Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (1 262)

castor 

všechny recenze uživatele

Je to trošku něco jiného, než na co jsme od Marvelu zvyklí a dá se říct, že se tenhle návrat k sólovým kořenům vydařil. Znovu velmi dobrý Benedict Cumberbatch vysekl dalšího génia, arogantního neurochirurgického zmetka, který nejprve přijde o cit v rukou, po veškeré snaze nakonec zkouší alternativu a volí cestu do Nepálu, který se samozřejmě polepší a který je solidně napsanou postavou, která kolem sebe nepotřebuje další comicsové posily. Zamrzí odfláknutý kouzelnický výcvik, který některé starší ročníky nemusejí ani zaznamenat, nefungoval příliš ani kosmický bubák a rovněž chybělo pečlivější vysvětlení pravidel onoho světa a veškeré to odhalování vyšších dimenzí. Scott Derickson je rutinér, ale s velkým balíkem peněz si dokázal poradit vcelku dynamicky a nápaditě. Prostě Marvel má pořád co nabídnout. I pro nás, jenž nikdy nebudou dychtivě vyčkávat další premiéru. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je to boží. Haleujah, halejujah. Okie, víc říct netřeba, ale já stejně neodolám, jsem holt padouchem. Jedná se o skvělej origin, hlavně proto, že je tu Cumberbatch, který zvládá uhrát i náročné, herecké scény, kdy se nemůže opřít o triky (civilní doktor, který ještě není mágem), což ano, je trochu ku škodě, že nikdo jiný nemá šanci cokoliv hereckého předvést, protože se buď tváří furt stejně (Ejifort, MIkkelsen), nebo nemají prostor (Swinton) a tak je druhý nejlepší herecký výkon ten, co předvádí CGI animovaný plášť. Akce je tu neskutečně boží, tvůrci evidentně ví, co jsou fraktály a ještě evidentnější je, že je mají fakt hodně rádi. A celé to podtrhuje perfektní hudba (Pink Floidi!!), která jednak decentně odráží Doktorovo původ v šedesátejch letech a druhak je to snad poprvé v marvelácké filmové sérii, kdy je hudba jasně zapamatovatelná a fungující opravdu ve všech filmových ohledech. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

MUDr. Divný si spáchal atestaci na Heryho Potrata, poletuje v Interstelaru, dělá si z baráků kaleidoskopy a infantilně čárymáryfuckuje na tři zrovna vyfáravší horníky v čele s bezvýrazným Mikymaukelsem a na totéž strašlivé intergaylaktické bubuzlo (komická kosmická animovaná hlava), které už několikrát potřeli Assvendžeři, Trapsformeři i Homotór. Záda mu při tom kryjí neonacistická kataristka Tilda Swinstvo a nigerijský budhista Číjejetel Unprofor, co umí prstíkem nakreslit do vzduchu ohnivý kosočtverec. Prostě opět věrně, ač velkolepě zfilmované dementní leporelo pro mongoloidní dyslektiky a Dárkrobýka, který se s ním v pokojíčku i líbá, a srolovaný homix mu nahrazuje nedostatek pánských konečníků. Chudák Béďa Okurkáč sice opět dělá, co může, ale po Šmakově vokálu a vytepleném dešifrantovi si v Holém Údu už potřetí připisuje kariérní šlápnutí do hovna. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem tomuhle filmu moc nevěřil. Mystika a podobné záležitosti mě dost míjí, Cumberbatch se mi začíná okoukávat a další origin mě bůhví jak nelákal, ale Doctor Strange překvapil. Velmi příjemně. Cumberbatch do role dokonale zapadl, a i když prakticky nesleze z plátna, je super jak v poloze arogantního doktora, tak i zlomeného člověka a nakonec i superhrdiny. A i díky němu ani tolik nevadí klasicky upozaděný záporák a tentokrát i parťák, Mikkelsen a Ejiofor by si zasloužili víc prostoru. Hlavní hvězdou tu je ale bez nejmenších pochyb Scott Derrickson, který dokázal z filmu udělat audiovizuální orgie (OK, Giacchinova hudba mu dost pomáhá) a každou akční scénu pojmout jinak než tu předchozí. Jen ke konci už to bylo možná trošku moc. Doctor Strange je zase krok trošku jiným směrem a do míst, kam ostatní marvelovky ani nenakoukly. A zase to funguje a pokud má Stephen Strange nahradit Tonyho Starka v roli vůdčí osobnosti celého MCU, nemám o budoucnost téhle značky strach. Ta postava i její představitel na to bez nejmenších pochyb mají. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Sračkoidní příběh zabalenej do krásnýho vizuálu nám dává skrz naskrz průjemnou podívanou. Černoch s krásným jménem Morda by měl zavřít mordu jelikož to jeho moralizování se fakt nedá poslouchat plus jasně dokazuje, že ten kdo nejvíc moralizuje je nakonec největší kokot, dle mého to tady platí na 100% . Samotnej Dr. Strange je dobrej týpek jelikož já tyhle maníky, co většině lidem svou arogancí a velkým Kví Kvé lezou krkem, žeru. Záporák má jedno jediné plus a to je fakt, že ho hraje Mads, jinak bohužel opět záporák kterýho má divák totálně u prdele. Film z hlavy vyšumí dřív než stihnou skončit titulky a celé kino začlo hromadně dumat, o čem že to vlastně bylo. No a samosebou Boyka opět absolutně nevyužitej, ale to už nepřekvapí asi nikoho. Ponaučení z filmu - Když se brutááálně vysekám v autě a budu domrdaná jako píča po grupáči, tak můžu začít jásat, je zde možnost, že díky tomu zachráním později celej svět. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (77)

  • Děti herečky Tildy Swinton (Prastará) byly součástí natáčení: její dcera pracovala v kostymérně a syn se pohyboval v projekčním oddělení. (cihlenka)
  • Jedním z primárních cílů režiséra Scotta Derricksona bylo, že chtěl využít mohutný rozpočet na vizuální efekty produktivně, respektive hned od začátku neměl v úmyslu zprostředkovat skrze vizuální efekty pouze destrukci. Chtěl zobrazit spíše budování než ničení. (ČSFD)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama