Reklama

Reklama

Sidney Poitier, jeden z nejvýraznějších a nejuznávanějších filmových herců, vytvořil hlavní roli v dynamickém akčním thrilleru SMRT V PATÁCH. Nebezpečný vrah na útěku se ztratí policii v drsné horské divočině. Agent FBI Warren Stantin (Poitier) tak musí opustit důvěrně známé velkoměsto a vydat se do neznámých krajů, mimo civilizaci, kde se rozhodně necítí nijak jistě. Proto musí požádat o pomoc zkušeného stopaře Jonathana Knoxe (Tom Berenger). Jejich vztah má daleko přátelské idylce, ale jeden druhého potřebuje k přežití. Atmosféra ještě více zhoustne, když se Knoxova dívka Sarah (Kirstie Alley) stane poslední rukojmí vraha! (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (70)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zachraňte Sáru, tak by se mohl jmenovat tento dobrodružný snímek s kriminální zápletkou, jemuž pánové Sidney Poitier a Tom Berenger výrazně pomohli svou přítomností.. Zvláštní agent FBI a introvertní horal (zajímavý podivín) jdou po stopě zloděje diamantů/vraha v přenádherné přírodě, v drsných podmínkách, houževnatě a vytrvale, až jsem je musela obdivovat a držet jim palce.. Scéna s medvědem fantastická.. ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus trošku moc nelogičností a to zejména v úvodu. Myšlenka filmu a celkově zápletka nebyla moc promyšlená a režisér se asi nechal příliš unést "honem detektiva za zločincem divočinou". Navíc záporák zde byl od začátku jasný, protože Brown ani nic jiného snad ani nehrál... ale skvěle spolupracující duo Poitier a Berenger film táhne a občas se podobá např. profláklé dvojce ze Smrtonosné zbraně. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Určitě máte pár filmů, které jste viděli před lety a nemůžete si vzpomenout na jejich název. Víte jen, že se vám líbili a bylo tam pár "silných" scén podle kterých jste schopni i po letech, film bezpečně poznat. Tento film pro mě mezi ně patří. I když s odstupem času musím přiznat, že už mi to, jako takovej "nářez" nepřišlo, tak stejně sem se na to podíval rád. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Dobrá nestandartní akční krimi starých 80-tých let, kdy se ještě umělo točit klasickým způsobem. Ovšem na druhé straně by to ani nebyl film USA, aby nevystavoval kvality správňáckého chlápka od FBI (kterej všechno zná a všechno ví) i tvrďáka drsného života v horách (kterej umí přežít vlastní smrt) a na konci nesklouzl do jakéhosi "hrdinného vítězného" konce, byť se šrámy. Maj to ti chlápci od FBI těžké, ale oni přece zvládnou všechno, .... světe div se, na nás si nedojdeš. Inteligence FBI a zkušenosti horala spolu dohromady řeší případ prchajícího vraha v prostředí nejen městském, ale hlavně v hlubokých stržích a na vrcholcích zasněžených nádherných hor na pomezí USA a Kanady. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Docela nedávno jsme se o tomto filmu bavily s kamarádama a i když jsme dokázaly prakticky odvyprávět celý děj , nemohly jsme si vzpomenou na název. Ano i já mám tento film rád a nejen tento. Ono bych řekl že ty starší kriminálky byly tak nějak dělaný z lásky k filmům a ne kvůli tržbám a grafům. Je to určitě škoda že se to kouzlo vytratilo. Dneska už takový filmy těžko najdete - to se rači hory natočí před zeleným plátnem. Krásné lokace a nenásilné akční scény , které přesto vtáhnou do děje. Vybavuju si s úsměvem scénu kdy na městského poldu vykoukne po ránu ten Los :-) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Původní název filmu zněl Králové hor (The Mountain Kings). (džanik)
  • V Británii uváděný pod názvem Deadly Pursuit (Smrt v patách). Pokládalo se za nevhodné uvádět film s "shoot" (střílet) v názvu, kvůli tehdejšímu střeleckému masakru v Hungerfordu. (džanik)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama