Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 2

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 509)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jestliže Iron Man 3 vzbudil naděje, že by se marvelovky konečně mohly vymanit z předvídatelné kolonky „řemeslné omalovánkové tuctovky nic proti ničemu a za každou cenu pro všechny a tedy ve výsledku pro nikoho“ a vydat se svébytnější cestou, tak nový Thor tuto naději zadupává hluboko do země. Nic tu není vyloženě špatně, ale zároveň tu nic není ani vyloženě dobře; prostě připosraná sázka na jistotu jako většina předchozích marvelovek. Opravdu zdařilé je to pouze v těch momentech, kdy se to nebere vážně. A těch je jako šafránu; Lokiho cameo kejkle, věšák, metro, obludka s holoubky a… A to je tak nějak vše. Ve výsledku tedy cca třicet vteřin opravdové zábavy a nikoli pouze jejího předstírání? ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ani pokracovanie ma nesklamalo, naopak aj ked sa zda, ze som uz podobnych filmov videl v minulosti dost, nikdy ma nedokazu unudit a na roznych marvelovskych hrdinov sa budem tesit znova a znova. Dej ubiehal rychlo, boli tam aj komicke zapletky, spomienka alebo reakcia na AVENGERS (2012) alebo na CAPTAIN AMERICA (2011), ale neboli tu vynechane aj smutne situacie. Hudba bola skvela, takze nemam sa na co stazovat. Reziser Alan Taylor, ktory dostal takyto velkorozpoctovy projekt prvykrat do ruk zvladol svoje remeslo na jednotku, ale dalo sa to cakat po tom, co reziroval kvalitne serialy RIM (2005), IMPERIUM - MAFIU V ATLANTIC CITY (2010) alebo HRA O TRUNY (2011). _________ Chris Hemsworth - (Thor) +++ Natalie Portman - (Jane Foster) +++ Tom Hiddleston - (Loki) +++ Anthony Hopkins - (Odin) +++ Christopher Eccleston - (Malekith) +++ Rene Russo - (Frigga) +++ Jaimie Alexander - (Sif) +++ Zachary Levi - (Fandral) +++ Stellan Skarsgård - (Erik Selvig) +++ Stan Lee - (hral sám seba) +++ Benicio Del Toro - (The Collector) +++ Chris Evans - (Kapitán America) +++ Produkcia: Stan Lee, Kevin Feige +++ (Videl v 3D kine 06.11.2013) +++ ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Thor je o třídu slabší komiks, nežli Avengers, Batman či Superman. Ne že by Asgard nebyl vizuálně přitažlivý, či snad přímo epický, to rozhodně je, dokonce mi to připomnělo kamerové nálety na Roklinku, či Minas Tirith z Pána Prstenů. Bohužel postavy v tomto filmu včetně té hlavní jsou až na Lokiho jednoduché, přímočaré a vesměs nudné. Scénář to samé. Čekat můžeme tím pádem heroické řeči, pár vtipů, hnusného hlavního záporáka, hnusného vedlejšího záporáka, partu hrdinů ve stejném počtu, ženu zkrášlující plátno, několik akčních scén a rytmickou hudbu aby se neřeklo. Jo a samozřejmě odkaz v posledním záběru směřujíc sebevědomě ke třetímu dílu. SLABOTA. 2 ikonické scény (pohled Loki vs Obluda a Idris Elba dobyvatel vesmírných korábů část 1), nic víc. No není to málo na 180 mega ? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $206,362,140Tržby Celosvetovo $644,783,140Tržby za predaj Blu-ray v USA $44,539,094Tržby za predaj DVD v USA $40,734,266║ miestami neskutočne monumentálne, výpravnosťou dych vyrážajúce a riadne to svojou veľkoleposťou šľape na päty Kryptonu, k tomu efektné 3D, nechýbajú dokonca emócie, či dobré zákulisné intrigy, Loki čoraz viac obľúbený pre svoj uštipačný úsmev, samozrejme boduje aj Chris Hemsworth, hádže frky, aj tie zábavné vsuvky tu sadnú, aj keď občas prídu aj na zbytočný priestrel hlavné tá z metra keď ide do horkého a Thor sa vyváža metrom?! akcia výborná aj keď občas neprehľadná ale ináč veľká spokojnosť, nuž ak by sa pár ostrejších hrán vybrúsilo tak tu máme ďalší dokonalý blockbaster, doplnok medzi záverečnými titulkami troška nesadol to bolo dosť mimo, veru režisér Alan Taylor prekvapil /videl v kine 3D verziu: 90%/ __moja recenzia ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že po veleúspěchu Iron Mana 3 se bude nést druhý Thor ve stejném duchu, ale naštěstí se tak nestalo. Stejně tak jsem se trošku bál angažmá Alana Taylora, hlavního režiséra Game of Thrones (ale kdo ví, kolik dílů vlastně doopravdy natočil) z důvodu tendence natočit film špinavě právě jako GoT, což se však k Thorovi moc nehodí. Obavy se však rychle rozptýlily. Dark World sice v trailerech nevypadal po technologické stránce zrovna nejlíp, ale je fakt, že se na postprodukci maká do posledního dechu a celkový dojem z audiovizuálního zpracování je tak perfektní. Výměna Midgardovských lokalit, kde se děj odehrává v Británii mě sice nebavila, ale naštěstí se tam odehrává jen malá část filmu. Thor se totiž vůbec nepodívá do Ameriky, ale jinak lítá po celém Yggdrasilu. Nepřítomnost S.H.I.E.L.D.u lze tedy ospravedlnit alespoň tímto způsobem. Co se týče obsazení, tak se vrací malinko poupravená Thorova družina, všeotec Odin, Loki, Natálka a v neposlední řadě také naprosto bombový Heimdall, který dostal, alespoň o trošku větší prostor. Roli záporáka tentokrát uzmul temný elf Malekith (the Accursed), jehož původ je vysvětlen hned na začátku filmu a na mě tedy, musím říct, působil velice solidně. V trailerech vypadá dost tuctově, ale na plátně se mi jeho vzhled líbil fakt hodně. Četl jsem na něj ovšem i negativní ohlasy, což mi přijde divné, protože do filmu dle mě sedí perfektně. Pokud se Branagh původního Thora snažil držet při zemi a moc se do bitek nepouštěl, tak potom do dvojky Taylor vlítnul se sekerou v ruce. Působí to velkolepěji a zejména prostřední část je plná akce, když Elfové zaútočí na samotný Asgard. Jestli má někdo problémy se scénářem, tak akce musela bavit snad každýho (EDIT) to jsem byl tehdy naivní :D). V poslední třetině tvůrci akci navíc mísí s všemožně vtipnými momenty. A na závěr bacha, potitulkové scény jsou dvě! ... Viděno asi 20x už v rámci marvelathonů 70%...[7.11.2013_Půlnoční premiéra_IMAX Flora] ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Natáčení filmu provázely problémy se scénářem, se kterým si režisér snímku Alan Taylor nevěděl rady. Joss Whedon (režisér Avengers, 2012) film na poslední chvíli zachránil a přepsal v něm několik scén. (Reapper)
  • Alan Taylor opísal Thorovu (Chris Hemsworth) premenu slovami: „V prvom filme vidíme, ako sa Thor mení z prchkého princa na dospelého muža. Druhý film pokračuje v tomto vývoji, je hĺbavý, dokáže sa obetovať a trpieť." (kacer4)
  • Thorovo (Chris Hemsworth) zavěšení kladiva na věšák je čistá improvizace. Chris Hemsworth si jen tak hrál mezi záběry. (Polinecka)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama