hodnocení. Dýchají z ní totiž veškeré ingredience fantasy žánru, přidává se k nim jednoznačně nejlepší akce v sérii, neuplyne pár minut, abych se nezačal smát a Hemsworth s Hiddlestonem pro svoje charaktery očividně dýchají. Něco mi říká, že je Ragnarok pro klasického Thora koncem, ale o to radši jsem, že se příběh uzavírá takhle triumfálně. ()

Galerie (385)

Zajímavosti (107)

  • Film se silně inspiroval komiksovou sérií „Planet Hulk“, nicméně pro potřeby celého MCU se film spíše zaměřil na Thora než na Hulka. Thor totiž v původní sérii "Planet Hulk" vůbec nebyl. Film se také inspiroval komiksovým vyobrazením Ragnaroku v komiksu „Civil War #3“ od Marka Millara. (UncleMorty)
  • Oscarový výtvarník Dan Hennah a výtvarník Ra Vincent pro potřeby sedmnáctitýdenního natáčení navrhli více než dva tucty dekorací. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama