Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Strážci galaxie: Volume 3 od Marvel Studios se oblíbená parta vesmírných ztroskotanců zabydluje na Kdovíkde. Jejich spokojený život však brzy naruší ozvěny Rocketovy bouřlivé minulosti. Peter Quill, který se stále trápí ztrátou milované Gamory, musí vypravit svůj tým na nebezpečnou misi s cílem zachránit Rocketův život, přičemž nezdar v této misi může znamenat konec Strážců tak, jak je známe. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 6

Recenze (811)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Už jsem z toho nebyl tak odvařenej, jako u předešlých dvou dílů, ale i tak se jedná stále o neskutečně vtipnou, akční, (v tomhle i přehnaně mnoho na oko smutných scén) vesmírnou jízdu. A jenom to u mě potvrdilo to, že Guardians of the Galaxy, jsou tou nejsympatičtější sérií, co kdy Marvel uvedl. Come and get your love, héééy, héééy. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Zaokrúhlim to nahor ale len za to, že som to videl na veľkom plátne. Narozdiel od tretieho AntMana tu ešte vidieť šikovnosť grafikov i talent Jamesa Gunna (hoc pomerne vyčerpaného v rámci témy), ktorý sem prepašoval solídny zvierací exploitation horor, ale celková únava zo žánru je už citeľná. V dvojke bolo všetko o minimálne triedu lepšie. Stopáž je prepálená, akcie je tu prebytok (tri veľké akčné sekvencie v treťom akte, z ktorých každá by mohla byť klimaxom), postavy chytia za srdiečko, ale je ich už toľko, že sa im nemožno patrične venovať a zápletka so stvoriteľmi a ničiteľmi svetov tu bola už v Eternals. Kým pred desiatimi rokmi žáner profitoval z toho, že dokázal k sebe prilákať najlepších tvorcov (a to nielen na úrovni režisérov), adaptovanie treťotriednych komiksov a odštartovanie intenzívneho seriálového multiverza, znížilo kvalitu scenárov i zriedilo talenty, ktoré ich majú spracovať. A tak - hoc som fanúšik - neželám si nič iné, len skorú smrť žánru a návrat na zem, tj. tak 3-4 komiksové filmy do roka s tými najslávnejšími hrdinami. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

První cca třetina byla stěží na 3*, situační vtípky nefungovaly a humor byl na Gunna příliš prvoplánový (asi ještě jel po průměrném vánočním speciálu na volnoběh). Ale pak si to sedlo. Tím, jak se prohlubovaly Rocketovy flashbacky a ukazovaly jeho příkoří, příběh dostával potřebný emocionální náboj a navíc je tu ještě jeden pro mě důležitý aspekt – jak se někde zachraňují bezbranná zvířátka, nebo je snaha je zachránit, film u mě získává plusové body. A konec byl dojemný a zimomřivkový, né že ne, a jenom podal důkaz, že nejsoudržnější a nejzajímavější partičkou v celém MCU vesmíru byli právě Strážci. Těšilo mě velmi, vy milí sympatičtí pošuci. ___ PS: Gunnovy filmy jsou osobité a mají mají svůj ksicht, proto je mám tak rád. Jaký to rozdíl oproti továrním rychlokvaškám, které Marvel nabídl po ´Endgame´, ty se můžou jít s ostudou zahrabat. ___ PPS: Vzkaz rodičům malých dětí: pokud nechcete, aby vaše děti měly trauma, neberte je na to. Pro malý caparty to fakt není :o) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Marvelovské filmy jsou natolik vzájemně propojené, že na ně už radši několik let nechodím, ostatně jsem neviděl ani dvojku Strážců. Trojka je každopádně zábavná (i když zdaleka ne tolik jako jednička) a emocionální podívaná, takže to za ty dvě a půl hodiny času nakonec stálo, čemuž opět napomáhá i nostalgický písničkový soundtrack. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Modré, zelené, animálne ksichty sú úplne z inej galaxie ako ja, a to nemám nič proti Fantomasovi ani Avatarovi. Hoci chýbajúcu povinnú nebinárnu korektnosť pre prebudených naozaj kvitujem, nebaví ma pozerať sa na detinské dialógy čudných postáv, ktoré často na seba kričia, alebo sa hádajú. Dobrý soundtrack, ktorý je v tomto type filmu povinnosťou, no dookola opakujúci sa superhrdinovia by už mohli ľuďom prísť únavní, ale asi sa tak nestane. Aj aktuálne je to 2. najzarábajúcejší film roka (cez 800 miliónov dolárov) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (73)

  • Je to poprvé, kdy Marvel postava použije tvzn. f-bombu bez cenzury. Konkrétně, když Star-lord (Chris Pratt) řekne: „Open the fucking door!“ (petr.koca)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama