Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 2
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

Tvůrci:

Jac Schaeffer

Režie:

Matt Shakman

Kamera:

Jess Hall

Hrají:

Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kat Dennings, Teyonah Parris, Randall Park, Kathryn Hahn, Fred Melamed, Debra Jo Rupp, Jolene Purdy, David Lengel (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (351)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

A tím začala lavina Marvel seriálů pro Mickey Mouse. WV má rozhodně co nabídnout a zvolená forma, tj. motivace sitcomy z různých časových období, například inspirace Krokem za krokem, Moderní rodinkou nebo Kanclem je poznat, v kombinaci s Marvel světem, který známe například z Agents of SHIELD funguje a je vtipná. 9 epizod je ideální délka, furt se tu tak něco děje a divák se nenudí. I když jsem se místy bavil, tak WV oproti filmům nebude něco, co bych sjížděl opakovaně. Elizabeth Olsen, jakožto jedna z vůbec nejmocnějších bytostí světa a zároveň mamka od rodiny, je naprosto skvělá a doufám, že ji krom dvojky Doktora uvidím i v dalších filmech. Bettany je klasicky bez chyby, potěší i návrat dvou známých tváří - Dennings a Park. Je škoda, byť se to na první pohled nezdá, že je příběh překvapivě jednoduchý, protože zrovna WandaVision si zasloužilo pořádnej mindfuck a ne téměř pohádkové rozuzlení. Hlavně polovina sezóny k pořádnému zamotání hlav směřovala, jenže závěr byl nakonec celkem neuspokojivý. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Klasický Marvel plus úžasné hrátky se sitcomovým žánrem. Vidíme, jak se tenhle žánr proměňoval, a rozhodně nejde jen o formu. Jsou tu téměř celé sitcomové díly z různých dekád a tomu odpovídá příběh a dokonce i úroveň vtipů... která tedy není vysoká, ale to nevadí, má to svoje kouzlo. Talentovaná Elizabeth Olsen konečně dostala v Marvelu možnost to pořádně herecky rozjet a Paul Bethany zase předvíst své charisma. Taky pro mě bylo skvělé vidět, jak se tu různě čerpalo z komiksů. V každém díle se našlo hned několik věcí, nad kterými mé srdce komiksáka zaplesalo. Nedá se svítit, tohle jsem si opravdu užil. (9/10) ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hravá forma v prvních dílech mě velmi bavila, sitcomovitost pomáhala jak humoru, tak celkové zápletce, ale důležité pro mě bylo sledovat epizody ne za sebou, ale hezky s pauzami, protože děje bylo pomálu a jednalo se jen o náznaky, byť velmi zajímavé a dobře zpracované (hele, divnej člověk vylezl z kanálu ; hele, divná barevná věc v černobílém díle). Postupem čase se vytrácí veškeré prvky sitkomu (jak nad tím přemýšlím, tak posledním prvkem byla jedna velmi boží písnička) a místo toho to je... Prostě Marvelovka, ale jedna z těch méně zábavných, protože vůbec nevyužívá potenciálu postav, konec samotný je nechutně nudný a dokonce tak, že v podstatě každá teorie, co se v průběhu premiéry dala najít na internetech, byla mnohem lepší, než výsledný konec. mimochodem, moje oblíbená byla ta, že Wanda nežije a je to jen činčila, co okusovala její zetlelé ostatky a přešla na ni část její kouzelné moci a díky tomu by měla po konci seriálu nekonečný přistup k jablkům Ano, bavil jsem se, bylo to odvážné, dobře natočené, ale... Originalita formátu trochu přebila originalitu příběhu, jako takového, ten je až příliš velkou sázkou na jistotu a stahuje Wandu s Visionem do tříhvězdičkových vod. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I když se kapitola z Westview může zdát pro celkový vývoj univerza jako nevýznamná, je to právě exkurze do zámořské televizní komediální historie, která poprvé definitivně překračuje žánrové mezníky. Ano, v klíčových chvílích se opět jedná o marvelovku, která musí mít akci nebo souboj, ale stěžovat si na takovou vlastnost je to samé jako vyčítat epizodě seriálu, že se věnuje danému tématu a ne cizím postavám či dějům. Fascinuje mě, jak přesně jsou jednotlivé subžánry vystihnuty, jak rychle se na každou novou hru dokážu naladit i to, jak rychle dokáže ze znepokojivých obrazů i zamrazit. Elizabeth Olsen si za Age of Ultron nebo Infinity War zasloužila ukrást show sama pro sebe a jsem moc rád, že vedení MCU tohle přání vzalo doslova. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

WandaVision je seriál, o kterém se skvěle mluví s kámoši, ale není zase až tak zábavné se na něj koukat. Jenže díky tomu, že je o čem mluvit i co řešit (ať již stranou formy, stylu, dopadů na MCU do budoucna, teoretizování nad odkazy a náznaky, není toho málo; škoda že tyto teorie a náznaky jsou nakonec zajímavější než jaké se to ukáže být), tak to značně klame tělem a vytváří se dojem, že je to vlastně zábavné. Jenže není, zábava je čistě v oné meta rovině "kolem WandaVision a nikoli s ní/u ní". ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • Wanda a Vision mají v kalendáři označený 23. den, což odpovídá počtu dosud vydaných filmů v rámci Marvel Cinematic Universe. (Matej.Krajci)
  • Jedná se o nejkratší epizodu seriálu. Má téměř poloviční stopáž než finálový díl. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama