Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (581)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Nikdy bych si byl býval nepomyslil, že právě tato Marvelovka s odpudivým názvem bude vůbec tou nejlepší v posledních letech, a to z velice prostého důvodu - snad vůbec poprvé je trošku jiná. Čínské zasazení i všelijaké kung-fu píčoviny byly opravdu příjemným zpestřením. Akce se mi líbila a bavila mě - především autobus a lešení bylo choreograficky zajímavé. Naopak závěr s kostrbatými digi draky si mohli odpustit. Jak se žluťáci drželi draků a projížděli se na nich - to působilo velmi lacině. Stejně tak bych uvítal, kdyby tvůrci Shang-Chimu napsali podstatně lepšího sidekicka, a to jakéhokoli, kterého by člověk neměl chuť brutálně umučit k smrti, jako právě tuhle debilní, totálně hnusnou, nekonečně otravnou a absolutně nevtipnou rákosničku. V tomto ohledu to nemohlo být horší a velmi mi to kazilo dojem. [66 %] ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Postavy (najmä ústredný záporák) majú zaujímavý pôdorys, akčné scény (najmä v prvej polovici) sú fantastické, sebaironický humor je osviežujúci a nenútený a je to pekne farebné a exotické, ale tá snaha rozkúskovať dávkovanie mytológie krížom krážom cez celý film vedie k tomu, že možno tak pätina filmu sú flashbacky. Potom nie je čas na budovanie motivácií a hlbšieho vykreslenia postáv. Zároveň mix čínskej mytológie a superhrdinského komiksu je síce osviežujúci, ale mal som dojem, že ako priamočiare fantasy bez spätosti k Marvel univerzu by to fungovalo lepšie, rovnako ako priamočiary hrdinský komiks bez hlbokej mytológie. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Marvelem jsem již delší dobu přejeden a očekával jsem, že to bude horší, docela se mi to líbilo asi, že to nebyla úplně klasické marvelovka bych řekl. Holt to prostředí, bojové umění, Čína, hodně fantasy a ještě k tomu kung fu královna Michelle Yeoh, která je krásná a stále vitální jako za mlada. To by šlo. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Do téhle Marvelovky se mi moc nechtělo, ale nakonec je z toho celkem překvapení. Jak koluje po internetu jeden meme, zde byla očekvávání dost malá a nakonec je z toho solidní akční/fantasy podívaná s dobrým příběhem. Akce je výborná, scéna v autobuse fakt top ! Digitální, mega přehnané finále už bylo trošku moc, ale fajn. Já jsem se bavil, vítej do Marvel rodiny Shang-Chi =) (Black Widow, zatím o něco lepší) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Short term 12 od tohto rezisera sa mi velmi pacil, takze ma ani neprekvapuje, je, ze cim je ten film komornejsi, tym je lepsi. Najviac ma tak bavili retrospektivy a skvely Tony Leung. Par akcnych scen sa vydarilo, niektore su zase digibordelom. Takze nakoniec tradicny marvelovsky slabsi nadpriemer a v ramci tohto univerza existuje o dost viac slabsich filmov (ale aj niekolko o dost lepsich) 7/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • V komiksu měl Shang-Chi bronzovou až jasně zlatou barvu kůže kvůli omezení barev nabídnutých tiskárnou. Toto bylo však považováno za zbytečně urážlivé, i když šlo jen o odlišení vizuální stránky hrdinů. Jak šel čas, vyvinula se tisková technologie a tento prohlém zmizel, ale Shang-Chiho zlatá minulost je stále předmětem různých diskuzí. (3T)
  • Na konci roku 2018 informoval Deadline Hollywood, že Marvel Studios najalo Davida Callahama, aby napsal scénář, který by modernizoval postavu a vyhnul se stereotypům. Zároveň informoval, že Marvel shání režiséra asijského či asijsko-amerického původu, který by se zhostil režírování prvního filmu o asijském superhrdinovi v rámci MCU. (Kubaaa97)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama