Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (644)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s názorem, že se jedná o nejodvážnější Marvelovku, ale nemůžu se zbavit pocitu, že se ke slovu dostávají stále více nezajímavější postavy. S blížícím se závěrem bylo docela fajn sledovat Eternals, ale těžko se tomu odpouští Angelina Jolie, Barry Keoghan a další, tedy casting je přímo strašný. Stejně tak mě vadilo to tlačení na genderovou pilu. Ten homosexuální páreček si mohli rozhodně odpustit. Pokud si někdo myslel že Chloé Zhao bude někdy točit zábavné filmy, tak se samozřejmě spletl. Už Země Nomádů byla nuda jako prase. 50% PS: Nechápu na co bysme měli mít Eternals, když už jsme kdysi dostali dokonalé Watchmeny. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čím viac je týchto marveloviek, čo spadajú do Avengers série, tým viac ma to prestáva baviť. Sú tu filmy s pôvodnými predstaviteľmi, ktorý pokračujú ďalej (Spider-Man, Doctor Strange, Thor) a bavia naďalej. No potom sú to filmy s novými hrdinami ako Shang-Chi alebo Eternals a tí ma moc nezaujali. Prvý menovaný bol ešte v pohode, ale toto mi prišlo dosť nasilu. V prvom rade, tu chýbajú herci a postavy, ktoré by ma zaujali. Nemôžem povedať, že nudia, ale určite si k nim nevytvoríte taký vzťah, aby ste si do vitrínky kúpili postavičku s Eternals. Jasné, možno to je blbé prirovnanie, ale chápete kam tým mierim. Proste moc nezaujmú. Herecké obsadenie mi síce problém nerobilo, ale keď vidím príbeh v ktorom tieto božské postavy vystupujú, je to trošku ako päsť na oko. Dovolím si teraz citovať komentár Cervenaka, ktorý to vystihol presne - "Už len tá základná idea, že ľudstvo sa vyvíjalo len vďaka tomu, že mu to diktovala nejaká partia nesympatických a detinských vesmírnych buzerantov, ma celý čas vytáčala do nepríčetnosti." A presne v tom je problém. Nepríde mi to moc uveriteľne, aby títo šašovia hrali bohov. S tých známejších mien je tu Salma Hayek a Angelina Jolie, ale sú to skôr vedľajšie postavy. Ďalej tu je Rob Stark s laserovými očami a bez supermanského plášťa. Nanjiani je tu ako komediant, ktorý sa mi sem moc nehodil, Gemma Chan je nevýrazná ako zvyšok jej tímu. Najviac ma zaujal Kórejec, ktorý vyzerá ako Wong s Doctora Stragea, ale nie je to Wong s Doctora Strangea. Nevadí mi, že sú tu bieli, čierni, žltí, či kakaoví, niečo ako transky a gayovia. Ale keď chýbajú dobré napísané postavy, je to veľký problém, aby vás film bavil. Herci nevýrazný, postavy nič moc a príbeh je síce taká Marvel klasika, ktorá ako inak nestrhne a predovšetkým je zbytočne rozťahaná až na dve a pol hodiny. Akcie a efekty v norme, ale nič s toho nenadchne, keď záporne postavy sú len digitálne postavičky. Najviac sa mi ľúbila asi hudba a zopár pekných IMAX záberov a to je na dobrý film málo. P.S.: za titulkami sú dve scény. Obľúbený soundtrack: Eternals Theme. 50% - 2* ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Treťotriedni Watchmen. Jedna z najhorších marveloviek a symbolické dno univerza i filmového komiksu. Obskúrna komiksová predloha, ktorá by v žiadnom z iných svetov nebola sfilmovaná, sa stáva blockbustrom lebo Marvel. Občas je to pekne farebné, historické scenérie vyzerajú ako z Age of Empires a ten flashback so vznikom svetov bol celkom pôsobivý, ale inak je to vyprázdnená, patetická prázdnota. Tretinu stopáže tvoria nefunkčné flashbacky, napriek tomu sú postavy beztvaré bábky, ktorých je toľko, že scenáristi nevedia, čo s nimi, a tak jedna z nich sa jednoducho rozhodne nezúčastniť sa finálnej bitky. Humor tu s výnimkou pár hlášok Kumaila Nanjianiho nie je, miesto toho je tu ale bezpočet afektovaných dialógov a prejavov o láske a o tom, aké je ľudstvo výnimočné. Neviem, kedy som mal naposledy takú chuť, nech celé ľudstvo vymrie. Už prosím pekne vráťte žáner k maskovaným hrdinom vo veľkomeste a hlavne späť na zem. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Blockbuster s poselstvím a silně bušícím srdcem, kterému snad i ta nálepka MARVEL tak trochu škodí. Nádherný historický výlet napříč tisíciletími stojící na dialozích mezi hodně různorodou skupinkou hrdinů. Jsem zvědavý, jak se na tuhle fázi bude nahlížet zpětně. Zda jako na snadno rozbitelnou, jako stolek z podzimní kolekce IKEA, a nebo jako na silnou páteř pro další vývoj MARVEL universa. Já svůj tip mám. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No rozhodne tu byl velikej potencial a predpokladam, ze i ambice Chloe Zhao, skoda, ze vysledek dopadnul zase naprosto tuctove. Historicky lokace jsou sice fajn, kamera super, triky bezchybny, jenze co je to platny, kdyz se vetsina deje odehrava v soucasnosti a po chvili to zapadne do klasickejch koleji, kdy si to particka hrdinu rozdava se zaporakama. Bohuzel hrdinove jsou dost hrozny, nezapamatovatelny postavy, jejichz schopnosti vypadaj jak vyprodej u X-Menu a zaporaci jsou banda nijakejch jesteru. Vetsina fajn napadu v tomhle bohuzel totalne zapadne, misty film ani moc nedava smysl nebo je dost nelogickejch. Aspon, ze herci jsou sympataci, bohuzel ty zabavnejsi, jako treba Nanjiani maj vetsinou nejmin prostoru. Sem tam se povede nejaka fajn hlaska, akce je celkem v pohode a film nenudi, ale proste jsem doufal, ze dostanu neco aspon krapet odlisnyho od soucasny komiksovy produkce a to bohuzel vubec. Lepsi 3*. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Dle producenta filmu Nata Moora chtěla mít Angelina Jolie ve filmu původně pouze cameo. Později byla překvapená velikostí role a bojovým stylem Theny. (Kubaaa97)
  • Ve filmu se loď Eternalů jmenuje Domo. V komiksech se tak ale jmenuje Eternal, který spravoval záležitosti Olympie, města Eternalů. (Kubaaa97)
  • Eternals je třetí filmové superhrdinské uskupení v MCU. (GejmronCZ)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama