Reklama

Reklama

Tom Berenger a Billy Zane jsou pověřeni likvidací šéfů narkomafie. Jenže jejich spolupráce na plnění úkolu zašla příliš daleko... Seržant Thomas Beckett a jeho kolega Richard Miller jsou americkou vládou pověřeni náročným "posláním" v Panamě, kde mají postupně zlikvidovat šéfy drogové mafie, rebelující generály a bývalé žoldnéře CIA. Od svých obětí se však ničím neodlišují a jejich "spolupráce" nakonec vyvrcholí tím, že obrátí zbraně proti sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Upřímě docela slabota. Čekal jsem něco lepšího a ne nekonečnou cestu džunglí kde občas někdo zařve. A při tom Llosa jako režisér není špatný, tedy ono to není špatně zrežírované jen scénář je špatně hmatatelný. Hlavní věc co se musí pochválit je konec, žádnej hyperkonec kde hlavní hrdinové všechno zlikvidujou. Scény kde se odsřeluje jsou perfektní. A hudba též a herci výborní. Ale to je všechno co můžu pochválit, film prostě nemá v mém případě takové koule abych ho více vyzdvihl prostě průměrné béčko. Naneštěstí jsem pokračování neviděl. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Co napsat? - snad jen: nandej na sebe dvě kila listí, kilo bahna, půl kila prachu a písku, zalehni na kopečku, a ani se nehni blbečku. Prásk! A je hotovo. Zane i Berenger jsou u mě loser herci, ale tady to ušlo. Jen ten konec je takový umouněný. Chce ho zabít, ten druhý ho pustí. Pak Happy End. A ten trik? Jedna kulka - dva mrtví! Trochu laciné, ne? Nudné to ovšem není a stupidní také ne. Na zabití času to ujde. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Až dnes som videl prvý diel nekonečnej série, ktorá ma momentálne už 8 dielov a za mňa to je riadna nuda. Väčšinu filmu dvaja hlavní hrdinovia pobehujú po lese a pri kecaní sa akože zbližujú. Ale mne ani jeden z nich nesadol. Berenger ako drsný vlk samotár nemá pre mňa dostatočnú charizmu a Zane ma vyslovene sral. A tá jeho dilema, či konečne niekoho zastrelí alebo nie ma príliš nezaujímala. Chýbal mi tu adekvátny sniperský protivník na druhej strane podobne ako vo filme Enemy at the Gates. Ale to jednostranné strieľanie z diaľky do nič netušiacich terčov raz za pol hodinu nie je pre mňa. Trochu zaujímavé je len finále v ktorom sa to trochu skomplikuje, ale ani scéna s mučením nie je tak pôsobivá jak by mohla. Celkovo mi nesadol jak tento typ sniperského akčniaku s minimom normálnej akcie, tak zároveň v réžii sterilného rutinéra to postráda nejakú poriadnu atmosféru a scény s letiacou guľkou sú dnes už k smiechu. 4/10. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to, že Billy Zane je herecká nula, a že náplň filmu je poněkud o ho..dně málo věcech. Pro mě je Sniper o výborných scénách odstřelovačských akcí s víc než dobrou doprovodnou hudbu (Marc Mancina a Hans Zimmer). A řeči o pocitech muže rozesílajícího pozvánky na schůzku se zubatou podle hesla "přichází nepozván, odchází nepoznán" by mohl pronášet i podstatně horší herec než Tom Berenger, takže s klidem dám 70%. "Dalším dílům" se ale radím ne zdaleka, ale úplně vyhnout, protože to je čistá videoprodukce nedosahující ani béčkové kategorie. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Llosa v novackovskom pocine netriafa paradoxne vedla v takej rovine, ze by tam mal hrat Doplh alebo Jcvd alebo dalsi odpad. Tom a Bill nie su esa, ale farba dzungle im sedela. A sedela vsetkym. Bez modreho platna, poctivym vrtulnikom, strelou, ba dokonca citit v dialke napatie s neznameho travou pokryteho. Tom aj vo vode vsetko vysvetli a zbytocne sa to nenatahuje ako lamanie prsta. Ostrelovac musel mat dobry namet, ak dal moznost vzniknut dalsim pokracovaniam. ( videne 16.3.2021, Filmplus archiv) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Zbraň, ktorú používa Billy Zane, nie je poloautomatická puška H&K PSG-1, bežne používaná ostreľovačmi špeciálnych jednotiek, ale H&K SR-9 TC. Podobná a lacnejšia verzia PSG-1, navrhnutá pre civilný predaj. (m.a.t.o.)
  • Podíváte-li se pozorně na vlak, uvidíte na boku symbol QR jako Queensland Rail. Queensland je stát Austrálii, kde byl tento film natočen. (BloodMax)

Reklama

Reklama