Reklama

Reklama

Tajná invaze

(seriál)
  • USA Secret Invasion (více)
Trailer 4

VOD (1)

Epizody(6)

V novém seriálu, který se odehrává v současnosti filmového vesmíru studia Marvel, se agent Nick Fury dozvídá o skryté invazi na planetu Zemi, již provedla frakce Skrullů, což jsou mimozemšťané schopní měnit podobu. Fury má v nerovném boji i několik spojenců, mezi něž patří Everett Ross, Maria Hillová a Skrull Talos, který si na Zemi zařídil život. Společně závodí s časem, aby zabránili rozpoutání světové války a zachránili lidstvo. (Disney+)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (163)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pomalejší začátek plány Skrullů (vyvolání globálního lidského konfliktu) dobře načrtává a hlavní padouch patří k těm prokreslenějším z multiverza, přičemž snaha o dospělé špionážní pojetí je patrná nejenom ze zabíjení i zásadnějších postav MCU. Samotný Nick Fury však nic moc nepředvádí a dlouho spíš potvrzuje, že patří do starého železa – usazený mimo dění, ženatý, za kratší konec tahající; když se v předposledním dílu efektně přerodí zpět, je už pozdě a hroutí se nejenom tajná invaze, ale od půlky i celý seriál, postupně hloupější, šťávu i nápady postrádající, navíc podivně, zkratkovitě uzavřený-neuzavřený. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Logické lapsy a divná práce s postavami to všechno zabijí. K čemu je skvělá paralela s nespokojenými migranty, když vyzní do ztracena? K čemu je dokonalé načasování Ruského pohraničního konfliktu s válkou na Ukrajině a zasetí myšlenky Putin je Skrull, když se, kdykoliv to může být potenciálně zajímavé, všichni začnou chovat jako idioti a celé to shodí. Trikové finále je navíc úplně zbytečné. Pořád se na to dá koukat, ale strašně to zamrzí. Fury se navíc na Slovensku stal jednou z nejnenáviděnějších postav díky hlášce o bombardování. Výborně! ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Má to náznaky atmosféry, vcelku fajn temnější vizuál, hudebně skvělý opening (vizuálně ten AI odpad ale fakt ne), hromadu skvělých herců a tak celkově se mi to přízemnější pojetí dost zamlouvá... ale proč je to proboha tak strašně unavené? Jako by to nikoho ani pořádně nebavilo. Od hlavního hrdiny, přes vedlejší postavy, až po záporáka. Kurňa, vždyť i ta jindy silně expresivní a živelná Emilia Clarke tu nemá co hrát a její studenej čumák není ani drsnej, ani sympatickej, ani tragickej, ale prostě... nijakej. Zápletka okolo skrullů není úplně marná a trochu si dělá srandu ze všech těch ještěřanských konspiraček, ale nestihne se ani pořádně rozjet a je hned konec. Pár odkazů na současnou geopolitickou situaci potěší, stejně jako nečekaný kopanec do Slovenska. Jinak ale slabší nevýrazný průměr. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, na co si všichni tak stěžují, protozě Secret Invasion je ve výsledku velmi příjemně strávená čtyřhodinka s fajn dějem, postavami i celým vývojem. Určitě to není áčkový nářez jako býval “starý Marvel” a určitě to není vyloženě seriál, ke kterému by se kdokoliv z nás vracel nebo jej viděl v lepším světle než maximálně lepšího nadprůměru, ale i přesto jde o solidní rychlovku, která vůbec nenudila. Poslední minuty sice nenavnadily na žádný lepší cliffhanger a zamrzí i absence potitulkové scény, ale suma sumárum jde o odpočinkový “oukej” počin. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Secret Invasion je další z řady marvelovských seriálů a ty už mě poslední dobou tolik nebaví, protože prostě trpí únavou materiálu. A přitom Sceret Invasion mohla být pecka. Jako obvykle se podařilo nalákat několik hvězdných jmen, aby se doplnilo obsazení a tak se fanoušci MCU doškali třeba Emilie Clarke nebo Olivie Colman. Jako celek to docela funguje, ale vlastně by to asi úplně stejně fungovalo, i kdyby to do Marvelu nepatřilo. Člověk od toho tak nějak čeká víc, ale tohle je prostě jen průměr. Po závěru se navíc nabízí otázka, jak se to zakomponuje do celého filmového univerza, protože nám vlastně vznikla nejsilnější postava všech dob. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Nick Fury (Samuel L. Jackson) pije „Pappy Van Winkle's Family Reserve“, 23letou Kentucky Straight Bourbon Whisky. Jde o starý pšeničný bourbon, který jde do prodeje pouze jednou ročně v omezeném množství. (DJMaroko)
  • Úvodní sekvence byla vytvořena pomocí umělé inteligence. Aplikovala ji společnost Method Studios, která se postarala u seriálu o vizuální efekty. (jirikzaboj)

Související novinky

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Reklama

Reklama