Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 1
USA, 2019, 130 min

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (766)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Spiderman to není, ale nemá se za co stydět a je velmi dobrý,nejlepší padouch MCU Mysterio není, ovšem není ani nejhorší a předvádí naprosto špičkové iluze, které jsou dalším novým zpestřením Marvelu a rozhodně je to jeden z těch lepších padouchů, Jake ve své klasické vysoké formě. Je tam skvělá akce, Spider-man je super, humor funkční a přirozený a to samé romance. Evropy je tu celý film a asi nejvíc zrovna Praha která byla fajn. Potitulkove scény brutálně zásadní. Co říct víc, rozhodně doporučuji, takhle se dělá zábavná teen superhero komedie, prostě Spiderman, MCU to opět zvládli. Ovšem jednu věc nemohu odpustit, možná dvě Mysterio je sice super, ale na iluze má celý tým lidí, ach jo. Druhá věc je ještě větší, Stark se snaží celé své dění ochránit Zemi, postavit kolem ní štít, dokonce to řekne a vyčte Rogerovi v Endgame a zde náhle zjistíme že má super obří satelit se supermoderní technologií s milióny drony? Radši luskne a celé to přenechá puberťákovi...to prostě srazí body. Pokud tohle přežijete, film si ovšem naprosto užijete, akční zábava zaručena. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Středoškolská romantika v kulisách eurotripu a její prolínání s odskakováním si k superhrdinským questům pěkně funguje, ale fackování se s digi pajduláky v evropských městech až na pár efektních zpomalovaček nudí. A záporák taky mohl být zajímavější. Každopádně spokojenost, škoda, že k pražské části nezahrál Michal David, když k cestě do Itálie hrál Tozzi. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně dobrá (vtipná a příjemná) road-trip teenage komedie. A jako superhrdinský velkofilm je to taky docela fajn. ;-) Zatím mi tenhle uvolněný, lehkonohý styl k MCU Spideymu celkem sedí (na Raimiho první dva filmy ale zatím nemá a na slepou odbočku jménem Amazing Spider-Man se snad co nejdříve zapomene). 70 % ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Come on, Peter Tingle!" Další pavoučí trefa do černého? Well... Far From Home je zcela podle očekávání větší, hravější a akčnější, Jon Watts si s tím navíc tentokrát fakt pohrál, takže servíruje jeden boží nápad za druhým (konečně někdo překonal scénu s Vaderem na konci Rogue One), pak ale ke konci druhého aktu přijde jedna nepovedená scenáristická berlička (teatrální Jake Gyllenhaal promine), a celý film se tak nepříjemně zbrzdí. Naštěstí (!) na to naváže jeden hezký emocionální moment a skvělé finále, takže jsem tohle klopýtnutí filmu ještě milerád odpustil. Co mi zbylo, je parádní dovolená od zbytku osudového MCU, která zvládá míchat humor s vážností, romantiku s osobními vendetami, a klasické spidermanovské odkazy s moderním pojetím od Marvelu. Zkrátka přesně ten typ letního blockbusteru se srdíčkem, který chcete v kině vidět jednou, dvakrát, god damnit, klidně i třikrát! Fanboyovských 9/10 a čekání na trojku bude dlouhé. (Viděno 2x, pořád awesome) // Edit: Střízlivých 8/10 a furt skvělý. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je to vtipné, postavy sú skvelo napísané, medzi Petrom a MJ to riadne iskrí, no ten príbeh s cestovaním po Európe pôsobí dojmom, že bol na poslednú chvíľu pozliepaný na základe toho, ktorá krajina poskytla väčšiu investičnú pomoc. Vyslovene iritujúca je potitulková scéna, kedy (SPOILER) Marvel uponáhľane prezradí identitu svojho posledného hrdinu, ktorý sa pred verejnosťou skrýval. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (108)

  • Film se pár týdnů po premiéře vrátil podruhé do kin v lehce prodloužené verzi, která přidává čtyři minuty nových scén, např. akční scénu v restauraci, jejíž části se předtím objevily pouze v traileru. (tyzmrde)
  • Jeden z filmů, který si studenti mohou v letadle pustit, je „Finding Wakanda“. (Mikahu)

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama