Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 020)

verbal 

všechny recenze uživatele

Spidergay Homocuming jsou jen další přiblblé trampoty pubertálního kokota, co při hlazení si přirození prcá pavučinky, strašlivě touží poklátit pydlookou spolužačku, načež si však ujasní orientaci a nepohrdne ani škaredým tlustým ťamanem. Trampoty, primárně určené pro pubertální kokoty, co z neustálého hlazení si přirození mají ztvrdlá pyžamka s Medvídkem Pů, místo povinné četby raději s mongoloidním výrazem listují dementujizícími omalovánkami, strašlivě touží poklátit nějakou nafrněnou uhrovitou kravku ze sedmé bé, načež si však ujasní orientaci a nepohrdnou ani otylým nejlepším kámošem, se kterým si vzájemně už tolikrát drželi džojstyky při Volání dutých. Film o už tisíckrát zhomixovaném tupém ničem a zbytečnější než radiátory v Senegalu, točený pouze za účelem plošné mentální retardace a vykrmení korporátního Mrvelovského prasátka z těžce u pásu vydřeného kapesného na kino pro tu chloubu dělnických rodičů. Charizmaticky se supící Míša Kýtn je tak jedinou osvěžující a bezesporu kladnou postavou, které od počátku urputně držíte palce, aby toho upištěného pičuse co nejdříve postříkala insekticidem, vrazila Blikající turbokonzervu do prdele Kapitána Homokokota, nějakým bestiálním způsobem vyvraždila všechny ty ostatní Assvendžry, a už se pro mládež točily výhradně jen nedebilotvorné, alespoň kapku oduševnělé filmy s nějakou elementární přidanou hodnotou. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je akčné dobrodružstvo vytvorené predovšetkým pre fanúšikov Marvelu, ktorí sa v jeho svete vyznajú a fanúšikov poteší. Vďaka mladistvému ​​nádychu je však cieľovou skupinou aj mladšie publikum. Film ako taký predstavuje skvelé prepojenie humoru, ktorý je pre postavu Spider-mana charakteristický a dramatickosti a akčných scén, kde stále neprestávajú udivovať špeciálne efekty. Veľkým plusom je aj samotný predstaviteľ hlavného hrdinu. Tom Holland skvele stvárňuje svojou postavou a je vidieť, že mu na nej záleží a že si tú rolu náramne užíva. Spider-man je najobľúbenejším komiksovým superhrdinom vôbec, o tom niet žiadneho sporu a tak bolo dôležité, aby bol náležité stvárnený. Spider-man s T. Maguire a Amazing Spider-Man s A. Garfieldom na to išiel každý inak, ale stále im niečo chýbalo. Homecoming má konečne tú celistvosť a všetko je tak, ako má byť. Je to film, ktorý pobaví, dojme, ale zároveň má hĺbku a poriadnu dávku akcie. Ako sa hovorí - do tretice všetko dobré. A Spider-manovi to naozaj prospelo. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Náš dobrý soused Spider-Man je konečně doma a ač mu ta cesta trvala déle, než naprosté většině opilců, návrat stál za tom Tom Holland perfektně kombinuje jak roli Petera Parkera, tak i Spidermana (Toby byl dobrý Parker, Garfield Spiderman, ale ani jeden nezvládal obě role dostatečně přesvědčivě). Marvel zabrouzdal opět do jiného žánru a po vesmírných hrátkách a mystickém Nepálu nám naservíroval nefalšovanou středoškolskou jízdu. A rozhodně je to dobře, protože přesně tohle tady chybělo. Hrdina, který má své problémy jak v reálném, tak i superhrdinském životě. Watts ve filmu umě pracuje s detaily, které v minulých sériích nebyly dotažené (nad parkem se prostě na lanech houpat nebudete, protože tam lana nemáte kde vystřelit - přesně nad tím jsem dumal před filmem!), nebo byly úplně opomíjeny (kde Spiderman jen tak vytvořil svůj oblek - místní "homemade" se svářečskými brýlemi je špice). Vulture je v podání Keatona skvělý a scéna v domě Liz a autě před plesem je jedním z vrcholů thrilleru - beze srandy). Finále pobaví a motivace postav nejsou tupé a nucené. Castingy super, jen Flash neměl být Flashem (tohle prostě není komiksový Flash), ale nějakým náhodným floutkem. MJ je snad je Marvelácký vtípek a Captain dovedl do dokonalosti to, co na něm fanoušci nenávidí. Je vidět, že si to uvědomují i tvůrci (jen začínám mít strach, aby ho nenechali žít a nezabili v Avengers Tonyho - to by fanoušky mnohem více zasáhlo). Hudba je průměrná, ale modernizace původního soundtracku u úvodní MCU sekvence naprosto geniální a téměř z ní mrazí. Spidey se Marvelu jednoznačně povedl a já jsem spokojený. Půjdu nakonec ale o hvězdu dolů. Sice se jedná o nejlepšího Spideyho, ale hluchá místa tam jsou. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Už nějaký ten pátek dělím komiksovky na "Paráda!", "Hmm..." a "Co to mělo ku*va bejt?!". Nejnovější "Spider-Man" je hmm-komiksovka. Hlavní hrdina je v pohodě, na padouchy ale naráží úplnou náhodou, doslova ničí vše, co mu stojí v cestě (odpadkové koše, cedule, střechy, komíny, kůlny, zídky, ploty, keře, záhony...) a není mi úplně jasný jeho finální akt ohledně hlavního "záporáka", kterému jsem mimochodem fandila, ale budiž... P.S.: Ať žije multikulti - tady je to fakt extrém.xD ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když mě na nekonečně dlouhé komiksárně nejvíc pobaví půlminutový štěk Gwyneth, udělal nejspíš Spajdý někde chybku. Nepočítal jsem to, ale moc bych za to nedal, že víc času strávil převlékáním, než samotnou akcí. Asi to má pořád nejblíž k označení blockbuster letošního léta, nicméně povedenější homecoming předvedl podle mě i křižák, kterého jsem včera vyhazoval z okna, protože si v koupelně udělal domeček mezi šamponem a pěnou na holení. Ráno tam byl totiž zas. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Tom Holland (Peter Parker) nastartoval hereckou kariéru tak brzy, že neměl moc šancí chodit do normální školy. Ty britské se navíc od amerických značně liší. Studio ho tedy poslalo na několik dní pod falešnou identitou na The Bronx High School of Science, aby se lépe připravil na svou roli. (Farley)
  • Při stěhování základny Avengers se Happy Hogan (Jon Favreau) ujištuje, že je naložen i Thorův (Chris Hemsworth) magický pásek. Ten se jmenuje Megingjörð a je darem od Odina (Anthony Hopkins). Vlastností pásku je, že v případě velkého nebezpečí dvojnásobně zvětší Thorovu sílu. (Charpy)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama