Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 036)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na začátku Letterier sfoukne Leeho práci během úvodních titulků, ale tím pozitiva ve vztahu k minulému filmu končí. Tři akční scény ve dvou hodinách mi ani tak nevadí, protože i bez soubojů Hulka s armádou se ve filmu furt něco děje a solidně to odsýpá, jenomže Leterrierova parketa je na poli kontaktních soubojů v aréně či mafiánských doupatech. V rozsáhlejších scénách zoufale krade, kde ho zrovna napadne, takže úvod je ‚bourneovské Maroko‘, přepad na univerzitě kopíruje Angovi tanky z pouště a závěr je o tom, kterak se můžou vyřádit machři přes CGI. Zbytek je sterilní až hanba, takže osudová láska vyšumí a divák je smutně zakroutí hlavou. Jsem ale docela zvědav, jestli v závěru nabízená týmovka opravdu vytáhne do boje. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Paráda, nejen, že jsem poprvé do kina přišel pozdě, ale během promítání reklam jsem si nevšimnul schodu, zakopl a udělal zvukový řaholec. Docela to bolelo, řekl jsem si fajn, brutální trapas mám za sebou, polovina věcí mě bolí, ale dobrá zpráva, že už konečně začíná film. Intro začíná výborně, krásný a svižný střih a zajímavé zabarvení, kdyby takové tempo měl celý film, vůbec bych si nestěžoval, ale opak je pravdou, že film není zajímavý ničím jiným, snad cameem Downeyho Jr., Stan Leem a opět výborným záhorákem Timem Rothem(po Planetě Opic další skvělý zářez…). Ostatní už ničím nevynikají a překvapivě ani Edward Norton(do role Hulka mě absolutně nepad...), který je dost matný. Navíc chemie mezi Nortnem a L. Tyler není skoro žádná. Čekal jsem, že aspoň akční scény budou kulervoucí a nápadité, ale bohužel opět tak není. Kam se poděl Leterrierův akční um? V akčních scénách do sebe někdo naráží, nebo se něco bourá a žádný zajímavý pohled na akci se nekoná, to stejné se dá říci o příběhu, který je tak schématický a nudný, vtipy nefungují, dialogy jsou místy otřesné a hlavně mě bylo úplně fuk, co se bude dít dál, protože scénárista lepí kliše na kliše a já jako divák už předem tuším, co se v danou chvíli odehraje. To by mě ani tak extrémně nevadilo, problém je v tom, že tomu nic nepomáhá, prostě prázdno. Hudba nebyla špatná, ale Elfman je Elfman a tímto filmem jsem tak docenil prvního Hulka, který i přes své „nudné“ psychologické scény nabídl mnohem víc, nejen po stránce herecké, režisérské, technické, vizuální, ale i těch málo akčních scén co tam byly, byly perfektní a nezapomenutelné, nový Hulk z toho nic nemá. Mé hodnocení 1,5 hvězdičky… je to takový jednoduchý akčňák, na který se rychle zapomene… ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Všetci tu vedú búrlivé diskusie o tom, aký je rozdiel medzi Hulkom od Anga Leeho a novým od Louisa Leterriera. Vraj viac akcie, ostrejšie zameranie na dobrodružnú jazdu a premena zhrnutá do úvodných titulkov, ktorá mala pomôcť zrýchleniu deja. Úvod ako blesk, to je pravda, kým skončia posledné titulky, dozvieme sa to, čo Lee rozoberal úvodnú temer hodinku. Ale! Po nich nastáva päťdesiat minútová len páperovou akciou vypchatá diera a Leterrier akoby si nechával 3/4-tiny rozpočtu na finálnu polhodinku. Pravda aj akcia je rozbúrená ako more počas tsunami a ja som sa pri mnohých scénach prichytil s otvorenou hubou. Leterrier sa však aj dokonale pohral s postavou Hulka samotného a mal k dispozícii porovnateľný rozpočet. Nortonov Hulk má do posledného detailu prepacovaný každý chlp, kým zelený Bana vyzeral ako vystrihnutý zo stránky comicsu. Pre mňa je tento pokus o chlp lepší ako päť rokov stará záležitosť. 80%. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Oh my oh my, často si říkám, jak se z tématu o podstatě lidského nitra může stát taková blbost. Hlavní postava je na tom ještě vcelku dobře, jestli se tedy člověk dostane přes to ubrečenství, které Norton Bannerovi vtiskává jako hlavní charakterový rys. Jinak je v rámci možností snesitelný a pochopitelný, i symatický, dejme tomu. (Z dnešního pohledu je mým srdíčkovým Hulkem Mark Ruffalo, nikdo mu není roven a to bez debat.) Ostatní jsou na tom podstatně hůř. Liv Tyler je sice krásná, ale nemá charisma na to, aby utáhla takovouhle pozornost. Tim Roth má zase kouzla na rozdávání, nicméně minimum prostoru pro vývoj jeho postavy bych skutečně nazvala ohavností. A charakteristika Williama Hurta si vystačí spojením "zmrd s knírem" po celou dobu filmu. Navíc je to takový ten druh příběhu, který začíná i končí stejnou emocí a v podstatě to vypadá, jako by se nic nezměnilo. Hodně mi chybí dojem, že všechno, čím si hrdina ve filmu prošel, něco znamenalo a k něčemu bylo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhý film o přerostlém a přemutovaném zeleném stvoření, které občas je také velmi chytrým doktorem, mě trochu děsil ještě než byl natočen. Potenciál samotného Hulka jako postavy od Marvelu není v mých očích zrovna veliký. Ta postava je zajímavá sama o sobě možná do nějakého psychologického filmu, ale tam nikdy na 100% využita nebude a v akčním filmu je to zase "jen" mlátička na blízko,která nepůsobí moc efektivně. Moje obavy a strach rozprášil Louis Leterrier s Edwardem Nortonem. Vytvořili Hulka, který se mlátí velkou část filmu a přesto když není zelený působí jeho doktor jako obyčejný podivín s IQ nad 150. William Hut stejně jako Liv Tyler a Tim Roth splnili očekávání a předvádí co umí a výsledek? Pro mě spokojenost, která nemůže být podpořena naprosto plným hodnocením, ale "pouze" 4* a slovy chvály. Akce je velmi koukatelné, efekty také a příběh se ničím nezdržuje. Příjemná a přímočará komiksová adaptace. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • V komiksech má Abomination špičaté uši. Režisér Louis Leterrier chtěl, aby je měl Abomination (Tim Roth) špičaté i v tomto filmu, ale usoudil, že by je Hulk (Edward Norton) ukousl. Pokud by se ve filmu taková scéna vyskytla, tak by už film nesplňoval podmínky ratingu PG-13. (Kubaaa97)
  • Téměř všechny scény s doktorem Leonardem Samsonem (Ty Burrell) byly z filmu vystřiženy. (Kubaaa97)
  • Poté, co se Hulk (Edward Norton) objeví na Culver University, jsou ve zprávách vyzpovídáni dva studenti Jack McGee (Nicholas Rose) a Jim Wilson (P.J. Kerr). Jack McGee byl v seriálu The Incredible Hulk (od r. 1977) bulvárním novinářem, který byl na Hulkově stopě. Jim Wilson byl v komiksech mladý sirotek, jenž se spřátelil s Hulkem. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama