Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 3
USA, 2019, 130 min

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (766)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tak ten Holland není zas takový tragéd, jak jsem očekával. Od první chvíle jsem nesnášel jeho pozici Starkova sidekicka, ale už je mi to jedno. Tobey Maguire byl sympatičtější, ale vážný. Holland pubertálně hláškuje a nechcete ho zabít. Jen ten komiksový měl přeci jen trošku dospělejší drzý humor. Líbilo se mi, že se děj odehrával i v Praze společně se západnějšími městy, aspoň budou za mořem konečně vědět, kam patříme. Není to monotónní, má to dost slušnou akci, dobrý twist pro komiksové neznalce a baví to. To co udělali s MJ (lol), zajímavé, ale co, doba jde dál. Jen na začátek jsem čekal uctění památky velkého Stana a ne postav samotných. A btw posttitulková scéna je to největší wtf, co jsem poslední dobou v kinech viděl. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po premiéře Homecomingu jsem se netajil tím, že jsem měl raději předchozí dvě filmová zpracování Spider-mana. Vlastně jsem nepotřeboval rozvětvený svět Marvel Cinematic universe a všechny ty hi-tech gadgety, Spidey pro mě vždycky nejvíc fungoval s obyčejným červeným kostýmem a ikonickými padouchy, kterých po těch Batmanových vyjmenuji asi nejvíce. I přes to bych lhal, kdybych řekl, že mě Wattsův sequel A třiadvacátý kousek v sérii nebavil. Tony Stark pochopitelně chybí, nicméně i tentokrát si Peter Parker dokázal obstarat k ruce schopné side-kicky. Samuela L. Jacksona a jeho hlášky žeru naprosto všude, Cobie Smulders tu má snad více prostoru než v prvních Avengers (kde byla nejvíce) a po letech konečně do světa Marvelu zavítala další herecká extratřída - Jake Gyllenhaal. Jeho Mystério mě sice více bavil v první půlce, udělalo mi ale radost, že tvůrci plně vytěžili jeho potenciál z komiksů, ačkoliv se patrně v mém osobním žebříčku postav "na jedno použití" nezapíše úplně nejvýše, Gyllenhaalovo charisma ale prostě funguje. Celkově je tedy druhý Hollandův Pavoučí muž, jež se ocitl daleko od domova, pouze standardní sedmičkovou marvelovkou, která mě paradoxně bavila nejvíce v momentech, kdy rozšiřuje již tak košaté MCU s přepáleným finále, které mi přišlo až příliš dlouhé a ne extra zajímavé. Alespoň ale uslyšíme i nějaké české hlášky i pokud neskočíte distributorovi na špek a vyhledáte verzi s titulky. PS : Má to nejlepší potitulkovky za poslední roky. Škoda, že to nemůžu propálit. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že se budu těšit na další kousek od Marvelu...ovšem po Spider-Man: Far from Home je to tak, v rámci filmových možností jdou stále dál (i když jde jen o vizuální šalbu, baví mě to), nicméně po stránce dějové jaksi přešlapují na místě a já na svém hodnocení. [Kino Citadela - Litvínov] ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Těžká pohodovka, která po dramatickém Endgame chtěla fandům připomenout, že Marvel je v prvé řadě fun territory blockbusterové filmařiny. První polovina je opravdu zábavná a až mě zarazilo, jak může být snímek o superhrdinovi s romantickou teenagerskou linií kvalitativně tak napřed před většinou čistokrevných teenagerských komedií - Peterovy trable s jeho láskou a následné dilema kolem vlastní totožnosti fungují skvěle jak po stránce humoru, tak i jako důležitý příčinný prvek zásadního záporáckého twistu. A vůbec, celé je to vlastně hrozně příjemná podívaná, kterou si určitě užijete, pokud máte rádi postavu Spider-Mana a celý ten marvelovský vesmír, který umožňuje i docela rafinované začlenění iluzorních motivů a originálního antagonisty. Bohužel to sráží křečovitá druhá polovina, která nejprve diváka otupí zbytečně zdlouhavou iluzorní sekvencí a následně mu naservíruje komediální finále, v němž má jít postavám seriózně o krk, ale oni si doběhnou ke korunovačním klenotům a vyměňují si u nich své tajné slabosti. Akce také nic moc a konečný osud záporné postavy docela neadekvátní vzhledem k jejímu potenciálu. Koncept cestování po známých evropských lokacích však zmáklý takřka bez výhrad a zajímavá potitulková scéna podtrhuje debilní rozhodnutí Sony nepokračovat v tak nadějně rozehrané story. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bol tam s nami nejaký spotený chlapík a vravel, že pre teba pracuje.“ Mňa to bavilo viac, ako jednotka. Ešte sa to ani poriadne nezačne a už budete roztopení ako guláš (Whitney!). Plusy: bezstarostná európsko-študentská atmosféra, naopak veľmi smutný odkaz Tonyho Starka, Nočný opičák, skvelý Mysterio (ktorý je tu ozaj majster v ilúziách), vydarená akcia, sympatické postavy a presne taký Spider-Man, aký by mal byť. Mínusy: vlastne ani neviem, lebo čo niektorým prekážalo (dôraz kladený na jednotlivých študentov a vzťahy medzi nimi), sa mne páčilo. Zvrat s Mysteriom sa podobá na istý zvrat z trilógie Iron Man, ale aj to sa mi páčilo. A som rád, že Happy zostáva súčasťou univerza. Plus oceňujem Marcelu Laiferovú a hlášky a dialógy („Česi odmietli uzavrieť mesto.“ – „Idioti.“ alebo "Daj sem tú kopiju." - "Halapartňu."). Kino Považan NMnV 2019 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (108)

  • Mysterio (Jake Gyllenhaal) lže, když říká, že pochází ze Země 833. V komiksech je tato realita domovem britského Spider-Mana. Dále naší Zemi nazve Zemí 616. Ta v komiksech slouží jako hlavní realita, tudíž hlavní příběhová linie. (Mikahu)
  • Ve druhé potitulkové scéně, kde jede Talos (Ben Mendelsohn) a jeho manželka autem, má auto poznávací značku HNM 2601 – to znamená „Hawkeye & Mockingbird #6 volume 1“, což je jediný komiks, kde se ukázal Nick Fury (Samuel L. Jackson) jako Scrull. (Hlubinix)
  • V tomto snímku má Peter (Tom Holland) řadu obleků. Hlavní kostým známe z filmů Captain America: Občanská válka (2016) a Spider-Man: Homecoming (2019). Dalším je oblek Iron Spider, který si nakonec nechal v New Yorku (v nabíječce). Ten jsme mohli vidět už ve filmech Avengers: Infinity War (2018) a Avengers: Endgame (2019). Má několik podobných vlastností hned s několika obleky. Je podobný Anti-Dock Suit z videohry „Marvel's Spider-Man“ na PS4. Tvůrci jen zvolili jinou kombinaci barev (pavoučí logo je velice podobné). Ale ze všeho nejvíce se podobá klasickému obleku Iron Spider z komiksu. Prvně se objevil v komiksu „The Amazing Spider-Man #529“ z roku 2006 a známe ho i ze seriálu Ultimate Spider-Man (od r. 2012), ve kterém tvůrci pavoučích filmů (z MCU) častokrát našli inspiraci. Později ho nosila i Marry Jane, Aaron Davis či Michael van Patrick. Velice podobný oblek nosil také Otto Octavius v komiksech „The Amazing Spider-Man #698“ z roku 2012 (Superior Spider-Man Suit), „The Amazing Spider-Man Vol 4 #25“ z roku 2017 a „Superior Octopus Vol.1 #1“ z roku 2018 (Superior Octopus Suit). Dalšími obleky, které se ve filmu objeví, jsou černý („tajný“) kostým a nový vylepšený oblek, který si Parker obleče ke konci filmu. (3T)

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno