Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (644)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s názorem, že se jedná o nejodvážnější Marvelovku, ale nemůžu se zbavit pocitu, že se ke slovu dostávají stále více nezajímavější postavy. S blížícím se závěrem bylo docela fajn sledovat Eternals, ale těžko se tomu odpouští Angelina Jolie, Barry Keoghan a další, tedy casting je přímo strašný. Stejně tak mě vadilo to tlačení na genderovou pilu. Ten homosexuální páreček si mohli rozhodně odpustit. Pokud si někdo myslel že Chloé Zhao bude někdy točit zábavné filmy, tak se samozřejmě spletl. Už Země Nomádů byla nuda jako prase. 50% PS: Nechápu na co bysme měli mít Eternals, když už jsme kdysi dostali dokonalé Watchmeny. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už len tá základná idea, že ľudstvo sa vyvíjalo len vďaka tomu, že mu to diktovala nejaká partia nesympatických a detinských vesmírnych buzerantov, ma celý čas vytáčala do nepríčetnosti. S láskou spomínam na časy, keď v komiksových filmoch boli protivníkmi Green Goblin v podaní Willema Dafoea, Magneto v podaní Iana McKellena alebo Heath Ledger ako Joker. Tu hrdinovia celý čas mávajú rukami vo vzduchu, aby premohli otravnú počítačovú grafiku. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od většiny populace jsem se totálně pronudil, loni akademií oceněným, Nomadland této nově vycházející hvězdy režisérské šarže. Leč u pečlivě promazaného kola mašinérie jménem Marvel studios jsem pochopitelně nečekal, že by si Chloe Zhao dokázala protlačit byť jen minimum nějakého autorského rukopisu. Světě div se, ono to tam ale je. Na Eternals jsem šel vyloženě ze setrvačnosti, jelikož jsem od Captaina Ameriky z roku 2011 v kině nevynechal jedinou marvelovku a trailery mě nikterak zvlášť nepřesvědčily o tom, že by mě bohové na marvelácký způsob, o kterých pochopitelně 7000 let nikdo neslyšel, měli nějak zajímat. Dokonce i vtipy, které ve filmu fungují, tak v traileru nefungovaly. Ovšem povedlo se a i přes téměř neúnosnou délku se mi povedlo se dostat většině postav pod kůži a bavilo mě to celé sledovat, kam se to posune. Ano, i tentokrát je to třeskutě akční a bouchají tu gigantické předměty, to už zkrátka být musí a je to stejné jako vždy. Mě tu ale bavily hlavně postavy a přesně na ně napasovaní herci, kteří jsou všichni známí, ale buď jen ze seriálů, nebo mají ty nejlepší roky kariéry za sebou..a celkem mě překvapilo, jak jejich řady nakonec prořídnou. Další věcí, o čem jsem během filmu přemýšlel, byl fakt, že mi hrozně chybí nové velkolepé historické filmy, navíc z tolika etap, které nebyly příliš ve velkofilmech prozkoumány. Například conquistadorská tažení v Americe (bohužel zde většina děje ve tmě, to mě příliš neuspokojilo), ale hlavně Babylon, který jsem v této nádherné podobě (pochopitelně cgi) ještě neviděl. Když se bavíme o vizuálu, marvelovky se nikdy nechlubily výjimečnými kameramany s pečlivě vypiplanou kompozicí obrazu a bylo jim vyčítáno, jak jsou mdlé a šedivé. Během filmu to extra nevadí, u Eternals mě ale překvapilo, že tentokrát zelené plátno tolik nebije do očí a scény z reálných přírodních lokací skutečně vypadají, že se tam natáčely ( ne jako například v Thorech), iluzi si kazit ale nechci. Jen by mě zajímalo, jestli je to kvůli tomu, že se premiéra o rok odsunula a mistři počítačových efektů dostali prostředky navíc na zdokonalení. Za mě tedy příjemné překvapení a věřím, že napodruhé se více zaměřím na hojně zastoupené detaily, které mi tentokráte mohly uniknout. PS : narážky na MCU už po několáté zbytečně nucené. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SE ZEMÍ SE NĚCO DĚJE, MUSÍME NAJÍT OSTATNÍ …“   Po svižným úvodu přichází nuda. ETERNALS jako nejstarší hrdinové – v podstatě Bohové na zeměkouli, působěj jako partička filozofujících a bezemočních … možná superhrdinů, ale… Už hodinu před koncem vím, že je to nejhorší Marvelovka. Ne provedením, ale zajímavostí postav, dějem, emocema. Furt něco řešej, pohrávaj si s mysteriózníma myšlenkama, filozofujou a hovno z toho. Zlatá Wonder Woman. Česko (či jak si máme říkat?) se mělo přidal k zemím „Středního východu“ a zákázat distribuci. A Chloé Zhao ať si točí ty svý nezávislý dramata a filmy pro „mainstream“ nechá jinejm.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksy, ve kterejch figurujou ETERNALS a který začal Jack Kirby publikovat v roce 1976, neznám. 2.) Potěší mě vidět, jak se zachází s deviantama (bohužel s velkým „D“).  ///  Thx za titule „Vojtěch Kostiha“ a „robilad21“.                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Že to jde s Marvelem pomalu ale jistě do marvele není nic nového. Ale tohle? Řádně diverzifikovaná skvadra emzáků vodí lidi dějinami a chrání je před strašlivými Devianty. No budiž. Jsme totiž nesvéprávná banda retardů a určitě to potřebujeme. Eternálové hrdinně bojují a u toho trousí  moudra, jako z učebnice filosofie pro obyvatele klecových lůžek. Nesnesitelná podívaná. Po shlédnutí jsem si s úlevou uvědomil, že jediní Devianti, kteří nás ohrožují, jsou tvůrci tohoto majstrštyku. Takže klídek. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Eternals jsou schopni provést rituál Uni-Mind. V komiksu „Eternals #12“ jsme tento jev mohli vidět poprvé. Využívá se při výběru Prime One (jako ve zmíněném komiksu, když vybrali Zuras na úkor A'lars) či ho může sám tento vůdce Eternals iniciovat. Uni-Mind je kolektivní bytí v jakémsi meditativním stavu, kdy se jednotlivci sloučí a stanou se součástí celku, jedné bytosti. Urychluje to vzájemný přenos informací a porozumění. Tato bytost je však extrémně silná. Je schopna vyprodukovat ohromné množství energie a způsobit tak velké fyzické poškození. (3T)
  • Jedná se o první film od Marvel Studios, kde se objevuje erotická scéna. (jajo161)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama