Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 5
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (1 020)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Marvel jde zase trošku jinudy. Spider-Man hodně čerpá z teenagerských a středoškolských komedií z osmdesátých let a právě v momentech, kdy sympaťák Tom Holland řeší problémy obyčejného teenagera, je nejzábavnější. V akci Spider-Man malinko pokulhává, což je bohužel vidět hlavně ve finále, ale pořád je to solidní nadprůměr. Navíc se může opřít o výtečného Michaela Keatona, jehož záporák je zajímavější, než se na první pohled zdá. Společné scény obou hereckých hvězd jsou nejsilnějšími momenty celého filmu. O to víc zamrzí, že Jon Watts zbytečně přestřeluje délku a že v trikových scénách malinko nestíhá. Pořád je to ale velmi fajn marvelovka, která zase zkouší comicsový žánr pojmout malinko jinak než ty předchozí. A mně se to takhle docela líbí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je akčné dobrodružstvo vytvorené predovšetkým pre fanúšikov Marvelu, ktorí sa v jeho svete vyznajú a fanúšikov poteší. Vďaka mladistvému ​​nádychu je však cieľovou skupinou aj mladšie publikum. Film ako taký predstavuje skvelé prepojenie humoru, ktorý je pre postavu Spider-mana charakteristický a dramatickosti a akčných scén, kde stále neprestávajú udivovať špeciálne efekty. Veľkým plusom je aj samotný predstaviteľ hlavného hrdinu. Tom Holland skvele stvárňuje svojou postavou a je vidieť, že mu na nej záleží a že si tú rolu náramne užíva. Spider-man je najobľúbenejším komiksovým superhrdinom vôbec, o tom niet žiadneho sporu a tak bolo dôležité, aby bol náležité stvárnený. Spider-man s T. Maguire a Amazing Spider-Man s A. Garfieldom na to išiel každý inak, ale stále im niečo chýbalo. Homecoming má konečne tú celistvosť a všetko je tak, ako má byť. Je to film, ktorý pobaví, dojme, ale zároveň má hĺbku a poriadnu dávku akcie. Ako sa hovorí - do tretice všetko dobré. A Spider-manovi to naozaj prospelo. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Spider-Mana s Tobeym miluju. Byl to vůbec můj první oblíbený superhrdina. Doba se nám však bleskovým tempem posunula do digitální doby a tak tu máme nového Spideyho se všema super vychytávkama. Tom Holland dokázal, že na roli Petera Parkera pasuje skvěle. Nemá smysl srovnávat, protože tento Spidey je úplně jiný. Více věrný komiksu. Naspeedovaný, ukecaný teenager, kterému tak trochu narostl hřebínek. Jeho věrným kámošem je zde Jacob Batalon. Myslela jsem, že ztvární přesně ten typ "otravného, nesympatického, tlustého, rádobyvtipného kluka." Nakonec mi vlastně vůbec nevadil. Laura Harrier v roli Peterova "Love Interest" mi nepřišla nijak extra, zato mě zaujala Zendaya. Ten její charakter se mi moc líbil. Taková ta odměřená, flegmatická dívka s cynickým smyslem pro humor. Co řekla, to perla:) Micahel Keaton má pořád formu a coby Vulture je perfektní. Nakonec se ukáže, že to vlastně není žádný šílený záporák, který bezcílně páchá anarchii a násilí, ale normální chlap, jehož motivy jsou vlastně docela opodstatněné. Máme tu také překvapivou pointu, kde si člověk řekne WTF? Oh Shit! On to prostě musel vědět od samého začátku. Scéna, v níž veze v tom parádním bouráku Petera a Liz na maturitní večírek, mě dostala. V kině jsem měla úplnou husinu. Ta hudba. Ta konverzace mezi nimi... Oh God!:) A díky Tony Starkovi má Peter ten vymakaný oblek. Chemie mezi nimi fungovala dokonale již v Civil War. Zde tomu není jinak. Vztah otec-syn pokračuje i nadále:) Nový Spidey je úplně jiný, moderní, opatřený nutným CGI nátěrem a digitálními vychytávkami. Je vidět, že Spider-Man: Homecoming se snaží trefovat do cílové skupiny pro dětské až dospívající publikum, zároveň však chce zaujmout i skalní, oddané Marvelovské fandy, kteří dávají přednost dospělejším a zásadnějším kouskům z MCU. Stylem mi film přišel podobný Deadpoolovi. Stejně se musí někdy potkat:) "I'm nothing without the suit!" - "If you're nothing without the suit, then you shouldn't have it." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tramtadada a je to tady, suverene nejdebilnejsi film z MCU je na svete. Hlavni prednost filmu je zaroven jeho nejvetsi slabina. Spider-Man je totiz prezentovanej proste jako 15ti letej pubertak, kterej vicemene na co sahne, to posere, nechce poslouchat dospely a vlastne jen tak saskuje a neumi jeste poradne ovladat svoje schopnosti. Coz je fajn zmena oproti vsem tem nahlaskovanejm bouchacum. A dokud to je vedeny jen v rovine dobry soused Spider-Man, kdy se chlubi, ze zachranil kocku a pani mu dala svacinu a hraje to na ne moc vaznou notu, tak je to docela zabavny. Jenze jakmile zacne nejaky vazne mineni tema nebo dospelacka akce, je to zaroven nejvetsi slabinou filmu. Clovek si pak tak nejak uvedomi, ze vlastne veskera akce byla videt v ukazkach a film v podstate nema moc co nabidnout, za dve hodiny se tu vlastne nic moc nestane. Co se tyce hercu, Holland je pro roli naprosto perfektni a stejne tak Keaton ma charisma na rozdavani, bohuzel zaporak, kteryho vyfasoval, je spis trapnej a tak trochu do poctu, aby se nereklo, ze Spidey nema zadnyho superprotivnika. Kdyby to byla 40 minutova epizoda serialu, tak nereknu ani popel, ale roztahnout to do 130 minut je fakt smrtici, casto jsem jen uzivane koukal na hodiny. Lepsi 2*. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Spidergay Homocuming jsou jen další přiblblé trampoty pubertálního kokota, co při hlazení si přirození prcá pavučinky, strašlivě touží poklátit pydlookou spolužačku, načež si však ujasní orientaci a nepohrdne ani škaredým tlustým ťamanem. Trampoty, primárně určené pro pubertální kokoty, co z neustálého hlazení si přirození mají ztvrdlá pyžamka s Medvídkem Pů, místo povinné četby raději s mongoloidním výrazem listují dementujizícími omalovánkami, strašlivě touží poklátit nějakou nafrněnou uhrovitou kravku ze sedmé bé, načež si však ujasní orientaci a nepohrdnou ani otylým nejlepším kámošem, se kterým si vzájemně už tolikrát drželi džojstyky při Volání dutých. Film o už tisíckrát zhomixovaném tupém ničem a zbytečnější než radiátory v Senegalu, točený pouze za účelem plošné mentální retardace a vykrmení korporátního Mrvelovského prasátka z těžce u pásu vydřeného kapesného na kino pro tu chloubu dělnických rodičů. Charizmaticky se supící Míša Kýtn je tak jedinou osvěžující a bezesporu kladnou postavou, které od počátku urputně držíte palce, aby toho upištěného pičuse co nejdříve postříkala insekticidem, vrazila Blikající turbokonzervu do prdele Kapitána Homokokota, nějakým bestiálním způsobem vyvraždila všechny ty ostatní Assvendžry, a už se pro mládež točily výhradně jen nedebilotvorné, alespoň kapku oduševnělé filmy s nějakou elementární přidanou hodnotou. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Kenneth Choi, který ztvárnil ředitele školy Moritu, hrál také člena Howling Commandos Jima Moritu ve filmu Captain America: První Avenger (2011). V ředitelově kanceláři jsou k vidění fotografie Howling Commandos, což naznačuje, že tyto postavy jsou příbuzní. (Jula)
  • Uvažovalo se o tom, že se ve filmu objeví další členové týmu Avengers Vision a War Machine. Nakonec tu vystupují jenom Iron Man (Robert Downey Jr.) a Kapitán Amerika (Chris Evans) ve videozáznamu. (tyzmrde)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama