Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vrchol úchylných komedií. Tim Burton předvádí neskutečné věci, u kterých jsem se smíchy opravdu držel za břicho a chvílemi snad i přestal dýchat. Je to zvláštní, protože Pee Wee je opravdová úchylárna, v které 32 letý muž hraje chlapce(?!). Ten miluje své kolo, miluje svůj dům, miluje všechny a co je hlavní, všemu se směje. To však není smích normální, ale spíše něco jako chřipka, která vás nutí se smát a kývat nechápavě hlavou. Je to absurdní smát se nevtipnému nebo je to vrchol geniality tvůrce, který vás donutí smát se něčemu tak strašnému? Sám nevím, ale bavil jsem se a několik desítek odkazů na všechno možné neunikne žádnému filmovému znalci. Třeba takový Pee Wee, jak projíždí filmovým studiem a všemi ateliéry, kde se právě natáčí... To musíte vidět :) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film má bezesporu své výrazné kvality, ať už je to hudba či různé "burtoviny", které jsou tak ryzí pro jeho další tvorbu, ale samotná postava retardovaného gaye Pývýho je pro mě naprosto nesnesitelná, už jen proto, že jednoho takového mentála znám od nás z ulice a denně snáším pohled na jeho excentrické výstupy, idiotskou chůzi a vyslechnu nejapné příběhy ze světa larev kůrovce, různých hlasů v hlavě a podezřelých jevech v ionosféře. Proč se mučit sledováním podobného individua ještě ve svém volném čase. Aštar s vámi, filmmejkři. ()

Reklama

Nepi 

všechny recenze uživatele

Další ztřeštěný kousek magického režiséra jménem Tim Burton...Burton nás opět vláká do svého světa magie a vynálezů jako ve všech jeho filmech...Pee-wee je zvláštní smolař,který hledá svoje ztracené kolo,až se dostane do samotného Hollywoodu a na své cestě zažívá ztřeštěná a legrační dobrodružství...Celý tento kouzelný film doprovází atmosféru navozující hudba plná bicích a trumpet,stejně jako později ve Střihorukém Edwardovi...Myslim,že tenhle Burtonovský kousek stojí opravdu za to vidět...a ne jen jednou.... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Teda vážení, tohle je něco vážně neskutečného a asi nejvíc ujetá věc, jakou jsem za svůj život viděl. No, normálně bych to na Tima Burtona netipoval, ale on je vážně schopnej všeho... A už tady se hóóóódně vytáhnul ten chlapík, co se jmenuje Danny Elfman, jeho hudba k tomuhle filmu je báječná, jedna z jeho vůbec nejlepších - jak taky jinak, že? No, já se stejně jako kolega Djkoma u tohle filmu fakt smál téměř nonstop, protože takhle šílený film se opravdu nevidí často - a o žádném šílenějším se mé ucho nedoslechlo. Každopádně zážitek z tohoto filmu je nezapomenutelný - Pee-Wee je retard, což by se možná mohlo říct i o jeho představiteli, který mi z mysli ani na chvíli nevyhnal obraz Sheldona Coopera, páč to podoba je neskutečně náhodná. Je vůbec možné, aby tak děsná podoba byla náhodná? A ten Pee-Weeho smích, to už bylo na jeden ujetej film až moc... Docela dost se povedl i dabing pro Cinemax, který to Pee-Weeho kouzlo ještě umocňuje... Na to, jak je ten film krátký, se tam toho děje fakt strašně moc (málo) a scény v ateliérech určitě stojí za zmínku, hlavně Pee-Wee převlečený za jeptišku, tomu jsem se fakt tlemil až nezdravě moc, protože právě tam mi Sheldona připomněl nejvíc. Je tam i určitá podobnost s Beanem, ale to bych spolu moc nesrovnával. Také bych vás rád ujistil, že tomu filmu ve filmu (nebo je Pee-Weeho velké dobrodružství film o filmu?) bych 5* asi nedal. Mimochodem, skvělý závěr filmu. Taky by mě zajímalo, co má Tim pořád s tím strojem na snídani...Podtrženo, sečteno, film o dospělém dítěti (nebo jak to vlastně je) má u mě za plný počet. Je to naprosto dokonale zahrané, skvěle nadabované, úžasně zrežírované s fantastickou hudbou. Je to asi nejoriginálnější film, jaký kdy kdo vymyslel a zároveň nejšílenější, má to strašně pozitivní atmosféru, úžasné postavy a strašné tempo. Neskutečná věc, která je strašně krátká a ve které se za tu strašně krátkou dobu stane strašně moc věcí... Nádherný film jak od Tima Burtona - pardon, ono je to važně od něj... Nedá se to popsat, ale je to zhulenej film. Paul Reubens je frajer!!! 100%, jo!! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Pee Wee je takovej retardér. A má fakt rád svoje kololol. A to když mu jednoho dne zmizí, vznikne tahle šílenost. Myslel jsem si, že Tim Burton mě už ničím nepřekvapí, ale spletl jsem se. Protože tohle je moc ujeté i na Burtona. Celý je to padlý na hlavu, ale konec je megamoc. Twisted Sisters? A ten film? No to se nedá popsat. PS: Tohle je Burtonův první celovečerní film a já ho ze všech jeho filmů viděl jako poslední - tak to je asi znamení:) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)
  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)
  • Skupina, ktorá pred štúdiami natáča svoj nový videoklip, je glam-rocková kapela Twisted Sister. Pesnička, ktorú môžeme počuť, nesie názov "Burn in Hell" a je z albumu Stay Hungry (1984). K pesničke však v skutočnosti videoklip natočený nikdy nebol. (Lukoh)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama