Reklama

Reklama

Ronja, dcera loupežníka

(seriál)
  • Švédsko Ronja Rövardotter (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Milující, oddaná a nebojácná dcerka velitele loupežníků si v kouzelném a zrádném lese, kterému její otec vládne, najde tajného kamaráda. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, předchozí adaptaci zatím neviděl, takže je to pro mě první setkání s tímto námětem. Skoro vlastně i jedno z prvních setkání s fantasy Severského typu, které dle očekávání nabízí nádherné scenérie, a zábavu laděnou pro věkové rozmezí 6 až smrt. Takže dějově nic náročného, bez větších bitev či násilí, vše přizpůsobené tomu, abychom se mohli sžít s hlavní dětskou hrdinkou. Jak poslední díl jasně říká, je tohle zatím jen první řada, druhá řada už je podle všeho natočená, tak snad jí uvidíme co nejdříve a vše se uzavře, jinak těch prvních šest dílů v rámci děje je spíš takový rozjezd, klasické rozestavění figurek pro blížící se gradaci. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížku jsem nečetl a žádné jiné zpracování Ronjy sem neviděl a tahle verze mi přijde jako ok adaptace pohádky říznutá špetkou fantasy.  Výprava je sice celkem chudá a dost často Ronja připomíná takové ty německé pohádky které běží v sobotu dopoledne na Nově, ale zase to vynahrazuje hezká příroda a fajn příšerky. Uměl bych si to každopádně představit víc napínavé a méně naivní...50% ()

Reklama

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Seriálové zpracování Ronji, dcery loupežníka je nejsilnější právě v těch pasážích, kdy se drží předlohy, protože ji dokáže podpořit nádhernými záběry severské přírody se všemi krásnými zvířátky a lesními skřítky. Naopak v částech, kdy je příběh rozvinut novými dějovými linkami, je seriál slabší, protože scénárista se pochopitelně nemůže rovnat spisovatelce. Ale vyloženě špatné taky nejsou. Bál jsem se, že převedení do seriálu z toho udělá natahovanou nudu, natahované to je, ale není to nic tak hrozného. Série je samozřejmě zakončená trapným cliffhangerem, ale co bychom od Netflixu chtěli... První sérii tedy hodnotím lepšími třemi hvězdami. P.S. Když vidím to obsazení, jen kroutím hlavou a říkám si, jestli je opravdu nutné tlačit politiku i do severských pohádek. Tady se to do toho zasazení vyloženě nehodí. ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé, nudné, stejně nezajímavé jako si to pamatuju z 80's jako dítě. Příběh by mohl být zajímavý kdyby měl ráz a pořádný děj který se někam posunuje a nenudí. Myslel jsem že 2024 remake bude v tomto smyslu přepracován na více svižnější a akčnější. Bohužel, Švédi si s touhle jejich národní klasikou jedou stále tu svou starou loudavou a nezáživnou písničku. Skoro odpad a velké zklamání! 👎 ()

quokam 

všechny recenze uživatele

Ronja je proste klasika meho detstvi a tak asi nejsem objektivni. Ale za mne tato serialova verze neudelala zadnou ostudu filmu z 80. let. Mlada detska herečka svou hlavni roli vytecne zvladla a taktez dalsi herci se cinili, Borka se mi zdal sympatictrjsi, nsopak ten starik o neco mene. Pridane linky nerusily, jen obcas stoprocentne nezapadaly. Jen skoda dvou serii. 9/10. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama