Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 035)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně nejlepší komixovej nářez za rok 2008 a to počítám i "Batmana - Dark Knight"... Pokud je to podle komixu, nepotrpím si na velký kecání, vykreslování postav, ale co chci, tak akci a té mi naložil "Hulk" víc než všechny komixový filmy za rok 2008. Na nic se nečeká, akce jede od začátku, furt se něco děje, film je výtvarně špičkově zvládnut, obsahuje obrovské množství detailů, se zelenou barvou si hraje podobně jako Dario Argento ve svých horrorech s červenou ... ale hlavně akce je na naprostým vrcholu, překonává ve velkoleposti a destruktivnosti skoro všechny komixo-akční pecky v dějinách kinematografie. Finální "Hulk-smah" mě vystřelil z pohovky a třešničky na dortu v podobě jako camea Lou Ferigna a Roberta D. Jr. ve finále jsou opravdu víc než sympatické. Hulk sice není můj nejoblíbenější komixový hrdina (kromě Bladea je to zřejmě Iron man), ale tady opravdu zazářil. Bomba!! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Narozdil od vetsiny lidi se mi libil i prvni Hulk, tudiz mi tohle zas o tolik lepsi neprislo, ale lepsi to samozrejme je. Hlavne je celej film docela drsnej a zaroven vse pusobi celkem realisticky. Skoda jen, ze tu je jedna takova "ticha" akce, pak jedna dokonala akce proti armade a zaverecnej souboj. Rozhodne sem mohli tvurci narvat vic souboju, protoze ty jsou naprosto dokonaly, jak co se tyce napadu a choreografie, tak po trikovy strance. To mezi tim je vyplneno ruznym zkoumanim, resenim situace, utikanim a podobne, takze se sice furt neco deje, ale souboje jsou holt souboje a pribehove to dost pripomina prvni dil. Trosku jsem se bal zaverecnyho zaporaka, kterej v traileru kdovijak hrozive nepusobi, ale je to fakt slusnej drtic, akorat sem nepochopil, jaktoze moh hlaskovat a Hulk mel problem ze sebe vymacknout slovo. Nicmene jeho predstavitel, Tim Roth, je naporosto dokonalej a je snad jeste lepsi, kdyz neni zmenenej. Co se tyce Nortona, kdovijak mi do role sice nesed, nicmene hraje slusne a kdyz je na scene Hulk, tak je jedno, jakej herec ho predstavuje. Celkove se jedna o solidni komiksovou rezbu s dobrejma hercema, paradnima trikama a dokonalejma soubojema, akorat holt to je misty drobet rozvleklejsi. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Edward Norton je ve formě, a coby Neuvěřitelný Hluk (ne, není to překlep:) se skrývá před zraky veřejnosti. Nebezpečný sobě i jiným se ukrývá v anonymitě kdesi v Brazílii, kde našel útočiště v oblasti, kde žije hlava na hlavě. Jenže vláda nikdy nespí, zvláště, když se k ní připojí záporák Tim Roth. Z něhož se později stane Abomination. A oba nepřemožitelní obři tak budou stát proti sobě tváří v tvář ve velkolepém souboji, který vyzní snad možná i trochu béčkově:) Taková nenáročná, v pohodě podívaná, řekla bych. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně tupý Hulk! Nechápu, jak tohle mohli vůbec pustit do kin!!! První hodinu tam Norton je ubrečenej žebrák. Pak se změní na Hulka a neuvěřitelně debilně se tam honí s hummerama někde na louce. Pak svede tak blbej souboj s Timem Rothem (ok setře ho stylově) a s vrtulníkama, že lepší efekty snad měly i filmy z 90. let. Dále brečí nahej ve sprše, kterou si plete s rotačákem!!!!!!!!!!! Pak tam další hodinu všichni zmateně a nevýrazně běhaj a pak je finální bitka, přijde Downey jr. a šmitec. Nápaditější a propracovanější scénář najdete i v pornoprůmyslu. Hulk Erica Bany by obě monstra z tohohle filmu profackoval jak nic a ještě by u toho stylově hopsal po poušti. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vypadá, že neumí do pěti napočítat, nicméně cokoliv na čtyřech kolech vrhá impozantně. Přímočará destruktivní kanonáda francouzské hračičky Louise Leterriera (zřejmě to nejlepší, co za poslední desetiletí potkalo Luca Bessona) začíná shrnutím předešlých milníků už v úvodních titulcích, následně nám nabídne několik zajímavých momentů, ale jinak nic. Ohraná koncepce marvelovského světa nezaujme ani na těch nejvíce očekávaných postech a to akčních scénách. Komornější, ambiciózní a zejména pak osobnější verze Anga Leeho taky neseděla kdekomu, tentokrát se šlo ale jednoznačně na jistotu, hlavně ať to bouchá. Jenže například ze soubojů Hulk vs. sérově nabuzený Emil Blonsky (Tim Roth opět v plné síle) mi chyběl větší tah na bránu, jen známé postupy, stejné úhly kamery, žádná invence. Zase něco mezi, ** až ***.. No, nikdy jsem nebyl ryzí comicsový fanoušek!! ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Postava Hulka (Edward Norton) se poprvé objevila v sešitu „Incredible Hulk #1“ z března 1962. (Kubaaa97)
  • Na jedné cisterně si můžeme všimnout štítku se jménem „Dr. Reinstein“. Josef Reinstein bylo jméno, jež užíval Abraham Erskin, který vyvinul sérum Supervoják. To v komiksech proměnilo Steva Rogerse na Captaina Americu. Na tomtéž štítku si můžeme všimnout označení „Weapons Plus“. To označuje vládní program s cílem vytvořit supervojáky, kteří by bojovali v budoucích válkách, zejména v konfliktech s mutanty. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama