Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (644)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od většiny populace jsem se totálně pronudil, loni akademií oceněným, Nomadland této nově vycházející hvězdy režisérské šarže. Leč u pečlivě promazaného kola mašinérie jménem Marvel studios jsem pochopitelně nečekal, že by si Chloe Zhao dokázala protlačit byť jen minimum nějakého autorského rukopisu. Světě div se, ono to tam ale je. Na Eternals jsem šel vyloženě ze setrvačnosti, jelikož jsem od Captaina Ameriky z roku 2011 v kině nevynechal jedinou marvelovku a trailery mě nikterak zvlášť nepřesvědčily o tom, že by mě bohové na marvelácký způsob, o kterých pochopitelně 7000 let nikdo neslyšel, měli nějak zajímat. Dokonce i vtipy, které ve filmu fungují, tak v traileru nefungovaly. Ovšem povedlo se a i přes téměř neúnosnou délku se mi povedlo se dostat většině postav pod kůži a bavilo mě to celé sledovat, kam se to posune. Ano, i tentokrát je to třeskutě akční a bouchají tu gigantické předměty, to už zkrátka být musí a je to stejné jako vždy. Mě tu ale bavily hlavně postavy a přesně na ně napasovaní herci, kteří jsou všichni známí, ale buď jen ze seriálů, nebo mají ty nejlepší roky kariéry za sebou..a celkem mě překvapilo, jak jejich řady nakonec prořídnou. Další věcí, o čem jsem během filmu přemýšlel, byl fakt, že mi hrozně chybí nové velkolepé historické filmy, navíc z tolika etap, které nebyly příliš ve velkofilmech prozkoumány. Například conquistadorská tažení v Americe (bohužel zde většina děje ve tmě, to mě příliš neuspokojilo), ale hlavně Babylon, který jsem v této nádherné podobě (pochopitelně cgi) ještě neviděl. Když se bavíme o vizuálu, marvelovky se nikdy nechlubily výjimečnými kameramany s pečlivě vypiplanou kompozicí obrazu a bylo jim vyčítáno, jak jsou mdlé a šedivé. Během filmu to extra nevadí, u Eternals mě ale překvapilo, že tentokrát zelené plátno tolik nebije do očí a scény z reálných přírodních lokací skutečně vypadají, že se tam natáčely ( ne jako například v Thorech), iluzi si kazit ale nechci. Jen by mě zajímalo, jestli je to kvůli tomu, že se premiéra o rok odsunula a mistři počítačových efektů dostali prostředky navíc na zdokonalení. Za mě tedy příjemné překvapení a věřím, že napodruhé se více zaměřím na hojně zastoupené detaily, které mi tentokráte mohly uniknout. PS : narážky na MCU už po několáté zbytečně nucené. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $164,844,673║ Tržby Celosvetovo $401,872,560▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,156,703║ Tržby za predaj DVD v USA $1,713,339║ Čakal som určite ďaleko väčší paškvíl a lá Marvel pod taktovkou artovej Chloe Zhao ale dobre šablóna ako lusk splnená... Postavy prevažne stráviteľné, vážnejší tón v norme, triky a akcia prevažne sype dobre.... Chceme byť ale nadmieru moderný, tak tam drbneme rodinku dvoch príjemný buzíkov s dieťaťom a jeje a v takomto type filmu sa to hodí fakt hovadsky a hlavne keď si v peknom detailnom zábere dajú pusinku na rozlučku. To už ako všetkým musí vyhrávať, takto neustále kurviť seriály a filmy s takouto propagandou ako že normálneho života.     /65%/ ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čím viac je týchto marveloviek, čo spadajú do Avengers série, tým viac ma to prestáva baviť. Sú tu filmy s pôvodnými predstaviteľmi, ktorý pokračujú ďalej (Spider-Man, Doctor Strange, Thor) a bavia naďalej. No potom sú to filmy s novými hrdinami ako Shang-Chi alebo Eternals a tí ma moc nezaujali. Prvý menovaný bol ešte v pohode, ale toto mi prišlo dosť nasilu. V prvom rade, tu chýbajú herci a postavy, ktoré by ma zaujali. Nemôžem povedať, že nudia, ale určite si k nim nevytvoríte taký vzťah, aby ste si do vitrínky kúpili postavičku s Eternals. Jasné, možno to je blbé prirovnanie, ale chápete kam tým mierim. Proste moc nezaujmú. Herecké obsadenie mi síce problém nerobilo, ale keď vidím príbeh v ktorom tieto božské postavy vystupujú, je to trošku ako päsť na oko. Dovolím si teraz citovať komentár Cervenaka, ktorý to vystihol presne - "Už len tá základná idea, že ľudstvo sa vyvíjalo len vďaka tomu, že mu to diktovala nejaká partia nesympatických a detinských vesmírnych buzerantov, ma celý čas vytáčala do nepríčetnosti." A presne v tom je problém. Nepríde mi to moc uveriteľne, aby títo šašovia hrali bohov. S tých známejších mien je tu Salma Hayek a Angelina Jolie, ale sú to skôr vedľajšie postavy. Ďalej tu je Rob Stark s laserovými očami a bez supermanského plášťa. Nanjiani je tu ako komediant, ktorý sa mi sem moc nehodil, Gemma Chan je nevýrazná ako zvyšok jej tímu. Najviac ma zaujal Kórejec, ktorý vyzerá ako Wong s Doctora Stragea, ale nie je to Wong s Doctora Strangea. Nevadí mi, že sú tu bieli, čierni, žltí, či kakaoví, niečo ako transky a gayovia. Ale keď chýbajú dobré napísané postavy, je to veľký problém, aby vás film bavil. Herci nevýrazný, postavy nič moc a príbeh je síce taká Marvel klasika, ktorá ako inak nestrhne a predovšetkým je zbytočne rozťahaná až na dve a pol hodiny. Akcie a efekty v norme, ale nič s toho nenadchne, keď záporne postavy sú len digitálne postavičky. Najviac sa mi ľúbila asi hudba a zopár pekných IMAX záberov a to je na dobrý film málo. P.S.: za titulkami sú dve scény. Obľúbený soundtrack: Eternals Theme. 50% - 2* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Komiksový velkofilm s ohromnou duší a zhruba trilionem povedených akčních scén mezi jednotlivými filosofickými rozmluvami o (ne)obětování čehokoliv pro vyšší dobro. Thanosův mesiášský komplex byl jen chabou etickou rozcvičkou před vnitřními monology a psychickou rozervaností zdejších komplexních postav. Troufám si tvrdit, že takhle odvážný ksicht by tomu žádný jiný tvůrce (čti režisér) nedal, Nomadland byla skvělá příprava. [IMAX] ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hlavným problémom filmu z môjho pohľadu je, že sa tvári príliš zložito na to, že jeho príbeh je v podstate veľmi jednoduchý. Následkom toho nie je odpovedajúca ani prepálená stopáž. Akčné scény sú zväčša celkom dobré, ale dialógy až na zopár dobrých momentov skáču od priemeru k podpriemeru. Správanie hrdinov, ktorí sú na prekvapenie pomerne nezaujímaví, je navyše pri ich moci a dlhovekosti častokrát neuveriteľne infantilné. Napriek tomu to však nebol úplne zlý film a určitý čas som sa dobre bavil. Takto rozporuplné pocity som nemal azda pri žiadnej marvelovke. 3,14... not great, not terrible, ale úplne rozumiem ľuďom, ktorí Eternals skopali pod zem. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Typický bollywoodský tanec nebyl pro Kumaila Nanjianiho tak jednoduchý, jak čekal, a musel vzít několik tanečních lekcí, aby se na něj připravil. (NiWi)
  • Film byl zakázán distribuovat na Středním východě v zemích jako Katar, Kuvajt či Saúdská Arábie. Důvodem je otevřeně homosexuální postava Phastose (Brian Tyree Henry). (NiWi)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama