Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (766)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně si Marvel se svým univerzem udělal výlet i za matičku zem, která si až dosud myslela, že je věčná a jedinečná. On ale i ten evropský trh je docela zajímavý a tak je moc fajn, že si jedno z míst na natáčení zvolili i Prahu a Liberec. Se Spider-Manem to mám tak, že jsem na první filmové trilogii vyrůstal, pak druhá s Andrewem kolem mě jenom prošla a teď Tom Holland si opět získal moji pozornost. Zvládl to už minulým dílem a tak jsem měl o důvod víc se na tento díl těšit. A zadařilo se. Legrace požehnaně, nostalgických momentů adekvátně, pohledy na pomlácený Staromák (potažmo liberecké náměstí) sakra zábavné. Celé to má takový young adult nádech, který k novému Spider-Manovi prostě sedí a vhodně zaplňuje díru i v samotném současném konceptu Marvelu. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Marvel jde těžce do háje aneb jak si Američané představují Evropu. První polovina filmu je ještě jakž-takž koukatelná, druhá je ale čiré utrpení. Mysterio a jeho iluze jsou cool, tím to ale hasne. Hloupé, nelogické, otravné. P.S.: Viděla jsem ledacos, ale kombinace krojů a čínských lampionů?!? ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nový Spider-Man se rozhodně povedl. Je opět v režii Jona Wattse. Cestuje se tu po téměř polovině Evropy, hlavně scény z Česka člověka zaujmou. Nový záporák je dost mazaný, ale člověk znalý komixů to může tušit. Přece jen film obsahuje pár zajímavých zvratů. Peter si na svém školním výletě musí vybrat, zda chce být hrdinou, nebo jen obyčejným středoškolákem. Jakeu Gyllenhaalovi role Mysteria rozhodně sedne. I Nick Fury se tu dost objevuje. Škoda, že Happy nemá vác prostotu, ale všechny jeho scény jsou dost vtipné, jako většina filmu. Stejně tak scény s Nedem a dalšími spolužáky. Cestuje se od Benátek přes Rakousko, Prahu, Berlín až do Londýna. I potitulkové scény nám odhalí pár dost zajímavých informací. Tomu Hollandovi tato role prostě vážně sedne. "Ty máš rozdvojku na sluchátka?" :D ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Spider-Man ve filmu Homecoming, byl pro mně na poprvé zklamáním, když sem film viděl na podruhé, o jednu hvězdičku si film polepšil. Ale i přesto sem na dalšího Spider-Mana těšil, přeci jenom každý si zaslouží druhou šanci a je jedině dobře že sem nad Spider-Manam v podaní Toma Hollanda nezlomil hůl. Ono finální lusknutí v Avengers: Endgame, mělo následky na všechny, ale nejvíc právě na Spider-Mana, který si vlastně uvědomil, jak hodněkrát hazardoval se svým životem a že možná nebude od věci, kdyby jenom byl tím dobrým Spider sousedem. Petr Parker je tady konečně v tom stavu, v jakém měl být právě v Homecomingu, i zde sice chybuje, váhá a reaguje jako puberťák, ale vyspěl a to hlavně emocionálně a to je nejvíc důležité. Taky proti němu stojí záporák, který se nebojí, přivolat jeho nejhorší noční můry, jen aby ho porazil. A i akce zde je o dost lepší, hlavně závěrečná má solidní náboj a parádní tempo. Vtípky, srandičky a různá vtipná nedorozumění, sou o dost zábavnější, sice nejsou v každé minutě, jak by si někteří představovali, ale za mě je to jedině dobře. Kromě Petra, i jeho spolužáci MJ, Ned a Flash si prošli změnou a dost se to mezi nimi upevnilo a nebo upevní v budoucnu, že Flashi. A obě dvě potitulkové scény, sou tentokrát důležité a velice podstatné, pro další vývoj Marvel filmů a světa. A zároveň v nich lze odhadnout co bude dál a asi né všechno bude procházka růžovým sadem, koukám hlavně po vás Dark Avengers, kdopak vás bude financovat Oscorp nebo Hydra ? A jediné, co bych tak mohl vytknout je to, že Parker při soubojích nehláškuje, ale to je taková drobnost, kterou lze přejít. PS: Filmu bych dal jiný název, Spider-Man: V zajetí iluzí. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Podobně jako jednička je to velmi zábavná podívaná, kde Spider-Man jakožto stále ještě nedospělý středoškolák zápasí sám se sebou, svými prioritami (láska k MJ, ochrana jeho kamarádů) a zkrátka má stále daleko do zkušeného a "moudrého" člověka, který by byl schopný bez problému unést své superhrdinské povinnosti. To se mi na tomhle vyobrazení Spider-Mana líbilo už u jedničky a nyní ve dvojce jeho "vývoj" pokračuje. Navíc film zajímavě ozvláštnilo všechno to cestování po Evropě, přestože to bylo dost přitažené za vlasy. Už jenom to zcestné zobrazení Prahy jako nějakého města karnevalů, kde naopak opera je jedna "obrovská nuda", na kterou nikdo nechodí.... no, nad tímhle jsem se fakt musela pousmát. Ale jako celek to samozřejmě fungovalo, bylo to poutavé i vtipné, plus k tomu všemu ještě Jake Gyllenhaal jako třešnička na dortu (netřeba dodávat více). Jen mi místy přišlo, že to nedrželo tak hezky pohromadě jako předchozí díl (možná za to paradoxně mohlo i to rozdrobení příběhu mezi několik míst). Taky to podle mě souvisí se slabou úlohou Avengerů v tomto díle - vlastně mi celou dobu vrtalo hlavou, co tam sakra celou dobu dělají, během toho, kdy se po světě děly různé katastrofy, a z nějakého důvodu to nechávali pouze na Spider-Manovi a Mysteriovi (Jake Gyllenhaal). Když se na konci ukázalo, že (spoiler) Nick Fury a ostatní si ve skutečnosti jen někde váleli šunky a reálně u toho ani nebyli, tak jsem tím spíš nechápala, co to má sakra znamenat. Tohle se bohužel trochu podepsalo na mém vnímání celého filmu. ~(3,9)~ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (108)

  • Ryan Meinerding, vedoucí vizuálního vývoje Marvel Studios, uvedl, že Mysteriův (Jake Gyllenhaal) kostým byl velkou výzvou a že vybírali nejvhodnější kostým ze 60 až 70 návrhů. Zároveň přiznal, že největším „oříškem“ byla jeho helma, která připomíná kulaté akvárium a s jejímž tvarem hodně experimentovali. Nakonec se však tvůrci přece jen rozhodli pro klasický akváriový tvar, který známe z komiksu. (3T)
  • Původní hrubý sestřih filmu měl skoro tři hodiny. Posléze byl zkrácen na necelé dvě a půl hodiny a nakonec na 130 minut. (Kinofil)
  • Jake Gyllenhaal (Quentin Beck) vtipkoval, že se občas cítil jako T-Rex, když měl na sobě Mysteriovo brnění, ve kterém se mu špatně hýbalo s předloktím. (ČSFD)

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama