Reklama

Reklama

Ant-Man

Trailer 4

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 4

Recenze (1 241)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Byl jsem naštvanej, když se ukázalo, že v obleku, co umožňuje zmenšování a ovládání mravenců bude místo mého oblíbeného Pyma Jen Scott Lang, zklamalo mě, že to nakonec netočil Edgar Wright. Jenže, ono je to stejně skvělé i bez nich! Marvelovka, která na to jde trochu jinak a servíruje především humor (celkově je ho víc, než třeba ve Strážcích galaxie) a to v nezměrné kadenci od všech postav ve všech částech filmu, aneb finále s Mašinkou tomášem, nebo jistým mravencem. Jasně, akce mohla bejt možná trochu nápaditější a některé dialogy vymazlenější, ale s takhle blbym úsměvem jsem z kina už dlouho nešel, nehledě na to, když vám někdo z řady pod váma poděkuje, že jste smáli taky a nebyla v tom sama. Navíc je to klasicky dobře nacastovaný a KONEČNĚ to má pořádnou dějovou potitulkovku. A jo, pět hvězdiček to sice není nejsilnějších, ale na to kašle přerostlej mravenec. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že inženýr Křeček prodal Berkův vynález Američanům! Ten hajzl! Ale na našeho Zedrala to nemá, ví to celá obora. Přesto to byla fajn podívaná a navlékli to pěkně. Jeden by ani nepomyslel, že je to kradený. Vypadá to jako pěkné originální zpracování boje malého hrdiny proti velkému zlému světu. Takže jak s dalším dílem? Vyčoudí mraveneček mravkolevy z IS? Dá si Douglas třikrát denně prášek cukru na bolavé hlasivky? A kdo bude stát u postýlky? ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Místy hravé, místy humorné, ale ve větší míře nevýrazné a utahané. Na druhou stranu mi to nevadilo tak moc, jako třeba dětinská sázka na jistotu v podobě Strážců Galaxie. Marvel holt nehodlá předělávat něco, co funguje a hlavně sype zlaťáky. Odvaha chybí, snaha o nějaký temný příběh rovněž. Až dosud, protože Ant-Man lehce odvážný je. Už jen tím, že režisér Peyton Reed (nečekaná volba) dostal překvapivě hodně prostoru, takže na leccos šel jinak a po svém. Zlodějíček s dobrým srdcem se nemůže dostat ze začarovaného kruhu, po svém ho osloví stárnoucí vědec s ksichtem Michaela Douglase, který mu nabídne status hrdiny: získá schopnost se díky speciální chemikálii a obleku zmenšovat nebo ovládat svou myslí mravence. Zmiňovanou hravost a pohodu ocení ti, kteří nečekají jen na bortící se digitální budovy, obřích demoličních choutek se tentokrát nedočkáme. Tvůrce průměrných komedií si je navrch poměrně jistý komediálním timingem. Paul Rudd je sympaťák, jakým byl loni Chris Pratt. Takže tady dobré. Škoda, že jakmile se začnou rozebírat rodinné vztahy, je všechno špatně. Výsledek ale neurazí. Tvůrci představili hrdinu, který do potencionálních týmovek slušně zapadne. Jen škoda, že mě tak nějak vůbec neláká u toho být. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Film mě nerozčílil (narozdíl od jiných MCU výtvorů), ale bylo to myslím tím, že neměl vůbec žádné ambice, což, když se to vezme kolem a kolem, může být docela rozčilující. Některé situace mě upřímně pobavily, ale tím, že to má v podstatě stejnou zápletku jako deset tisíc dalších rodinných komedií o rodiči z rozvrácené rodiny, který musí znovu zapůsobit na své dítě, docela dost brzo ztrácí mou opravdovou pozornost. Navíc všechno zůstává přesně tak, jak se to na začátku jevilo, a to je vždycky zklamání. Ocenila jsem vypracovanou muskulaturu Evangeline Lilly, ale na druhou stranu jsem byla silně frustrována jejím zavádějícím účesem. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Už od začiatku bolo jasné, že to bude ťažko spracovateľný materiál, vzhľadom k rozdielnym fyzickým predispozíciám Ant-mana. Vedomý si toho boli aj scenáristi, a spracovali materiál s odľahčeným štýlom, neustálou nadsádzkou a humorom, podobne, ako tomu bolo v Guardians of the galaxy - akurát pre mňa tentokrát funkčnejšie. Žiadne epické pasáže, žiadny patos - a keď hej, hneď v ďaľšej chvíly odrovnaný. Napriek tomu mali postavy prehĺbený charakter, hlavne Pyn a jej dcéra Hope. Paul Rudd pre rolu ako vyšitý, avšak pre akúkoľvek inú marvelácku ikonu by bol slabý. Michael Douglas najpresnejší, Corey Stoll v roli zlého Božský, avšak kôli nadľahčenému štýlu zďaleka nie maximálne využitý. Dúfam že ho uvidím v podobnom charakteru v nejakom temnejšom kuse... Celkovo sa mi Ant-man veľmi páčil (možno aj pre to, že som mal nulové očakávania), nehral sa na nič viac, než čím mohol byť. A aj keď sa trošku bojím jeho zasadenia do Avangers, myslím si, že dobré pero môže príjemne obohatiť už trošku opakujúcu sa rutinu posledných marveloviek. Ps: detská izba najlepším dejiskom pre komixovú bitku vôbec :) 80% ()

Galerie (132)

Zajímavosti (70)

  • Když chce Darren Cross (Corey Stoll) střelit Scotta Langa (Paul Rudd) do helmy, tak mu v tom mravenci zabrání tím, že zablokují kohoutek. To je ale nesmysl, protože zbraň Glock G17, kterou Darren drží, ve skutečnosti kohoutek nemá. Pistole Glock využívají tzv. částečně předepnutý mechanismus. (Ficik)
  • Hned v první scéně filmu, odehrávající se v roce 1989, je záběr na stavbu obří prosklené budovy. Tou budovou je Triskelion, základna S.H.I.E.L.D.u, kterou jsme mohli už vidět ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera (2014). (V999)

Související novinky

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Captain Marvel si našla režisérské duo

Captain Marvel si našla režisérské duo

20.04.2017

Přestože existují sólové filmy Supergirl, Catwoman nebo Elektry, půlka internetu na ně dávno zapomněla a pravidelně se řeší, kdy už se dočkáme superhrdinského celovečeráku s ženskou hlavní hrdinkou.… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama