Reklama

Reklama

V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent... V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (107)

MARLENE.DAFT 

všechny recenze uživatele

Až do zhlédnutí tohoto filmu jsem netušila, že Charlie Sheen dokáže zahrát i něco jiného než komika, a ještě k tomu celkem slušně. Do role hráče zvaného Divoch vyloženě zapadl a předvedl se v celé své, tehdy mladické, kráse (i s těmi brýlemi!). První liga není film s bůh ví jak ohromujícím dějem, ale i tak dokáže zaujmout a pobavit. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Některé komedie stárnou rychleji, než jiné. Přesto doby, kdy jsem První ligu vytahoval ze zaprášených regálů videopůjčovny, jsou nenávratně pryč a tahle zábava už ztratila hodně ze svého lesku. Ale tu jednu hvězdičku navíc už prostě nechám, z nostalgie nebo pocitu, že po 15 letech v televizi už to prostě bude slabší:). Krom toho, o baseballu se natočilo málo filmů bez hromadu sentimentu, tohle je jeden z nich. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Počas premiéry filmu musel mať tento film neskutočné ohlasy, najmä americké publikum to muselo zožrať aj s navijakom. Bohužiaľ v dnešnej záplave jemu podobných zaniká vo vodách priemernosti. Aj keď všetko funguje ako má, je to vtipné a ako tradičná komédia na príjemné nedeľné poobedie je ideálna. Dnešného diváka možno ešte poteší príjemná zostavička hercov. 65%. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Velice slibný rozjezd - prvních 30 minut fakt našlapaných humorem a vtipnými situacemi a slovními přestřelkami. Nicméně poté to upadlo do takovému průměrného filmu, kdy se jen sem tam objevila špetka humoru. Asi se tvůrci měli rozhodnout, jestli z toho udělat totálně absurdní nadsazenou komedii (na kterou to mělo potenciál) a nebo sportovní drama (na které to bylo druhou část slabé ale). Zde je to ale z počátku komedie a potom jen film. Howgh! ()

dEst28 

všechny recenze uživatele

Charlie Sheen, Tom Berenger, Wesley Snipes a další přicházejí do Clevelandských indiánů s tím, že jejich majitelka počítá s posledním místem. Jenže, když se to celá parta dozví, tak začne vyhrávat a nakonec to dotáhne až do finále, kde vyhrají. Skvělá atmosféra filmu a na stadionech, zábavné momenty, a velká touha zvítězit v lize je obrovská a pro mě jakožto sportovce, je tento film na 1. místě. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Hodiny na výsledkové tabuli ukazují 10:40. Přitom je den a prvoligové baseballové zápasy se dopoledne nehrají. (Sinecod)
  • Samotný klub Cleveland Indians skutočne v 90. rokoch prežil najúspešnejšie obdobie svojej histórie. (dalver)
  • Postavu komentátora Harryho Doyla si zahral bývalý neúspešný hráč Milwaukee Bob Uecker, ktorý po konci kariéry pôsobil 33 rokov ako komentátor. (dalver)

Reklama

Reklama