Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 2
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (1 020)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V rámci dovzdělávání světa Marvelu jsem si dal toto a tvrdě jsem padl na hubu. Ukázalo se, že Spider-Man po upgradu Supermana je moje nejneoblíběnjší komiksová postava ze všech komiks světů. Tady mě vysloveně sral, tak uřvanej idiot co nic neuměl, ale do všeho se montoval to bylo fakt úmorný. Nejlepší akci obstaral IM při zachráně lodi, fandil jsem Vulturovi co to jen šlo. Ne opravdu, pubertální superhrdinové nejsou pro mě. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dlouhá léta mě dost štvalo, že se točí nové a nové adaptace Spider-Mana, ale na tohohle jsem slyšel jen skoro samou chválu, tak jsem sám sebe překecal. Vtipné je to dost, akce byla záživná, ale nemůžu si pomoct, i já, který jsem viděl jen Raimiho snímky, se pořád nemůžu zbavit pocitu, že co se týče pavoučího muže, je to stále variace téhož. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Hlavní cíl, který si před sebe tvůrci vytyčili, jim vyšel jen napůl. Dopředu avizované propojení superhrdinské velkoleposti s obyčejným středoškolským dobrodružstvím totiž doplácí na chvíle, kdy jim to vedle sebe příliš nesluší a nejednou do sebe hlasitě narazí. Teenagerská linka je totiž k té čistě marvelovské (události z Avengers nebo Občanské války se těží snad víc než na dřeň) šita zbytečně horkou jehlou a výsledné dojmy tak překvapivě musí tahat nahoru až sám Tony Stark v nepřekvapivě parádním Downeyho podání. Tom Holland si kostým užívá do poslední hlášky a snaží se být onou moderní verzí Spideyho, ale i když jsem byl po jeho představení optimistou, zatím si mě na svou stranu získává jen velmi opatrně. K pavoukovi má sice podobně blízko jako kdysi Tobey Maguire, ale vzpomínky na Garfielda a vůbec na celého Amazing Spider-mana ve mně zůstávají příliš intenzivní a pozitivní, než abych nový restart přijal za svůj takhle rychle. 70% a naděje, že když se potřetí vstupuje do stejné řeky, nebude se z ní tentokrát zbaběle couvat. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Sice mi táhne na 30, ale duší jsem pořád puberťák, takže mi teenegerské filmy prostě baví, hlavně když dopředu počítám, že se to bude na této vlně nést. Tom Holland je ještě strašný sympaťák a tak si jeho dobrodružství užívám s ním. Michael Keaton si zase naopak užíval roli záporáka, která mu fakt sedla. Vtipná a rychlá akce, taková oddychová jednohubka, která nemusí nadchnout, ale určitě neurazí. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Výsledný produkt je navlas stejný jako ukázky. Na jednu stranu tak sice nekoupíte zajíce v pytli, na druhou ale nový Spidey ničím nepřekvapí. Sleduje vcelku klasický origin (a v tomhle případě i reboot) pavoučího muže, navazující na jeho představení v loňském Kapitánovi Americe. Humor vcelku ujde, přestože vám bránici neroztrhá, a Hollandův Peter Parker jde tak trochu ve stopách hláškujícího a raubířského Deadpoola. Na rozdíl od něj se ale do žádných brutalit či sprosťáren nepouští a hladce tak zapadá do slušňáckého marvelovského univerza. Což není špatné, ale zároveň ani nebudete hýkat nadšením nad originalitou v jakémkoli slova smyslu. Snad jen Keatonův záporák je o poznání hlubší postavou než jeho zlovolní předchůdci, ale to je na skoro dvě a půl hodiny trochu málo. Co čekáte, to prostě dostanete. Ale víc radši nečekejte. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Tom Holland (Peter Parker) nastartoval hereckou kariéru tak brzy, že neměl moc šancí chodit do normální školy. Ty britské se navíc od amerických značně liší. Studio ho tedy poslalo na několik dní pod falešnou identitou na The Bronx High School of Science, aby se lépe připravil na svou roli. (Farley)
  • V medzinárodnom traileri zaznela pieseň s názvom "Confident", ktorú naspievala americká speváčka, skladateľka, herečka a modelka Demi Lovato. (LuiCJ)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama