Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (644)

Cival 

všechny recenze uživatele

Nejhorší a nejnudnější blockbuster z Marvel Cinematic Universe. Sotva dokoukatelný. Zoufale statická režie, kvůli níž polovina scén sestává z nuzných dialogových výměn postav nastoupených do půlkruhu proti sobě, suše a staticky snímaných od pasu nahoru a předstírajících jakýsi život - tohle jsou teprve umělohmotní paňáci s nulovou přesvědčivostí. Herci mrtvolní až běda, polovina neznámá a bez charismatu, Angelina a Salma ve svých nejhorších polohách. Pokusy o humor bolestně infantilní a hláškující indická sekce tak trapná, až jsem si zakrýval oči. Akce je podprůměrná a naprosto nezajímavá. Práce s archetypy, mýty a historií na úrovni mateřské školy a tvůrci mají bohužel větší zájem o inkluzi než o výstavbu opravdu dramatického a napínavého příběhu. Výsledkem je nezáživná a ve své roztahanosti nesnesitelná katastrofa, kterou si může užívat asi jen nenáročný masochista. Po fajnové oscarovce Země nomádů hodně tvrdý náraz. 3/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Komiksový velkofilm s ohromnou duší a zhruba trilionem povedených akčních scén mezi jednotlivými filosofickými rozmluvami o (ne)obětování čehokoliv pro vyšší dobro. Thanosův mesiášský komplex byl jen chabou etickou rozcvičkou před vnitřními monology a psychickou rozervaností zdejších komplexních postav. Troufám si tvrdit, že takhle odvážný ksicht by tomu žádný jiný tvůrce (čti režisér) nedal, Nomadland byla skvělá příprava. [IMAX] ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Ani prd, žádné ambice, běžná Marvelovka to je - není tu nic jiného než jen přidání další vrstvy fantasy k těm xy vrstvám fantasy které vyrobily už předchozí filmy - a samozřejmě zase v ještě větším měřítku protože jinak by se děti nudily.Po těch ohlasech jsem doufal že k tomu klasickému superhero bordelu Zhao přidala nějaký přesah, zamyšlení které by dávalo smysl, a naopak vyházela z komiksového lore ty největší blbosti, ale nope, to ani náhodou. Nejvíc fajn na filmu je ten jemný humor a běžné bantery mezi docela zábavnými charaktery polobohů (Ind je skvělý), ale kolem toho je klasické supehero řádění který docela nudí, a navíc je natahované hromadou cringe flashbacků o tom jak ti hrdinové vládnou lidstvu a extra retardovaně u toho jakože moralizují.Ale tak tohle je na Marvelovku docela standard, akce s pobíjením potvor připomínajících ty z Avatara taky nevypadá úplně špatně, a závěrečný rozkol mezi hrdiny aspoň trochu funguje - i když o tom co předvedlo Civil War si Zhao může nechat jen zdát. 6/10 ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Marvel sliboval trochu jinou komiksovku a to taky dodal. A já teď, hodinu po odchodu z kina, nevím, jestli je to dobře. Eternals jsou hodně ambiciózní podívaná, ale možná až příliš, protože se pokouší řešit spoustu témat na malém prostoru a navíc s desítkou hrdinů. Takže obvykle není moc čas meditovat nad vírou, osudovostí, mytologiemi, náboženstvím a zodpovědností. I přes 160 minut je to nakonec svým způsobem osekané.  Na druhou stranu ten ksicht nové marvelovky je opravdu výrazně jiný, Eternals se ani moc nepokouší odkazovat se na ostatní superhrdiny (místo toho si dělají srandu z DC) a sebevědomě kráčí po vlastní cestě a dost jiným směrem. Fakt teď nevím, jestli je ta cesta správná. Chloé Zhao zvládá akci a všechny atrakce s přehledem, ale od začátku evidentně točila ambicióznější film, který má být začátkem něčeho většího. A zároveň v něm musela řešit tolik věcí, že to prostě bez kompromisů a zkratek nešlo. Zatím řeknu, že spíš než vyloženě dobří jsou Eternals zajímaví. Zajímaví jsou však hodně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SE ZEMÍ SE NĚCO DĚJE, MUSÍME NAJÍT OSTATNÍ …“   Po svižným úvodu přichází nuda. ETERNALS jako nejstarší hrdinové – v podstatě Bohové na zeměkouli, působěj jako partička filozofujících a bezemočních … možná superhrdinů, ale… Už hodinu před koncem vím, že je to nejhorší Marvelovka. Ne provedením, ale zajímavostí postav, dějem, emocema. Furt něco řešej, pohrávaj si s mysteriózníma myšlenkama, filozofujou a hovno z toho. Zlatá Wonder Woman. Česko (či jak si máme říkat?) se mělo přidal k zemím „Středního východu“ a zákázat distribuci. A Chloé Zhao ať si točí ty svý nezávislý dramata a filmy pro „mainstream“ nechá jinejm.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksy, ve kterejch figurujou ETERNALS a který začal Jack Kirby publikovat v roce 1976, neznám. 2.) Potěší mě vidět, jak se zachází s deviantama (bohužel s velkým „D“).  ///  Thx za titule „Vojtěch Kostiha“ a „robilad21“.                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Ve filmu vidíme Danea Whitmana, který je znám pod jménem Black Knight. Zahrál si ho Kit Harington, jenž je již 13. hercem z Hra o Trůny (od r. 2011) v MCU. Původním „Černým rytířem“ byl Sir Percy of Scandia (jeden z rytířů Kulatého stolu), kterého vymyslel na základě legend o Králi Artušovi Stan Lee spolu s Joe Maneely v roce 1955 („Black Knight vol. 1 #1“). Dane Whitman měl však svůj debut až v roce 1967 v „The Avengers #47“, kdy zdědil magický meč po svém strýčkovi (Professor Nathan Garrett). Síla Black Knighta tví právě v tomto meči, avšak v některých komiksech měl Dane Whittman superschopnosti nezávislé na této zbrani. Dane se stal součástí původních Avengers, Heroes of Hire, Defenders, Ultraforce (Pre-Black September), MI-13 či Excalibur a konal dobro výhradně kvůli špatné pověsti jeho rodiny, která s mečem nezacházelo počestně a zodpovědně. (3T)
  • Typický bollywoodský tanec nebyl pro Kumaila Nanjianiho tak jednoduchý, jak čekal, a musel vzít několik tanečních lekcí, aby se na něj připravil. (NiWi)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama