Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 5
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (1 020)

Satan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší MCU origin hned z několika důvodů - MISTRNÉ zakomponování postavy, která má za sebou už 5 celovečerních filmů do fungujícího univerza, skvělý casting (Hollandem počínaje, středoškoláky konče), geniální záporák (jak na papíře, tak zahraný Keatonem) a výborně zvládnuté tempo, kde není nouze o překvapení (twist s Keatonem), humor (zkoušky funkcí obleku) ani thrillerové momenty (auto). To vše zabalené do krásného audiovizuálu a pohodové šmrncovní atmosféry toho Spider-Mana ze sousedství, který se zoufale snaží o svůj hrdinský podíl. Nakonec do sebe vše krásně zapadne a i přes občasné klišé (romantická linka, závěrečný souboj) si staronový Spider-Man zaslouží absolutorium. [Přesná stopáž: 133 min] ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Spider-man je zřejmě jediná komiksovka, které se nikdy nepodařilo tak úplně zacílit na správnou sortu diváků a zvolit adekvátní image. První pokus byl nejdospělejší a pak už to šlo dolů. Momentálně se po krátké odmlce vyměnil protagonista a z čerstvého dospěláka kterému horko těžko prodají v obchodě alkohol tu máme superhrdinu, který má div né horkou občanku. Jestli je tenhle teen tah dobrý či špatný těžko říct, ale výrazný posun kupředu se nekoná, jen se na to šlo odjinud. Výsledek je však veskrze opět průměrný. Samozřejmě highlighty jsou, ne že ne. Scéna s lodí (už v traileru) je působivá a všechno okolo Keatona jakožto hlavního záporáka je lahůdka (rozhovor v autě skoro husina). Akce ale obecně nic moc a je jí málo. A školní laškování a uměle naroubovaná femme fatale, která znesnadila pavoučímu muži rozhodování o (ne)záchraně světa je tam vyloženě jen kvůli tomu, aby měl příběh nějaký dramatický oblouk a hlavní postava životní dilema. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opět je to zbytečně dlouhé a to i přesto že nemusíme útrpně poněkolikáté sledovat, kterak došlo ke zrození Spider-Mana. Klidně bych film dokázal zařadit k ostatním Marvelovkám, protože Sony zde v podstatě jen kasíruje penízky. Hlavní slovo evidentně měl Marvelovský producent Kevin Feig. Co ve filmu fungovalo? Jednoznačně středoškolské prostředí a hlavně Keaton. Ten člověk je neskutečnej tahoun. Co nefungovalo? Akce je taková vlastně nijaká. Marisa Tomei určitě není žádná Milf. Nebo pro někoho možná ano, ale tomu člověku evidentně stačí hodně málo. Hlavní Peterova láska u mě také mnoho bodíků s přibývajícími minutami neposbírala. Nebýt účasti Keatona a jeho parádnímu minutovému proslovu v autě směrem k Hollandovi, mé hodnocení by zcela určitě pokleslo. Takto 70% PS: Podruhé to bylo o dost lepší a co jsem napsal minule prakticky neplatí :) takže 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z tých najmenej záživných Spidermanov. V prvom rade záporák bol všedný a málo výrazný. A kladné postavy zase síce dokázali miestami pobaviť, pričom aj humoru by sa tu trocha našlo (hlavne keď išlo o toho obézneho Spidermanovho spolužiaka), avšak na nejakú super zábavu to aj tak nestačilo. Navyše aj akcia bola iba taká priemerná. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Zhruba to, co čekáte. Spidey je přízemní comicsovkou, která se snaží vecpat do žánru teenagerské komedie, bohužel tak ale činí trochu neohrabaně. Stopáž se vlastně dělí na oddechové superhrdinské blbnutí a klasický romcom o středoškolském loserovi, takže dostáváte dva filmy sešroubované do jednoho. Trpí tím hlavně tempo, které na těch 133 minut vážně není závratné. Jakmile se ale film (asi v půlce) dostane do Washingtonu, začne konečně šlapat a finále má několik vyložených highlightů. Bohužel mezi ně nepatří akce, která strhne jen výjimečně (nic na úrovni metra ze Spider-Mana 2 se prostě neurodí). Všechno tak musí odtáhnout Holland s Keatonem, kteří se obratně vyhýbají průšvihům minulé série a dělají z „Návratu domů“ hodně solidní žánrovku. Musíte na ní do kina? Žádná povinnost to rozhodně není. Pořád jsem se totiž nezbavil pocitu, že to celé mohlo být ještě dramatičtější, dojemnější a hlavně proboha kratší! ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Natáčení začalo 20. 6. 2016 ve studiích v Atlantě v Georgii a skončilo 2. 10. 2016 ve městě New York. Natáčelo se také v Berlíně v Německu, v Los Angeles v Kalifornii a ve Washingtonu D.C. (Varan)
  • Jde již o druhý film, v němž se Michael Keaton (Vulture) objevil v kostýmu ptáka. Předtím to bylo ve filmu Birdman (2014) o upadající kariéře herce komiksové postavy. Tato postava byla inspirována samotným Keatonem, který ztvárnil postavu Batmana ve filmech Batman (1989) a Batman se vrací (1992). (MatyasF)
  • Režisér Jon Watts okrem svojho talentu presvedčil producentov aj obrovskou kresbou Spider-Mana, ktorú si nechal kvôli filmu vytetovať na hruď. (krasomama)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama