Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Horor

Recenze (459)

plakát

Ronja, dcera loupežníka (2024) (seriál) 

Seriálové zpracování Ronji, dcery loupežníka je nejsilnější právě v těch pasážích, kdy se drží předlohy, protože ji dokáže podpořit nádhernými záběry severské přírody se všemi krásnými zvířátky a lesními skřítky. Naopak v částech, kdy je příběh rozvinut novými dějovými linkami, je seriál slabší, protože scénárista se pochopitelně nemůže rovnat spisovatelce. Ale vyloženě špatné taky nejsou. Bál jsem se, že převedení do seriálu z toho udělá natahovanou nudu, natahované to je, ale není to nic tak hrozného. Série je samozřejmě zakončená trapným cliffhangerem, ale co bychom od Netflixu chtěli... První sérii tedy hodnotím lepšími třemi hvězdami. P.S. Když vidím to obsazení, jen kroutím hlavou a říkám si, jestli je opravdu nutné tlačit politiku i do severských pohádek. Tady se to do toho zasazení vyloženě nehodí.

plakát

Světlonoc (2022) 

Očekávaný slovenský mysteriózní folk horor nakonec skončil velkým zklamáním. Odehrává se sice na nádherném  slovenském venkově v prostředí hlubokých a tajemných lesů, ale většinu času mě vůbec nebavil. Ono by to totiž chtělo více hororu a méně ukecaného sociálního dramatu. Postupem času se přeci jen aspoň trochu rozjede, v lese se objeví čarodějky a film získá slušnou atmosféru, ale přijde to příliš pozdě a přijde toho příliš málo. Hodnotím slabšími dvěma hvězdami. P.S. Zvuk nebyl vůbec dobrý a udělal některé dialogy nesrozumitelné, nechápu, jak se tohle může stát u profesionální filmařiny.

plakát

Dovolená na Marsu (2020) odpad!

Až někdy budu kroutit zraky nad (ne)kvalitami nějaké české komedie, vzpomenu si jakou hrůzu dokáží vyplodit v zahraničí. Humor se schoval neznámo kam, film je tak pouze zoufale trapná nevtipná záležitost.

plakát

Sekuriťák (2017) 

Antonio Banderas dal vzpomenout na Bruce Willise a první Smrtonosnou past nebo z poslední doby na Dwayna Johnsona a jeho Mrakodrap. Sám hlavní roli zvládá dobře a i Ben Kingsley je jako záporák dobrý. Hodnotím lepšími třemi hvězdami, myslím, že film měl ještě na víc. Přeci jen to má slabší chvilky, a tudíž se to do "první ligy akčních filmů" nemůže zařadit.

plakát

Po stopách vraha (2021) 

Bruce Willis tady posloužil jen jako tahák na plakátu a víceméně svůj účel splnil, protože diváky na film naláká. Jinak je bohužel jeho postava úplně zbytečná, protože do děje vůbec nezasáhne a film tak nezachrání. I tak má ale snímek docela známé obsazení, ať už se jedná o Emila Hirche (Útěk do divočiny) či Megan Fox (Postradatelní), rappera Machine Gun Kelly, dceru Silvestera Sistine Rose Stallone (47 metrů: mimo klec) a nebo Lukase Haase (Jobs nebo Dark Was the Night). Velmi dobrý výkon předvedl poslední jmenovaný v roli zvráceného zločince, naopak Megan Fox mne moc neuchvátila. Hodnotím lepšími dvěmi hvězdami, byl to podprůměrný krimi/thriller.

plakát

Falešný agent (2022) 

Hodně dobrý thriller o podvodníkovi a manipulátorovi a o tom, jak mu naletět. Ačkoli to má pomalé tempo a dost to stojí na konverzaci, tak mne to bavilo. Postupně se rozkrývají nové a nové okolnosti, rozmotáváme pavučinu lží a podvodů a příběh graduje.

plakát

Ďábel a svěcená voda (1983) 

Miluju fotbal, mám rád komedie a i Itálii, ale tohle dohromady bohužel dosáhlo pouze na průměrné hodnocení slabších třech hvězd. Interakce fotbalové superstar a kněze nebo kněze a jeho paní domácí byly sice zajímavé, ale chvílemi byl film dost bez šťávy a některé vtipy vyzněly do ztracena. Přišlo mi, že hlavní herec do své role moc nesedí.

plakát

Moonfall (2022) 

Čekal jsem leccos, ale dostal jsem opravdu něco hodně jiného. Tak trochu si myslím, že kariéra Rolanda Emmericha po tomhle díle skončila. Osudnou se mu stalo nejen to, že tentokrát položil větší důraz na ztřeštěný příběh než na destrukci planety, ale hlavně současný trend kino vs streaming. Lidi si pečlivě vybírají na co do kina zajít a prodělávají i daleko slavnější značky (viz Indiana). Mne Emmerichův styl sedí, navíc mám rád i akční scifíčka s mimozemšťanama, sedl mi docela i výběr herců a celkově jsem byl spokojený. Ale chápu, že takovýhle koktejl konspiračních blbostí "nechutná" každému.

plakát

Spirit of Fear (2023) 

Jedná se očividně o levný snímek prakticky na jedné lokaci s jedním hercem a bez dialogů, ale kupodivu mi to tolik nevadilo, protože film chvílemi dokázal vytvořit (zejména pomocí hudby) hororovou atmosféru. Zaujme také překvapivý závěr. P.S. Až půjde Christopher Lee Page někam na konkurz, tak jim může přinést tento film (který stál celý na něm), protože je to doslova jeho one-man show a snaží se tu o širokou škálu hereckého projevu s výraznou mimikou.

plakát

Here Alone (2016) odpad!

Rozvleklé, nudné, nezajímavé konverzační drama se zápletkou ze sci-fi hororu, ale téměř bez jakýchkoliv hororových prvků a bez pořádného děje. Naprostá ztráta času a "zábava" srovnatelná s koukáním na prázdnou stěnu.