Reklama

Reklama

Tajná invaze

(seriál)
  • USA Secret Invasion (více)
Trailer 4

VOD (1)

Epizody(6)

V novém seriálu, který se odehrává v současnosti filmového vesmíru studia Marvel, se agent Nick Fury dozvídá o skryté invazi na planetu Zemi, již provedla frakce Skrullů, což jsou mimozemšťané schopní měnit podobu. Fury má v nerovném boji i několik spojenců, mezi něž patří Everett Ross, Maria Hillová a Skrull Talos, který si na Zemi zařídil život. Společně závodí s časem, aby zabránili rozpoutání světové války a zachránili lidstvo. (Disney+)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (162)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Má to náznaky atmosféry, vcelku fajn temnější vizuál, hudebně skvělý opening (vizuálně ten AI odpad ale fakt ne), hromadu skvělých herců a tak celkově se mi to přízemnější pojetí dost zamlouvá... ale proč je to proboha tak strašně unavené? Jako by to nikoho ani pořádně nebavilo. Od hlavního hrdiny, přes vedlejší postavy, až po záporáka. Kurňa, vždyť i ta jindy silně expresivní a živelná Emilia Clarke tu nemá co hrát a její studenej čumák není ani drsnej, ani sympatickej, ani tragickej, ale prostě... nijakej. Zápletka okolo skrullů není úplně marná a trochu si dělá srandu ze všech těch ještěřanských konspiraček, ale nestihne se ani pořádně rozjet a je hned konec. Pár odkazů na současnou geopolitickou situaci potěší, stejně jako nečekaný kopanec do Slovenska. Jinak ale slabší nevýrazný průměr. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Jak je u Marvelu poslední dobou zvykem, člověk nesmí podlehnout síle reklamní kampaně a musí počítat s tím, že dostane produkt, jaký jsme tu měli již x-krát předtím. Tajné invaze totiž není špionážním thrillerem plným paranoii, jak avizovaly propagační materiály, ale klasickou komiksárnou, ve které hrdinu dožene jeho minulost a nakonec se to stejně stočí k záchraně celé planety. Sám za sebe musím říct, že zklamaný úplně nejsem, jelikož se již Marvelem zblbnout nenechám, ale taky je mi strašně líto, že jsme se nedočkali něčeho, o čem by se mluvilo po zbytek roku. Ona ani samotná předloha nebyla ničím převratná, kdy šlo jen o nepřehlednou mlátičku s prvkem paranoii. Ten měl být v seriálu zachován… ale tvůrcům to vydrželo asi jenom jednu epizodu. Seriál totiž trpí schematičností a tím, že si tvůrci odškrtávají všechno, co má jejich tvorba splňovat. Člověka tak nemá absolutně co překvapit a bavit se bude pouze ve chvíli, pokud na tyto pravidla přistoupí. Co se týče Nicka Furyho, zde tvůrci sáhli k nejprovařenější zápletce, kdy je to deprimovaný muž, který si něčím prošel a celý seriál mu trvá, než se postaví na nohy. Mínusem je, že Fury má být tajuplná postava, která je zajímavější, čím méně toho o něm víme. Seriál nám ale musel na férovku potvrdit, že jeho řeč o existenci manželky nebyla jenom dobře vykonstruovaná lež, ale skutečně nějakou má. Navíc jeho zásluhy přisoudili Skrullům, což znamená, že to není velký génius, ale akorát využil mimozemské síly, kterou uměl před ostatními utajit. Po stránce dialogů je seriál ale dobře napsaný a tvůrci jimi maskují díry, které se ve scénáři jinak nacházejí. To jde bohužel opět nejvíc vidět v závěrečné epizodě, kde je nelogičností poměrně dost. Gravik mohl patřit k nejlepším padouchům, které nám Marvel nabídl, ale kvůli logice scénáře se tento inteligentní stratég začal chovat jako idiot a zahodil všechno, co vybudoval. Pokud budete k seriálu přistupovat jako ke klasické komiksovce, kterých tu byly stovky, nezklame vás to vůbec. Pásová výroba Marvelu je ale bohužel maskována za něco úplně jiného a je potom problém, pokud na faleš skočíte a máte úplně jiná očekávání. Tajná invaze je rozhodně decentním seriálem, ale na druhou stranu na něj za týden zapomenete a budete ještě s radostí vzpomínat na projekty prvních tří fází. Hodnocení: 65 % ()

Reklama

NiWi 

všechny recenze uživatele

Tajná invaze se bohužel zapíše jako další MCU projekt, který sliboval něco co nedokázal naplnit. Špionážní drama mělo přinést vážnější konflikt, vynechat laciný humor a po rozmáchlých filmech příběh uzemnit a přenést více do reality. To funguje zhruba jen první dva díly, po kterých přestane jakákoliv gradace. Seriál nedokáže uspokojivě navodit ani hutnou špionážní atmosféru z všudypřítomné paranoi, ani vyškálovat měřítko globální hrozby do podoby, která by opravdu měla koule. Na to je Tajná Invaze příliš krátká, a neumí se rozhodnout mezi osobním příběhem Nicka Furyho, a oním dramatem globální úrovně. Furyho příběh zde není extra zajímavý, jeho postava je mdlá po celou stopáž, téměř se nikam neposune a prakticky ničeho pořádně nedosáhne, což zanechává trpkou pachuť. Zbylé postavy nejsou o nic míň nezajímavé. Rhodey nepřesvědčí, Emilia Clarke si opět vystačí celý seriál s jednou pózou, a největší zpestření je tak Olivia Colman. Finále je pak vyloženě odbyté až zpackané. Některé příběhově zvraty nicméně fungovaly slušně, efekty jsou na docela dobré úrovni, a poselství které seriál a některé dialogy (které mimochodem za něco přeci jen stojí) nesou se mi zamlouvalo a velmi slušně reflektuje reálný svět. Nejedná se o průser, jen o vyloženě zmařený potenciál, který potřeboval o 2-3 epizody navíc, a hlavně o trochu víc kvalitnější scénář. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Bože to je hovadina o ničem. Už bych měl být zvyklý na všechno, ale fakt mě to překvapuje. Jak od Marvelu nic nečekám, tak zrovna u Secret Invasion jsem čekal že aspoň z toho udělají událost, něco epického a zajímavého, i když třeba hloupého... a ono hovno. Praštěný děj a utahané dialogy absolutně nezajímavých postav (kde jsou ty časy kdy Fury byl třeba i jen trochu cool). A to celé skoro bez akce, i to finále kde dva Super-Supermani létají kolem Bulharské fabriky a mlátí se digitálním betonem je úplně o ničem, zlaté Agents of Shield, nedejbože Agent Carter, to byla seriálová genialita vedle tohoto. Vážně by mě zajímalo co na tomhle mělo tak vysoký rozpočet, vždyť třeba celý čtvrtý díl až na posledních šest minut je celý doslova o tom že dvě postavy sedí v kavárně, pak v kostele, v parku, v kuchyni, v obýváku a v autě, a povídají si. Nic jiného se tam nestane. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Marvel se chtěl vrátit k jednomu ze svých nejlepších filmů a to byl Kapitán Amerika, respektive jeho druhý díl, který více než komiksovku, připomínal špionážní filmy ze 70. let. Tajná invaze se zaměřuje na Nicka Furyho a přiznávám, že jsem očekával trefu do černého. Bohužel, přestože to Sam táhne společně s partou veteránů jako Ben Mendelsohn nebo Olivia Colman, vše kolem je špatně. Příběhově nezajímavé a to, že se brzy ukáže, že kdokoliv na plátně nemusí být tím, kým se zdá, ztrácí se veškeré momenty překvapení a napětí. A to ani nemluvím o mizerné trikové a nudné akční stránce, kde jsou jen občasné náznaky profesionální choreografie. Pronudil jsem se slušně. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Nick Fury (Samuel L. Jackson) pije „Pappy Van Winkle's Family Reserve“, 23letou Kentucky Straight Bourbon Whisky. Jde o starý pšeničný bourbon, který jde do prodeje pouze jednou ročně v omezeném množství. (DJMaroko)
  • Úvodní titulky byly kompletně vytvořeny umělou inteligencí, na což se mezi fanoušky snesla vlna kritiky. Tvůrci seriálu se bránili tvrzením, že použitím umělé inteligence chtěli docílit nepřirozené a nepříjemné atmosféry, kterou má úvodní sekvence navodit, a která by nebyla možná dosáhnout lidskou rukou. (NiWi)
  • Úvodní sekvence byla vytvořena pomocí umělé inteligence. Aplikovala ji společnost Method Studios, která se postarala u seriálu o vizuální efekty. (jirikzaboj)

Související novinky

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Reklama

Reklama