Reklama

Reklama

V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent... V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (107)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma chytil za srdce pred mnohými rokmi na prvé pozretie a neopustilo ma to ani po rokoch. Vo všeobecnosti som veľkým fanúšikom filmov zo športového prostredia a Prvá liga patrí určite k tomu najlepšiemu, obzvlášť ak budeme hovoriť o komédiách. Nikto tu nie je navyše, ale jednoznačne filmu kraľujú vedľajšie postavy trénera Lou Brauna, ale predovšetkým dvorný komentátor indiánov. To čo ten dokáže za pár svojich vstupov v kombinácii s niekoľkými ďalšími podarenými vtípkami mi na nekončiaci spokojný úsmev úplne stačí. Toto je rozhodne prvá liga. ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Vím že to pro film není moc lichotivé, ale zamiloval jsem si jej tak, že jsem jej sledoval vždy, když jsem nemohl usnout! Důležité však je, že jsem si jej opravdu zamiloval a nedám na něj dopustit! Vždyť tak krásná a přitom vtipná a výborně zahraná pohádka pro dospělé se málo kde vidí! Je to film bez ambicí, ale naprosto zvládnutý! To jej činí filmem s neopakovatelným kouzlem!:) ()

Reklama

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

Baseball není sport, který mě chytil. A přesto jsem za posledních pár dní viděl už druhý film z tohoto prostředí. Zatímco zpátky ve hře hrálo na dramatickou notu tohle se nese v odlehčeném tónu. Je to klasická pohádka o týmu outsiderů, který se za nepříznivých okolností dokáže zvednout a vítězit, ale je to tak neskutečně zábavný. Tým složený z různých figurek z nichž skoro každý dostane svojí šanci se předvést. Plno scén jsem se prosmál a nebo se, alespoň usmíval.Komentátor byl skvělý a jeden z těch čínských údržbářů na to měl jasný názor. No a finálový zápas, ač jsem věděl jak to skončí, jsem si protrpěl. Byli to nervy. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Takže zase jsem dnes viděl První ligu a zvedl jsem hodnocení o jednu hvězdu. Znovu jsem se královsky bavil. Děj je sice velmi jednoduchý a předvídatelný, ale film obsahuje dobrý vtipy a hrne se dopředu jako mašina. Tom Berenger se znovu schází s Charliem Sheenem a opět jim to perfektně sedlo. Corbin Bersen taky odvádí vysoký standart, Renee Russo - tak ta tady sice moc nehraje, ale kouká se na ní velmi pěkně a nezkazí vůbec nic, tak proč ne. No a je potřeba se zmínit o Snipesovi a Haysbertovi, kteří zde odstartovali svoje kariéry. David S. Ward toho sice moc nenarežíroval, ale s některými svými komediemi se doopravdy ukázal. Je to patrně lepší scénarista než režisér, ale První liga se mu povedla. Je třeba zmínit ještě hudbu, protože ta do tohohle filmu taky perfektně zapadá (Wild Thing). Takže 75 %. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Některé komedie stárnou rychleji, než jiné. Přesto doby, kdy jsem První ligu vytahoval ze zaprášených regálů videopůjčovny, jsou nenávratně pryč a tahle zábava už ztratila hodně ze svého lesku. Ale tu jednu hvězdičku navíc už prostě nechám, z nostalgie nebo pocitu, že po 15 letech v televizi už to prostě bude slabší:). Krom toho, o baseballu se natočilo málo filmů bez hromadu sentimentu, tohle je jeden z nich. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Postavu komentátora Harryho Doyla si zahral bývalý neúspešný hráč Milwaukee Bob Uecker, ktorý po konci kariéry pôsobil 33 rokov ako komentátor. (dalver)
  • Film aj jeho pokračovanie sa natáčali v Milwaukee, na štadióne konkurenčných Brewers. (dalver)
  • Hodiny na výsledkové tabuli ukazují 10:40. Přitom je den a prvoligové baseballové zápasy se dopoledne nehrají. (Sinecod)

Reklama

Reklama