Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (581)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nic no. To bylo zase keců o dospělácký Marvelovce a skutek utek. Bohužel v tom nevidím opět nic než tradiční CGI patlaninu matlaninu okořeněnou infantilním humorem. Za těch pár aspoň jakože poctivých akčních scén udílím ty nejslabší možný dvě hvězdice, ale žádný sukces se ani v tomto případě nekoná.25% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings" asi na záver roka skončí na mojej nástenke. Určite sa dostane medzi 20 najlepších filmov roku. O tom už teraz nepochybujem. Toto je Marvel asi vo svojom najkvalitnejšom za posledné roky a musím štúdiu opätovne skloniť poklonu. Po niekoľkých filmoch, ktoré mi neprišli úplne výrazné prišiel film, od ktorého som nečakal nejako extra moc, no dokázal ma absolútne posadiť na sedadlo kina a ohromiť. Je to vtipné, je to dramatické, má to skvelý odkaz, vynikajúce bojové scénky a kvalitne spracované efekty. Všetko čo by som chcel. No súčasne tu vychádza aj vynikajúca rodinná dráma, kde sa ukazuje, že láska môže prekonať všetko. A dokáže ľudí zmeniť. No láska často môže byť aj kľúčom k tomu, že urobíme svoje najväčšie omyly. Úvodný súboj v lese mi pripadal ako najromantickejší boj dvoch ľudí, aký som kedy videl. A keď to uvidíte, pochopíte. Skvelá práca s kamerou, skvelý súboj a pritom to pôsobilo tak elegantne. Je skvelé postupne aj spoznávať naše postavy. Ich dobré stránky, no rovnako aj ich históriu. Humor je kvalitný a Awkwafina spolu s Benom Kingsleym proste valia. Každá scénka, kde sú buď jedna alebo druhý stoja za to. Finále bude asi jedno z mojich Top zo sveta Marvelu. Vynikajúco sa na to pozerá a prináša to silné dramatické momentky, ktoré ostanú v pamäti. Teší ma dokonca, že tu máme konečne film, ktorý nemá v jadre reálneho zloducha. Nechcem moc spoilovať, no spôsob akým vykreslili Shangovho otca je podľa mňa perfektný. A pôsobilo to veľmi úprimne. Marvel, tu ste skutočne priniesli kvalitný film, aký som už dlho chcel od vás vidieť. Hodnotenie: A ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Not great; not terrible. Toho digitálního bordelu je tam víc než je zdrávo, takže největším superlativem jsou takový marginálie jako souboje tělo na tělo, Ben Kingsley, a titulkový teasy na nadcházející etapu MCU - tedy Multiversum. To, že Disney a celkově Hollywood leze kvůli profitu za každou cenu Číně do prdele, radši ani neberu v potaz...... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čím více/déle je to prostě jen fantasy kung-fu pohádka spíše než marvelovka, tím lepší to je. Co funguje celou stopáž je dynamika a sympatičnost dua Leung/Awkwafina, na poměry Marvelu solidní choreografie akce (taková jakože "pozápadnělá wu-sia"), světe div se dokonce i charismatický (ne)záporák s pochopitelnou motivací. Ve druhé polovině to poněkud skřípe, protože autoři neví co s postavou Awkwafiny, a tak se z ní z rázu na ráz udělá "Mulan Sue", ségra co by fungovala jako vedlejší postava, je neopodstatněně cpána do popředí, kde pro ní tvůrci nic nemají. A do té doby fungující humory jsou zabity nadužitím vtípku s nejmenovaným (ne)hercem a jeho parťákem. Ono vůbec veškeré marvelovské momenty (postavy, odkazy, události) jsou tu zakomponovány ale jakože echt zlomeně přes obě kolena (až na zdařilou první potitulkovou scénu). Korunována je pak klesající tendence zábavnosti CGI kaiju maglajzem během finálního aktu. Zamrzí to dvojnásob, protože se kvůli němu upozadí ona solidní choreografie. Co naopak drží finální akt nad vodou je sympatičnost nových postav a ucházející osobní/emocionální rovina. I tak jedna z nejlepší marvelovek, co si berou na paškál origin postavy a její uvedení do světa. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Určite je to lepšie ako Black Widow, Captain Marvel alebo Black Pather. Shag-Chi ma znova fajn hlavnú  postavu. Marvel tieto castingy vie. Príbeh v pohode, zaujme, vo veľkom je to zamerané na čínsku kultúru, takže je na čo pozerať, vypráva, kostýmy a celá vizuálna stránka vystrihnutá ako s čínskych filmov sú v MCU ako čerstvý vietor do plachiet. Tak isto ani hudba nie je zlá, znova potešia drobné camea a prepojenia na sériu Avengers. Akcia slušná, humor v norme, nie je to prestrelené ako tretí Thor. Efekty miestami slabšie, ale to ma každá marvelovka. V podstate slušná jednohúbka, so zaujímavým hrdinom a príbehom obalená v peknom vizuále. Ale ako vždy aj tu je nejaké ale. Nedokáže to strhnúť, tak ako Winter Soldier, nebojíme sa o postavy ako v Infinity War a zaporak je len ďalšie mäso do mlynčeka, aby hrdina vynikol. Zhrnuté a podčiarknuté, štandardný Marvel, ale s pekným čínskym prostredím. 70% - 3* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • Wenwu (Tony Leung Chiu-wai) je pojmenován podle čínského duálního konceptu wen (občanská správa) a wu (vojenská správa). (Kubaaa97)
  • Wenwu (Tony Leung Chiu-wai) v jedné scéně hovoří o jménech, jak mu ostatní říkali – Warrior King, Master Khan a The Dangerous Man on Earth. Master Khan je jedním z jmen, kterým je Mandarin v komiksech občas nazýván. (Kubaaa97)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama